המבקר הזהיר אך בצה"ל לא פעלו למיגון

ניר נגר

New member
המבקר הזהיר אך בצה"ל לא פעלו למיגון

נגמ"שים... חבל שיישום המסקנות מגיע רק אחרי שמשלמים בדם!!! בלת"מ נאבקת ותיאבק בצבא על מנת שייספק מיגון הולם לחיילים שנשלחים ללחימה, קרי: אפודי מגן קרמיים ורכב ממוגן... הפרוייקט למיגון נגמש'ים נגד טילי נ"ט החל לפני שנתיים אך טרם הושלם, עכשיו בטח יאיצו את הפרוייקט...

כחי"רניק לחי"רניק...בוא רגע נביט...

...לאמת בעיניים... ה M-113 או כפי שמכונה "ברדלס"...BRADLY בארה"ב, הוא כלי לניוד כוחות קרקע...הוא לא נועד להסתער או להלחם כטנק...אני מציעה לך להזכר בתרגלים ושת"פים עם שריון, אייך שהמרכבות רצות קדימה ואנו מקרטעים בפיסחים מאחור...ואייך כולנו תקועים בתא לוחמים חצי גוף בחוץ כאשכולות המוכנים להקטף כפרי בשל... מתאמי ביטחון שדה, לא אפרט את החסרונות שלו, ואתן חיים קלים לאוייב...אבל הם קיימים... אני פשוט מודה לכוח עליון, שעד עכשיו זה לא קרה...במיוחד בלבנון, שבה הם נסעו עם 2 טון TNT ... לו היית רואה את הה BMP-1 הרוסי, היתה מבין מה זה כלי מלחמה...

עם כל הכבוד

עם כל הכבוד ויש כבוד,גם לצהל יש דרכים למגן את לוחמיו עם כלים ממוגנים, ואין צורך להפנות מבטנו אל מעבר לים, ראו לדוגמא את ה"פומה" כליל השלמות ואני מתכוון לזה בשיא הרצינות, (למרות שיש לי כמה חבורות מכלי זה) יחי הפומה.

נכון, הצנטוריון הישן והטוב ממוגן...

...יותר טוב מ"ברדלס"... ואני אישית ראיתי אותן ברצועת עזה, כאשר עשיתי שם מילאוים בשנים האחרונות... יש "פומות" בגיזרה... כניראה שוב נענה בתשובה של: "בעיות תקציב"...

ניר נגר

New member
יש גם את האכזרית של גולני...

הפומה זה גם כלי מצוין. אבל חבר'ה...נגד 100 קילו מטען, נגד חומר נפץ בתוך הכלי. כל רכב משוריין באשר הוא: אפילו טנקים...והיו מקרים. היה נעלם יחד עם הלוחמים שלו...

צמרת12

New member
הזלדה-חנשריש אמפיבי מאלומיניום

הכלי העתיק (משנות ה60 ) הזה לא נועד ללחימה. גם כל העטיפות שתקעו סביבו לא ישנו את העובדה שמדובר במונית אמפיבית. רק מטעמי תקציב הכלי הזה משמש בישראל ( אנחנו הרי יותר חכמים) ככלי לחימה - והתוצאות בהתאם. יש לרכישה מהמדף וגם יש בישראל ידע לבנית כלים טובים ועמידים. אבל מערכת הבטחון שכספה מיועד לרכישת כרטיסים למשחקי כדורגל , או לתשלום לאנשי מילואים, לא מצאה לנכון להקצות תקציב לנושא. ובצדק !! תראו שאיש לא יודח בעקבות האסונות האחרונים !!

"השמש תדם בין עזה לרפיח" אך לא בלתמ

קשה לי לומר "אמרתי לכם..." אבל גם תנועת בלת"מ הזהירה ימים ספורים לפני קרות האירועים הטרגיים בעזה על תחושת אי הביטחון לחיילי צהל ועל כך שיש צורך להשקיע משאבים גם למיגון ולא רק לחגיגות.

emj32

New member
הפתרון-חי"ר בבטן הטנק. כנסו ....

מי שמבין בתחום הטנקים יאמר לכם מייד, זהו הפתרון המיידי הזול והמהיר ביותר, אין ברירה אלא להשתמש במרכבות ככלי להעברת לוחמים ואף חומרי נפץ. מדובר במצב אפשרי מאחר וישנה אפשרות לברור בין כמות פגזים בבטן הטנק או בכעשרה לוחמים במקום. תשמעו לי, אין כרגע שום פתרון בשטח יותר טוב מזה, אכן זה מסורבל אבל יגן על חיי אדם. כך או כך לטנקים ברצועה כמעט ואין אישור לירות פגזים, אז אפשר לוותר על רובם. חוץ מזה הטנק מורכב מתאים עשויים חומר מיוחד שבהם מאחסנים את התחמושת, התאים הללו מגנים על הצוות מאחר ושריפה או פיצוץ בטנק לא יגרמו לתגובת שרשרת כמו בנגמ"ש. תחשבו על כך ותעבירו לכל מי שאתם מכירים. ביי

