המגרש בגן עדן, מחר על גבי הפורום.

The Exorcist

New member
המגרש בגן עדן הנוסח המצונזר

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=212&msgid=4357944 ותוספת לפורום הזה: באחת מחנויות הדיסקים ראיתי קופסה עם כל הסמפוניות של בטהובן בביצוע התזמורת של סיאטל, מישהו יודע אם מוכרים את זה גם בארץ?

lvbbb

New member
אם נפשך חושק בכל הסימפוניות של....

בטהובן,אל תבזבז את זמנך על תזמורת סוג ב´ כמו הסימפונית של סיאטל. הקלטות כל 9 הסימפוניות של בטהובן עם הפילהרמונית של ברלין בניצוחו של הרברט פון קאראיאן שבוצעו בין השנים 1961-1963 היא מן המשובחות ביותר,הקלטות בסטראו ולמרות שהם הוקלטו לפני 40 שנה הסאונד מצויין.אתה יכול להזמין אותם מחו"ל ב-24.89 $ (5 דיסקים שעולים 17.90$+6.99$ עבור המשלוח ,יוצא בערך 130 שח,26 שח לדיסק )אין שום סיכוי שבארץ תשיג את הדיסקים האלה במחיר הזאת. פרטים מלאים כאן. אם אתה מוכן להוציא עוד כ-65 שח אתה יכול לקנות את הסט הטוב ביותר, לדעתי, של כל 9 סימפוניות בטהובן בביצוע תזמורת קליבלנד בניצוחו של ג´ורג´ סל האגדי מאמצע שנות ה-60,גם בסטראו עם סאונד מצויין.הסט הזה יותר יקר מהסט של קאראיאן אבל בנוסף ל-9 הסימפוניות של בטוהבן הוא כולל בתוכו גם 3 פתיחות של בטהובן.פרטים נוספים פה.

The Exorcist

New member
דווקא אהבתי את הסמפונית של סיאטל

אבל ברלין זה משהו אחר, אי אפשר להשוות בין אירופה לארה"ב בנושא הזה... תודה, נקנה.

Sir Humphrey

New member
אנשים עושים את אותה טעות כל פעם...

שופטים ביצוע לפי תזמורת. התזמורת היא כולו כלי נגינה של המנצח. והאירופה מול ארה"ב זה בכלל מגוחך, כי אני לא יודע מה אתכם, אני לא הייתי מתנגד לשמוע הקלטה של הקונצ´רטו השלישי של רחמנינוב בביצוע המלחין, עם גוסטאב מאהלר כמנצח, אפילו שזה עם התזמורת של ניו יורק. כנ"ל לגבי ההקלטות של הסימפוניות של מאהלר עם ברנשטיין ואותה תזמורת. וההקלטה לדעתי הגדולה מכולם של השביעית של ברוקנר היתה עם יוג´ין אורמנדי והפילדלפיה סימפוניק. יש תזמורות נפלאות בארה"ב כמו בכל מקום, מה שחשוב זה המנצח. ואגב, גם הפילהרמונית הישראלית לא כזאת נוראית, ויש כמה ביצועים נפלאים לקונצ´רטי לפסנתר עם ראדו לופו וזובין מאהטה, כמו גם הביצוע האדיר לארבע העונות, עם פרלמן, צוקרמן, מינץ ואייזיק שטרן. ואני ממליץ בחום על האינטרפטציות של קראיאן לסימפוניות של בטהובן, למרות שאני מאד אוהב את Bohm, לפחות בשלישית והתשיעית.

lvbbb

New member
מי אמר שאין תזמורות טובות באמריקה?!

