המבצע לשיפור פני הפורום (?)

The Mad Hatter

New member
המבצע לשיפור פני הפורום (?)

טוב, זה לא הולך ככה. הפורום קיים כבר כמעט שנה (!) והוא בקושי זז. הנה כמה רעיונות שגנבתי ללא בושה מפורומים אחרים וכאלה שהציעו בפורום הזה. אם רעיון מוצא חן בעיניכם אתם מוזמנים להגיב כדי שהוא יצא לפועל. ואם אף רעיון לא מוצא חן בעיניכם, הוא יצא לפועל בלאו הכי כי באמת שאנשים בקושי כותבים פה ואני לא רוצה שיסגרו את הפורום. חבל עליו, לא? :) *) מאחר ואנשים לא לוקחים יוזמה וכותבים ביקורות ספרים וכדו', אפשר להקדיש כל שבוע לספר של פראצ'ט (בסדר כרונולוגי) וחברי הפורום יוכלו לכתוב ביקורות, רעיונות, ציטוטים, קטעים אהובים וכו'. זה פשוט יותר טוב כשיש מסגרת, אני מניחה. ואז יהיה אפשר להוסיף יותר מאמרים. *) אפשר לארגן חידונים שיהיו על גבי הפורום או חידונים שיתנהלו במסרים. *) בחירת הספר האהוב ביותר בצורה הבאה-כל שבוע, נניח, בוחרים בתת סדרה אחרת ו2 וחצי חברי הפורום בוחרים בספר האהוב ביותר בתת הסדרה. כך יש בסופו של דבר בערך...5 ספרים? מהם בוחרים את הספר האהוב. כמובן שכל דרך אחרת מקובלת. רק תציעו. *) פתיחת שרשורים על דמויות ודיונים טיפשיים ( אף פעם לא מזיק, במינון הנכון). *) פרסום פאנפיקים או פאנארטים (ואני מזהירה-אם הסורק שלי יתחיל לעבוד פתאום והפורום לא יזוז, אתם הולכים לסבול...>_<) *) בניית אתר אינטרנט נורמלי לפראצ'ט ו/או לפורום בעברית. *) עריכת מילון לפראצ'ט ו/או לפורום. *) קביעת מפגש (למרות שסביר להניח שאני לא אגיע P: יותר טוב). *) אפשר להציע להנהלת תפוז לארח מישהו (נורית שרעבי, למשל? *_*). *) אפשר לארגן תרגום של אחד מהספרים של פראצ'ט (באופן חוקי. היתה מישהי שכתבה על תרגום לlords and ladies לפני כמה זמן, לא?). אם יש לכם עוד רעיונות, אתם מוזמנים להציע, והיה יכול להיות נחמד אם היינו לוקחים את השרשורים האלה ברצינות. אור (אם את לא שקועה בה"פ 5 כרגע P:)-לטיפולך. :)

netsef

New member
רעיונות נוספים...

*) שרשור ציטוטים נבחרים? *) דיון/ויכוח בנושא מקור מול תרגום?

Death of Rats

New member
למען האמת אני די שקועה...

אבל תראי מה אני עושה בשבילכם
אני חושבת ש"שבוע הספר" זה רעיון טוב... אם כי יש לו הרבה יותר מדי ספרים אז אולי עדיף שבוע לכל תת סדרה ושבוע לכל ספר חיצוני... וכפי שאמרתי, את תחרות ה"ספר הטוב ביותר"... ובכן, אני צריכה רשימה של כל ספר תחת כל תת סדרה כי לא קראתי את כולם עדיין (^^;) ואני לא בטוחה למה כל אחד קשור...

The Mad Hatter

New member
voila

(גם אני רוצה ספר חמישי! למה הוא לא מגיע? בינתיים אני הורסת לעצמי את הכל עם ספוילרים...P:)- מכשפים- צבע הכשף אור מופלא מעשי קסמים (אני לא בטוחה שככה קראו לו) אריק interesting times the last continent ואולי גם the last hero-אבל אני לא יודעת. עדיין לא קראתי אותו. מכשפות- פולחני כשף (איזה תרגום גרוע...) אחיות הגורל מכשפות בחו"ל lords and ladies maskerade carpe jugulum מוות- מורט איש הקציר soul music hogfather thief of time משמר- שומרים! שומרים! men at arms feet of clay jingo the fifth elephant night watch הלא-קשורים- פירמידות ראי-נוע small gods the truth ו...שכחתי משהו? *) אני חושבת שזה יהיה בסדר להקדיש כל שבוע לספר בנפרד. זה ימתח את אורך חייו של הפורום. אבל אם זה לא יילך, אפשר להקדיש שבוע לשני ספרים או יותר או משהו כזה. :)

Lord bigfoot

New member
ולמרות שלא קראתי יש גם את "הארציים"

בראשם כמובן "בשורות טובות" אבל יש עוד שאני לא זוכר. ויש גם ספרי ילדים: the amazing maurice and his educated rudents The wee free men שגם אותם לא קראתי ואם מישהו קרא מעניין יהיה לשמוע.

