המבצע לשיפור פני הפורום מכה שנית?

The Mad Hatter

New member
המבצע לשיפור פני הפורום מכה שנית?

או אולי כבר שלישית? אני לא זוכרת... *מודעת לכותרת הטיפשית* בכל מקרה, הפורום שלנו התחיל להיות פעיל ביותר לאחרונה ויצא שהתחלתי לחשוב על דרכים לנצל את זה לפני שכולם יברחו...P: אז ליקטתי מספר "פרויקטים" אפשריים. אתם מוזמנים להסכים, לסקול אותם באבנים או מכל הבא ליד, או להוסיף כמה משלכם. :) אפשר לארגן מספר פרויקטים שהועלו בעבר כמו משאל שבסופו ייבחר ספר הפראצ'ט האהוב ביותר (כאשר כל פעם צריך לבחר ספר אחד מכל תת סדרה ובסוף בוחרים את אלה שקבלו הכי הרבה קולות וכו' או כל אופן הצבעה אחר, כמובן). אבל, מצד שני, אולי עדיף שיהיו יותר חברי פורום בשביל זה? עוד פרויקטים אפשריים- מאגר הציטוטים הגדול של הפורום, כאשר כל יום מוקדש לספר אחר וכל אחד מחברי הפורום כותב את הציטוטים האהובים עליו מהספר וככה נאגור את הכל ויהיה לנו אוסף ציטוטים חביב לשעות הפנאי. :) מילון פורום-יש אפשרות לעשות לפורום מילון, אם אני לא טועה (בין הגלריות והקישורים וכל זה, לא?) אז אפשר לנצל את זה ובכל שבוע לפתוח הודעה לאות חדשה ולכתוב הגדרות באות (דמויות, ספרים, מקומות, אנשים הקשורים לפראצ'ט וכו'). אתר-? זה עלה בימיו הראשונים של הפורום. אני די התלהבתי, אבל...המ, אף אחד אחר לא. פשוט חשבתי שזה יהיה נחמד אם יהיה אתר פראצ'ט ראוי לשמו בעברית ברשת. וזו גם תהיה הזדמנות טובה לפרסם את הפורום שלנו ברחבי העולם (!). ועוד-לארגן כתיבת מאמרים ו/או המלצות כדי שנוכל לשלוח לשם אנשים שעדיין לא קראו את הספר. יכול להיות מאד יעיל. תרגום? עוד משהו שעלה פעם, אבל אני לא יודעת עד כמה זה נלקח ברצינות. אפשר לקחת על עצמינו פרויקט תרגום של ספר מסוים וגם לפנות להוצאת הספרים בקשר לזה ואולי יקבלו את הצעתנו הנדיבה? (זה לא שיותר מידי מתרגמים קופצים על ספרי פראצ'ט החדשים...) חידון-מישהו יכול לקחת על עצמו לעשות חידון שבועי עם מספר שאלות בשעה קבועה שחברי הפורום יענו עליו ויאגרו נקודות ובסוף ה...כמה חודשים? הזוכה יקבל גביע וירטואלי (!). ^_^ וזהו, לבינתיים, אני מניחה...רק צריך שמישהו ייקח את הכל על עצמו ושאור תדאג להכניס את הכל לגלריות/מאמרים/מילונים/לאיפה שזה שייך...>_<

pini-pee

New member
למה אתר?

כאילו בעיקרון יש את האתר של הפורום, דף קהילתי כזה עם צ'ט והכל... מבחינת בנית האתר אז נראה לי שהייתי די טוב בזה פעם, מבחינת העיצוב הגרפי ז"א... הבעיה היא שזה היה לפני 5 שנים... אני רוצה מסד נתונים רציני ועצבני של כל הדיסק, עם ספציפיקציה לדמויות, ארצות ועוד ועוד, אבל אני מטיל את זה (בפעם השניה כבר) על Atachlena

Athaclena

New member
למה אני?

אם אתה רוצה ממני משהו, תביא לי ניתוח לפי נוהל מפת"ח... מה זאת אומרת מסד נתונים? בACCESS כל אחד יכול, למה דוקא אני?

l o r e

New member
מסד נתונים לאתר לא בונים ב-Access

כיום משתמשים בשילוב של PHP, כשפת שרת דינמית, ושרת SQL, כדוגמת MySQL החופשי.

Athaclena

New member
למה לא? טוב, אין לי מושג...

אני מכירה SQL תאורטית (כלומר למדתי לפני 4 שנים ולא השתמשתי בידע), אני לא יודעת אם מספיק. ואני יודעת רק את מה שלמדתי, חסר לי הידע הכללי (כמו זה שבשביל אתר לא משתמשים ב-ACCESS)

dino_din

New member
נראה לי שכן...