הסימפונית של שיקאגו,תזמורת קליבלנד,הסימפונית של בוסטון,הפילהרמונית של לוס-אנג´לס,תזמורת פילדלפיה והסימפונית של פיטסבורג הם מהשורה הראשונה של תזמורות בעולם.גם הסימפונית של מונטראול מקנדה תזמורת מצויינת.הבעיה היא שבטהובן זורם בעורקם של תזמורות כמו הפילהרמונית של ברלין או הפילהרמונית של וינה שהיקליטו את הסימפוניות של בטהובן עשרות פעמים עם מנצחים שונים,לכן קשה מאד להתעלות על ביצועיהם. דרך אגב מחזור ההקלטות של קארל בוהם( Karl Bohm )ל-9 הסימפוניות של בטהובן עם הפילהרמונית של וינה מתחילת שנות ה-70 נחשבים גם כן אחד הסטים המשובחים ביותר.הפנינה של הסט הזה הוא דווקא הסימפונייה ה-6 "הפסטורלית" שלדעתי הינה ההקלטה הטובה ביותר של הסימפוניה הזאת בעידן הסטראו. בקשר לפילהרמונית הישראלית,ההקלטות הטובות שלהם כל כך נדירים שחברת SONY שאיתם יש לתזמורת חוזה ממעטת להקליט אותם ואני לא מאשים אותם על ההחלטה הזאת .הפילהרמונית שלנו צועדת במקום ופירושו של הדבר נסיגה באיכות התזמורת.צריך להכניס לשם הנהלה מקצועית,להזרים דם צעיר בין הנגנים(בעיקר כלי נשיפה) ולהעיף את זובין ולהביא במקומו מנצח שיכניס בהם משמעת ויכוון אותם כמו שצריך,הבעיה היא שחברי התזמורת לא רוצים את זה ובגלל זה אני כמעט ולא הולך לקונצרטים שלהם.

Sir Humphrey

New member
הממ....

אתה מתכוון שיביאו מנצח חדש שיעשה מה שראטל עשה לברלין? לא תודה. ההקלטות עם הישראלית נדירות, וזה חבל. אם התזמורת היתה חותמת עם חברה קצת פחות מהטופ (למשל עם Erato, שהיא נחשבת דווקא מצוינת) אז אולי היו מקליטים אותה יותר. הבעיה פשוטה- הIPO זה לא מותג, וזו לא תזמורת מפוארת כמו של ברלין, וינה או אפילו ניו יורק. אני שמעתי את הפילהרמונית מנגנת נפלא עם מנצחים וסולנים טובים. התזמורת מנוסה וטובה מאד, זה הכל תלוי במנצח ובניהול המוסיקאלי ובניהול בכלל. אגב, ה"פסטורלית" האהובה עלי היא עם אוטו קלמפרר והפילהרמוניה (או ניו פילהרמוניה, אני כבר לא זוכר). אני לא חושב שהנגנים לא איכותיים וזובין מאהטה נחשב למנצח מהמובילים בעולם. אני אישית מנוי לפילהרמונית ואם למשל היה את הקונצרט עם קובצ´ביץ´ רק עכשיו אז זו דוגמא נפלאה לנגינה מבריקה גם של התזמורת. הבעיה היא גם שהיום, ולא נעים לי להכניס את המצב לפורום אבל אין מה לעשות, אומנים גדולים לא באים לישראל. אני הייתי בקונצרט שבו הודיעו בנשימה אחת שגם הכנרת (פון מוטר) וגם המנצח (מזור) לא יכלו להגיע (עקב מחלה, כמובן) והביאו במקומה איזה ריכלין מעצבן שחרק את הקונצ´רטו של בראהמס.

lvbbb

New member
מה רע בראטל ?!!!!

מה כבר עשה ראטל הוא רק עכשיו עומד להתחיל את הקדנציה שלו בברלין.רק לידיעתך נמצחים גדולים כמו פייר בולז,ניקולאס הרנונקור (גם ראטל) וזמרות מפורסמות מסוגה של צ´צ´יליה בארטלי לא באים לארץ בגלל רמתה הנמוכה של התזמורת וחוסר רצונה לעבוד קשה.זאת האמת ,שיפסיקו בפילהרמונית להתחבא מאחורי התרוץ "הם לא באים לארץ בגלל המצב הביטחוני", גם לפני שפרץ אינטיפאדה אומנים רבים לא באו להופיע עם הפילהרמונית שלנו בגלל איכותה הירודה.

Sir Humphrey

New member
אתה קצת מגזים

ישנם מספיק אומנים טובים שבאים לפילהרמונית. רק השנה ראיתי את סטיוון קובצ´ביץ´, היה לי כרטיס למיצוקו אושידה, והשנה גם יגיע/הגיע יפים ברונפמן. ושנה שעברה ראיתי את ראדו לופו. ארבעתם פסנתרים מהטובים היום בעולם, ואני מזכיר רק פסנתרנים. יש הרבה אומנים שלא באים, אבל אני לא חושב שזה קשור לאיזשהו מוניטין של תזמורת עצלנית שיצא לפילהרמונית. הנגנים הם נגנים מאד איכותיים. במיוחד מאז העליות בשנות השבעים וכמובן לפני כעשר שנים מברית המועצות, הגיעו הרבה מוסיקאים מצוינים. אבל גם קודם היו נגנים נפלאים. צריך אולי כן להחליף את מהאטה, ולהביע מישהו שחייב יהיו התזמורת, ויבנה אותה טוב. רענון מחשבתי לא יזיק לתזמורת. אגב, ניקולאוס הרנונקור הוא נפלא בבארוק, אבל לא שמעתי אותו בשום תקופה אחרת. יש לך משהו להמליץ?