אני תומך!!! ואני חושב שמפגש יהיה

רעיון מצויין. אולי אחרי המפגש תהיה כתיבה רבה יותר בפורומנו הקט.

The Mad Hatter

New member
לפני מפגש-

שיהיו חברי פורום! אני מציעה לארגן מבצע פרסום מאסיבי לפורום. שלב ראשון-להוסיף פרסומת לפורום בחתימה. שלב שני-אני אחשוב על משהו...

dino_din

New member
פששש, סחתיין על ההשקעה !!!

אם לא הייתי כזה עצלן, הייתי כותב תגובה קצת יותר רלונטית

The 7th Turtle

New member
לדבר על דמויות נשמע טוב רק ש...

אז צריך כל הזמן לשים ספוילרים... נגיד אני הייתי ממש רוצה לדבר על Rincewind אבל אני לא רוצה שזה יהרוס לי ספרים שעוד לא קראתי...

The Mad Hatter

New member
בשביל זה יש אייקון של ספוילר...

ובכלל, ספרי עולם הדיסק הם ל מסוג הספרים עם הסוף שחייב להפתיע בכל מחיר. לא יודעת להסביר...אם אתה רוצה להתייחס לסתמרוח, אפשר-ואם מישהו רוצה להתיחס אליו בספרים מאוחרים יותר, פשוט שמים סימן של ספוילר וכותבים שיש ספוילר ל...the last continent, נניח. עכשיו צריך רק למצוא מישהו שיפתח שרשור על סתמרוח והכל יהיה בסדר...:)

Death of Rats

New member
אוקיי, עכשיו:

הענין של "טורניר הפראצ'ט הגדול" בקשר לספר הכי טוב יתקיים בעזרת הסקרים ולכן אני אתחיל אותו כשהסקר שיש יצבור טיפה ותק (לא הרבה, רק קצת. שבועיים-חודש בערך) כי החלפתי אותו לפני ההודעה הזו... ו"שבוע הספר", ובכן, מתי נוח לכם
?

The Mad Hatter

New member
לדעתי כדאי לחכות

עם טורניר הפראצ'ט כדי שיהיו יותר מ5 הצבעות בסקרים...P: שבוע הספר...נוח לי עכשיו...^_~

Lord bigfoot

New member
אפשר לעשות את הטורניר לא דרך הסקר

אפשר בתור דיון פתוח שכל אחד גם בוחר וגם מנמק את בחירתו. בדרך זו גם הפורום יקבל עוד קצת פעילות. שזה לא מזיק בפני עצמו.

את לא רצינית!!

") אפשר להציע להנהלת תפוז לארח מישהו (נורית שרעבי, למשל? *_*)" את רוצה שזה ייגמר פה ברצח?! מאגנה, או... היא עוד תחטוף ממני!, בע"N

dino_din

New member
יכול להיות נחמד לארח אותה ?

או יכול להיות נחמד להשאיר אותה עם מאגנה לרבע שעה ולאסוף את השאריות ?

אם כבר לארח את האנשים שאחראים

לתרגום של "עולם הדיסק" יחד עם מאנגה לרגבע שעה ואז לאסוף את השאריות. אני מציע פתיחת דיון על תת הסדרה של מוות, ואני אתחיל. מה אהבתם בה? מה לא אהבתם בה? דמות מועדפת? ספר מועדף? בדיחות מועדפות, ציטוטים, והיד עו נטויה..רק תתחילו עם זה!!

אהבתי את

hogfather הרעיון הכללי גאוני! הקונספט מתוחכם! אבל, הביצוע כושל.. הספר ה20 בסדרת עולם הדיסק הוא גאוני! אבל מאכזב.. מאגנה, הו הו הו הו!, בע"N

The Mad Hatter

New member
למה ביצוע כושל?

אהבתי את hogfather מאד. אבל אולי בגלל ההופעה של teatime אני טיפה משוחדת. למרות שהספר האהוב עלי הוא thief of time-רק בגלל שקראתי אותו אחרון.

Fingertip

New member
כי....

כי הספר לא זורם. הוא די נתקע. לא יודע, כשאני קורא אותו, אני די נתקע בקריאה, ולא כיף לי. לא יודע למה. אהד.

למעלה