שאלות מאוד קשות...
קודם כל, תרשה לי להתייחס לחתימה שלך, יש פה איזשהו הרגשה כאילו רה"מ לשעבר, אריאל שרון החזיר את נשמתו לבורא, זה ממש לא נכון, פועלו וזכרו זה לא נשמע לי טוב, סתם בתור איזשהו הערה שקפץ בזמן התגובה.. השאלות שלך הם טובות, יש פה סוגיה מוסרית ופילוספית מאוד קשה, מחד אי-פגיעה במשגרי רקטות עלול להביא פגיעה בנפש בצפון הארץ, מצד שני את מודע היטב לעובדה שפגיעה בלא מוערבים היא לא מוסרית בעליל ואף נכלל כפשע מלחמה. אם זאת יש תמיד סייגים, אבל הם בעצם סייגים פוליטיים גרידא כמו מה הביא את נסראללה לצבור מספיק כוח כדי להשים את הילדים החפים מפשע כמגן אנושי. רצח הוא דבר שפל מאוד, זה הנקודה הנמוכה ביותר במוסר של אנושות, אם זאת להשתמש בילדים כמגן אנושי ביודיעין מתוך מטרה להגן על איזשהו יעד פוליטי הוא אולי עוד יותר שפל, שכן אתה מראה את רף הפחדנות שלך וגם שחצנות, לכן אני מניח שלהשתמש בילדים כמגן אנושי זה שפל יותר. זה ידוע לפחות בכמה מקרים, שקציני צה"ל בתא השליטה של חיל האויר ביטלו סיכולים ממוקדים ברצועת עזה ובגדה המערבית, כי היו שם אזרחים חפים מפשע, כלומר זה איזשהו חליפת פקודות שכבר קיימת בצה"ל, לכן אני מניח שהפקודות האלה גם תקפות בלחימה גם בלבנון, ולכן זה לא מוסרי אבל שוב, בסופו של דבר יש פה גם משתנים שלא ידועים לנו כמו מהי הסיטואציה, מה היקף הפגיעה והזנק הסביבתי - עניין של עלות מול תועלת. בעניין זה, אני אמקד לתרחיש מאוד מסוים, אתה יודע שאיראן הולכת לשלח לעבר ישראל טיל עם רש"ק גרעיני, ישראל מתוכננת למהלומת מנע, מן סוג של פגיעה רבתית בעיר טהרן, האם החלטה תהיה כן לפגוע או לא לפגוע תוך לקיחת החשבון שהטיל האיראני עומד כבר על כן השיגור ותוך דקות הוא יפגע בישראל? בסוגיה כזו התשובה היא ודאית שיש צורך קיומי לפגוע ביכולותיו של האויב דרך העורף - מוסרי זה לא, אבל זה קיומי לכן זה תלוי ומשתנה. אממממ, שאלה קשה אבל תשובתי לשאלה מספר שתיים תקפה, גם לשאלה השלישית, שישראל לא פוגעת בחפים מפשע ביודעין, וביטלה בעבר סיכולים ממוקדים, לכן זה התשובה היא ברורה שלא, בדיוק כמו שהילדים היו מוסלאמים.