austull

New member
לצהל יש כלים ממוגנים

שהוכנסו לשימוש עוד בלבנון וכיום פועלים בעזה (ורואים אותם גם בחדשות) כמו נגמחונים ונקפדונים. מה שאני לא מבין זה למה הצהל לא משתמש בכספי סיוע דולרים כדי לרכוש את נגמשי הלחימה "ברדלי" החדשים (אילו לא הברדלסים M113 אלא M2). שממוגנים בצורה הרבה יותר טובה מהברדלסים שהוכנסו לצבא בשנות השבעים. להכניס חי"ר לבטן טנק אכן נותן מיגון מצוין לחיר אבל זה מאוד לא נוח.

פלסטיק

New member
גם אחרי ששילמו בדם צה"ל לא הבין

אחרי הנגמ"ש הראשון ו6 הרוגים צה"ל לא הבין אני גם לא בטוח שצה"ל יבין אחרי השני ו 5 לוחמים הרוגים. נשמע אבסורד? גם אחרי הנגמ"ש הראשון לשלוח נגמ"ש עם טון חומר נפץ נשמע אבסורד.

ניר נגר

New member
מעל 3 שנים נוהגים כך, מדובר בצירוף

מקרים קטלני, במזל להם ובחוסר מזל לנו. אני בטוח שהמסקנה תהיה להפציץ מהאוויר את המחרטות, ימים יגידו. חבל שמגיעים לכך רק אחרי הרוגים... מפחדים מה יגידו הגויים

פלסטיק

New member
הפתרון הוא לא רק נגמ"ש או מטוס

נגמחון גם הוא יכול להיות פתרון אפשר לשים גם 4 חיילים בכלי, לא חייבים שישה היית מקבל "מה יגידו הגויים" כתרוץ לגבי אי ניפוק אפודים קראמיים?

שאלת "מה יגידו הגויים"

בין שני המישורים של 'שאלת האפודים הקרמיים' ו" נגמ"ח מול מטוס" עובר פתגם אחד - חכם (שימוש אסטרטגי בחיל האוויר) לא נכנס למה שפיקח (עם אפודים ובלעדיהם) לא היה נכנס אליהם- הפקרת חיי חיילי צה"ל. זה ההבדל בין אחריות לסמנטיקה בירוקרטית

בעניין הזה - ליבת העניין היא

שימוש בחיל האויר או יותר נכון חוסר השימוש בו . ועם כל הכבוד בקשר ללחימה הנוכחית -שאלת האפודים משנית לחלוטין. אפוד או לא הנגמ"שים ואירועי התקלות גדולים יותר מאירועי נק"ל אינם רלוונטים.

פלסטיק

New member
"מה יגידו הגויים" יכול להיות קריטי

אם לגוי הזה קוראים ג'ורג' בוש שרק ממנו ניתן לקבל בדיוור ישיר אפצ'י חמוש ב HellFire כדי לירות ברפיח. ואם לא נתנהג יפה תוכל להכין מטוס מנייר עם סיכות כדי לירות על רנטיסי. הגויים לעיתים עושים, לא רק אומרים. ולעניין: אני יכולתי לענות לניר שאין צורך באפודים קרמיים בגלל "מה יגידו הגויים". לא לתת מיגון נאות זוהי הפקרות צהלית ושלא יתחילו להאשים כל מיני גויים.

כן זה בהחלט נכון, אם אתה בוחר

להאמין לתעמולה... מכוון אחד. דווקא ג'ורג' קאובוי W, כמו עוד מספר לא מצומצם של נשיאים יאנקים הוכיח כבל עם ועדה שהוא לא בדיוק מתאים להגדרה ליברל צבוע וצדקן עיין ערך עירק,אפגניסטן ועוד ועוד. והאמירה השחוקה מה "שמותר לנו (למעצמה הגדולה) לא מותר לנו". לא מחזיקה מים בהכרח בכל מצב וזה הוכח בהרבה מאוד מקרים בעבר בסכסוכים אתנים בעבר הקרןב אירופה אסיה ואפריקה. הכל עניין של תזמון והתזמון של שנת בחירות בארה"ב כשג'ורג'יו זקוק לכל היהודי- הוא בהחלט עיתוי לא רע. בשורה התחתונה אם קיימת הזדמנות לחסוך בחיי חייל ישראלי וקיימת אחת כזו יש לנצל אותה- ושיקפצו להם כל הצדקנים בין שינקין לרמת אביב. בשנת בחירות

למעלה