המגבלות של שירות SKYPE לעומת שרתי VOIP

• פותח הנושא adorah
  • פורסם בתאריך
A

adorah

Guest
המגבלות של שירות SKYPE לעומת שרתי VOIP

אתמול הוזמנתי להשתתף בדיון של רדיו BBC בעקבות התפטרות יעלון וכניסת ליברמן למשרד הבטחון.
ההפקה החליטה לקיים את הדיון באמצעות סקייפ. קצת הופתעתי והצעתי להם כחלופה ליצור איתי קשר באמצעות שרתי הVOIP שלנו דרך מספר טלפון מקומי בריטי אך הם דחו בנימוס את ההצעה.
מספר דקות לתוך התכנית הם הבינו שיש להם בעייה. קיטועים ואבדן תקשורת עם המשתתפים שוב ושוב. עם אחד מהם בקושי הצליחו ליצור קשר רק לקראת סוף התכנית.
כשהם הבינו שבהם בבעייה קבלו את הצעתי והתחברו אלי דרך המספר הבריטי. ואכן הייתי היחיד שהקשר איתו היה רציף ואיכותי לאורך הזמן, וכנראה שבזכות זה זכיתי ליותר זמן שידור ממה שהתכוונו (הם לא היו כל כך בעמדתי..)
מי ששוקל ברצינות להשתמש שימוש עסקי בסקייפ, כדאי שיחשוב שוב. כל הבעיות הידועות ובעיקר שליטה בפס וQOS צפו ועלו שם.
למעונינים להלן הקישור
[URL]http://www.bbc.co.uk/programmes/p03tzbn4#play[/URL]

אודה לכם אם *לא* תהיה התיחסות לתוכן הדברים. זה לא הפורום המתאים..

F00D Is G00D

New member
מממ

&nbsp
להבנתי הפרוטוקולים והתקנים שסקייפ עושה בהם שימוש הם סטנדרטים לחלוטין. ויחד עם זאת לא נראה לי שצוואר הבקבוק הוא אצלהם (יש למייקרוסופט מספיק רוחב פס).
כנראה שהאיכות נופלת בתיעדוף התעבורה. מאוד ייכול להייות שהמחשב הזה בתחנה הוא עוד דסקטופ מתוך מאות ב BBC בלי באמת תעדוף, ותעבורה של 4-5 קווים במקביל + יציאה החוצה פשוט OVERKILL. או אפילו בכוונה עוברים טרוטלינג ע"י מנהלי הרשת.
&nbsp
מצד שני, VOIP זוכה בדרך כלל לתעדוף גבוה, סימון QOS בתוך הרשת, ביציאה ממנה, ולעתים גם בתחנות הבאות.
אצלנו למשל (חברה בריטית) BT מקצים מראש רוחב פס שמור ל SIP. ותעבורת ה SIP שיוצאת אליהם מקבלת QOS TAG מקצה לקצה. וזה משמעותי מאוד! שיחות SIP אחרות שאנחנו עושים (עם חברות בנות שהקמנו איתן TRUNK) הן בהחלט נחותות יותר ע"ג ה TRUNK, במיוחד אם זה TRUNK ללא VPN (ה jitter פשוט נוראי).
&nbsp
בקיצור, זה כנראה לא אשמת סקייפ...
&nbsp

A

adorah

Guest
וזו בדיוק הבעייה עם סקייפ

היא אמורה לעשות את התיעדוף בעצמה. היא אמורה לבחור את הפורטים ולעשות שיתוף משאבים כדי שיהיה מספיק פס.

חלק מהרעיון של סקייפ ובעיקר סקייפ לעסקים זה שהיא ,לכאורה, אמורה לעשות ניהול משאבים ולא הרשת המקומית. אבל רק לכאורה, מסתבר.

F00D Is G00D

New member
סקייפ לעסקים תלויה לחלוטין ב QOS

אין לתוכנה כזו או אחרת ייכולת אמיתית לתעדף את עצמה. היא ייכולה לתייג את עצמה, אבל המתג והנתב ממש לא חייבים לקבל את זה (וכברירת מחדל לא יקבלו)
&nbsp
הקשר בין סקייפ לסקייפ לעסקים הוא רופף ביותר. סקייפ לעסקים פותחה על פלטופרמה אחרת. זה לא רק שירות פרימיום או משהו דומה - זו פלטפורמה שונה, ואם רוצים ניתן להקים פדרציות בין השתיים.
&nbsp
אני גם לא רואה רישומים שדרושים לסקייפ לעסקים לצורך פדרציה עם סקייפ על אף אחד מהדומיניים הראשיים של ה BBC. לא יודע אם זה מה שהם משתמשים בו או לא.

A

adorah

Guest
לא התעסקתי מאז מיקרוסופט קנתה את סקייפ

עבדתי עם סקייפ לעסקים בטרם מיקרוסופט רכשה את התוכנה. כיוון שהדבר הראשון שמיקרוסופט עשתה אחרי ההשתלטות זה לבטל את האפשרות לרכוש רישיון (בתשלום) לשילוב סקייפ בפלטפורמת אסטריסק עליה אנחנו בונים את המערכות שלנו, אין לי מושג ירוק מה נעשה איתה מאז.

עדיין, אני המום מהחובבנות הטכנית של הBBC לנסות לבסס דיון חוצה יבשות על סקייפ בשעה שעלות שרת ייעודי ושיחות דרכו כולל חדרי ועידה רבי משתתפים היא זניחה ועלות השיחות זניחה. אגב גם לוידאו..(זה לא שירות אוניברסלי כמו סקייפ אבל לוקח חמש דקות להתקין מרחוק קליינט חינמי כשרוצים להעלות מישהו ON LINE

למעלה