למי שיש מספיק כסף להשקיע בשרת שתומך ב ASP* (שכמו כל דבר שיצא מבית מיקרוסופט זה יותר יקר, איטי ומועד לבאגים...). דינו. >*הבהרה: כותב הודעה זו מתכנת ב PHP ו MYSQL בלבד !!! ציון ה ASP נעשה לצורך העשרת הידע בלבד ולא חס וחלילה כהמלצה להשתמש בזה!<

dino_din

New member
את האמת....

אני גם מריץ בבית שרת אפאצ'י על ה Windows.... אל תגלה לאף אחד... דינו. >יום אחד אני אהיה תוכניתן אמיתי, ואז NO MORE WINDOWS FOR ME<

Death of Rats

New member
אויש, ליאת, את מושלמת! ../images/Emo99.gif

בקשר להצעה הראשונה: הייתי כבר נכונה להציע את סקרי הפורום ממזמן, אבל אני פשוט לא יודעת את כל תת הסדרות (ורציתי שזה יהיה לםי תת סדרות, כי זה יעשה לי חיים כל כך הרבה יותר קלים) ולכן אם מישהו יעשה רשימה של תת סדרות (כלומר, תת סדרה וכל הספרים הכפופים לה), אני אהיה אסירת תודה לו לנצח (והוא יקבל פרס ווירטואלי. ארר, משהו בצייר, בסדר?) ואז אוכל להתחיל את ענין הסקר הגדול. מאגר ציטוטים זה מעולה, אם כי יש אתר שכבר אוגר בתוכו אי-אילו ציטוטים נבחרים (חבל שנאי לא זוכרת את הכתובת שלו >_<). רעיון המילון מעולה. מכיוון שלא קראתי את כל הספרים (יש פה מישהו ש~כן~?) בסדרה, זה יהיה רעיון מצוין לפתוח שירשור לכל תת סדרה מדי פעם (נניח, פעם בשבוע) וכל אחד יחשוב על מושגים ויסביר אותם קצת, ואז ייבנה לאיטו מילון שאוכל להוסיף ל"מילון מונחים" (כמו שיש, לדוגמה, בפורום מנגה ואנימה). פרויקט תרגום... וול. ארררר... זה קצת יותר מסובך ^^; הרי, מה כבר אפשר לעשות? זה לא כאילו הספרים מחולקים לפרקים ואפשר לחלק את זה פרק לכל אחד, לא? וצריך לבקש רשות מההוצאה לאור (כמו שפורום ה"פ ביקש מג'קר) וכו' וכו'... אבל זה רעיון חביב ולהצליח להרים משהו כזה יהיה מרשים... החידון זה חמוד. כבר ראיתי שעשו קצת, לא? אבל לדעתי יהיה יותר מגניב להמציא שאלות מאשר להשתמש ב"ווירדסט"

The Mad Hatter

New member
:)

בקשר להצעה הראשונה-כבר היו מספר הודעות שריכזו בתוכן את תתי הסדרות. אני חושבת שיש אחת גם בעמוד הזה, אבל אם את לא מוצאת, אני מוכנה להתנדב לחלק את הספרים שוב כשאני אמצא זמן מתאים, אלא אם כן למישהו בא להקדים אותי...:) לדעתי, אם עושים כזה דבר, צריך לפתוח כל...שבוע, נניח? הודעה מרוכזת לתחרות עם כמה משפטים על כל ספר (עלילה, דמויות וכו') וכל אחד ישרשר לשם את בחירתו, נימוקיו, דעותיו על הספרים, התלבטויות וכו' וההצבעה עצמה תהיה בסקר. הרעיון במאגר ציטוטים זה שאלה יהיו הציטוטים המוכרים במאגרים, אבל גם הציטוטים האהובים על חברי הפורום (וממה ששמתי לב, הם מעדיפים קטעים פחות שיגרתיים ממה שlspace מציע), כך שזה יכול להיות נחמד ביותר. במילון-לדעתי עדיף לעשות אותו לפי אותיות מאשר לפי תת-סדרות. את יכולה לפתוח הודעה המוקדשת לאות אחת (ונשאלת השאלה-האם זה יהיה בעברית או באנגלית? {אני חושבת שזה יהיה עדיף בעברית}) פעמיים בשבוע, אולי? תרגום-בניגוד למה שעשו עם ה"פ, חשבתי שאולי ממש נוכל לתרגם בשבילם (עם אישורים והכל. אבל, מצד שני, אני לא בקיאה במיוחד בכל מה שהולך שם, כך שאני לא בטוחה לגמרי שזה אפשרי. מקסימום נתרגם את זה להנאתנו), כי לא נראה לי שלמישהו בהוצאת הספרים באמת אכפת מאתנו, קוראי הפראצ'ט הישראליים. חידון-עדיף להמציא, אבל אפשר גם להכניס חידות מהווירדסט לינק. מישהו מתנדב?