talik3

New member
מצטער שאני מתערב...אבל

לא נעים לי לדחוף את עצמי...אבל להרנונקורט יש את שלוש הסימפוניות האחרונות של דבוז´אק בביצוע מדהים עם תזמורת ה"קונצרטחבאו". הביצוע שלו ל"עולם החדש" זה הביצוע שאני הכי אוהב מכל הביצועים ששמעתי. שמעת את ה"מתיאוס פאסיון" איתו, דרך אגב ?

lvbbb

New member
הרנונקור מס´1 בעולם ..

אומנם את פרסומו קנה הרנונקור בביצועים אוטנטיים (הוא לא אוהב את המושג הזה) של יצירות בארוק עם תזמורת "קונצנטוס מוסיקוס" שאותה הוא ואישתו אליס הקימו בשנות ה-50 ,אבל כבר יותר מ-30 שנה הוא מקליט יצירות ומתרכז ברפרטואר של מלחינים כמו מנדלסון,בטהובן,דבוז´אק,שומאן,שוברט,ברוקנר ורדי,שטראוס ועוד.. בימים אלה הוא משלים את הפרויקט של הקלטות כל הסימפוניות של מוצארט שרובם כבר יצאו לשוק ב-15 שנים האחרונות. הרנונקור אוהב לעבוד עם תזמורות טובות וממושמעות מכיוון שאיננו טיפוס של דיקטטור,אוהב להעביד קשה את הנגנים אבל נשאר חברמן,זאת הסיבה שהוא לא בא לפילהרמונית שלנו ואפילו ממעט להופיע עם התזמורות האמריקאיות .התזמורות שהוא מרבה לעבוד ולהקליט איתם הם:הקונצרטכבאו אמסטרדם,הפילהרמונית של וינה,הפילהרמונית של ברלין,התזמורת הקאמרית האירופית והאופרה של ציריך שאותה הוא מעדיף אפילו על פני האופרה הממלכתית של וינה (הפילהרמונית של וינה) עבור הפקות אופרה. אני ממליץ על סט הדיסקים שכוללים את כל 4 הסימפוניות ושל ברהמס בנוסף לפתיחה "הטרגית"ו-"האקדמית" של ברהמס עם הפילהרמונית של ברלין,סט מאד איכותי ופופלרי משנת 1996. דיסק נוסף שאני ממליץ הינו הדיסק שכולל את הסימפוניה ה-4 של שומאן ושוברט (הטרגית) וגם את הפתיחה "מלוזין היפה" של מנדלסון שוב עם הפילהרמונית של ברלין.כמובן לא ניתן לשכוח את ההקלטות שלו לכל 9 הסימפוניות של בטהובן עם הקאמרית האירופית (ההקלטות הטובות ביותר של סימפוניות בטהובן בעידן הדיגיטלי) הרנונקור עובד כבר יותר מ-35 שנה עבור חברת TELDEC.בגלל איכותו הגבוה הדיסקים שלו בין היקרים ביותר בשוק,לכן אם אתם רואים דיסק של הרנונקור במבצע מומלץ לקנות אותו.

Sir Humphrey

New member
Ivbbb

אני כבר הרבה זמן מחפש ביצוע לפתיחות של בראהמס שיתעלה על הקלמפרר. אני אחפש את ההרנונקור. תודה.

lvbbb

New member
גם פון דוחנאני וזנדלינג מצויינים..

הקלטות של קריסטוף פון דוחנאני עם תזמורת קליבלנד (TELDEC) והקלטות של קורט זנדרלינג עם דרזדן שטאאטקאפל (RCA) לכל סימפוניות והפתיחות של ברהמס מצויינים.הביצועים של הרנונקור,פון דוחנאני וזנדרלינג עולים על קלמפרר.

Sir Humphrey

New member
אם אתה אומר....

אני אחפש את הביצועים. עד עכשיו היתה לך נטייה מוזרה לא לאכזב בהמלצות, המשך כך ותודה.

למעלה