The Mad Hatter

New member
תת-סדרות:

ספרי סתמרוח- The Colour of Magic-צבע הכשף The Light Fantastic-אור מופלא Sourcery-מעשי קסמים (?) Eric Interesting Times The Last Continent The Last Hero (-לא לגמרי בטוחה בקשר אליו) ספרי המכשפות- Equal Rites-פולחני כשף (יכול להיחשב, אולי, לתת-סדרה הכללית, אבל אני חושבת שזה יותר מתאים למכשפות..) Wyrd Sisters-אחיות הגורל Witches Abroad-מכשפות בחו"ל Lords and Lasies Maskerade Carpe Jugulum מוות- Mort-תרועת מוות Reaper Man-איש הקציר Soul Music Hogfather Thief of Time סדרת המשמר- Guards! Guards! שומרים! שומרים! Men at Arms Feet of Clay Jingo The Fifth Elephant Night Watch כללי- Pyramids-פירמידות Moving Pictures-ראי-נוע Small Gods The Truth Monstrous Regiment ספרי ילדים בעולם הדיסק- The Wee Free Men The Amazing Maurice and his Educated Rodents לא מעולם-הדיסק: Good Omens בשורות טובות Strata The Dark Side of the Sun The Carpet People -אנשי השטיח ספרי ילדים: (טרילוגיית הננסים) Truckers Diggers Wings (סדרת ג'וני-) Only You Can Save Mankind Johnny and the Dead Johnny and the Bomb אם החסרתי משהו, אתם מוזמנים להשלים אותי...P:

Athaclena

New member
אכן כן: סיפורים קצרים!

אני לא יודעת איך לסדר אותם, ואני מניחה שפיספסתי כמה, אבל זה מה שקראתי: המכשפות: the sea and little fishes המשמר, והופעת אורח של מוות: theatre of cruelty כהן הברברי: troll bridge מוות: death and what comes next מוות, אבל לא בעולם הדיסק: turntables of the night לא קשור לכלום: hollywood chickens

ויימס

New member
מה קרה למבצע הבוק ריפורטים?

איפה כולם? ולמה אין במאמרים... אה.. אה.. דברים חדשים שאפשר להכניס אותם??? והרשימה של הספרים שלו לא מעודכנת? ו... ו... זהו. בנוגע לתרגום: מה שצריך לעשות זה שכולם ייקחו את אותו הספר ואז בונים מכל הגרסאות גרסה אחת מושלמת... כי אנשים מפספסים/ הורסים דברים.

The Mad Hatter

New member
אין בוק ריפורטים... P:

לפחות לא לי, אבל אם יהיה לי זמן, מחר בערב אני יכולה לשים ציור לא-גמור שלי של אחיות הגורל...(?) ואולי גם סוזאן והנסיכה קלי עם קאטוול (יש לי בערך עשרים גרסאות שונות של שני אלה). וזו תרומתי הצנועה להתפתחותו התרבותית (?) של הפורום. לדעתי עדיף לחלק את הספר לחלקים (נניח, כל 50 עמודים. תלוי כמה אנשים יהיו-נחלק את זה שווה, אני מניחה). אם כל אחד ייתרגם ספר שלם, זה ייקח יותר מידי זמן. יהיו בטאים לעמודים המתורגמים שייבדקו ששומדבר לא נהרס, אני חושבת. או משהו בסגנון.

l o r e

New member
לפני שאתם פורצים בתרגום ספר...

יש מס' דברים שהייתי ממליץ לברר: זכויות יוצרים, זכויות תרגום, הבעלות של תפוז על כל דבר שנכתב בפורומים וכו'...

Athaclena

New member
לא כדאי שכמה אנשים יתרגמו

זה לא עובד טוב... אפשר לראות את ההבדל בסגנון בין אנשים שונים, עדיף שרק אחד יתרגם ספר. אבל אפשר לתרגם סיפורים קצרים ואז זה קצר וזה פחות בעייתי

ויימס

New member
אז תשימי.

והעכברושית הבטיחה לנו כריכה של משהו (לא זוכרת מה). את אוהבת את קלי וקאטוול, הא...?

למעלה