המדור לחיפוש קרובים

liti

New member
המדור לחיפוש קרובים

בעקבות הסיפור המרגש של ליאונה, חשבתי שבעצם עדיין לא היה בפורום שרשור היכרות בו כל אחד סיפר על המקור שלו בהונגריה. מאוד יכול להיות שחלק מהאנשים מכירים האחד את השני, גדלו ביחד או נפגשו בשלב מסויים בחייהם אך עדיין לא עלו על זה, וסך הכל בעזרת הפורום ניתן לפגוש אנשים מהעבר. אז נכון שאני ילידת הארץ ומלבד ביקורים קצרים בהונגריה מעולם לא חייתי בה, אך סבתא וסבא (סבא ז"ל) שלי הם הונגרים. סבי- יוסף רכניצר ז"ל- נולד בוושוואר, כפר קטן המרוחק כ- 30 ק"מ מסומבטהיי. שמות בני משפחה נוספים למשפחת רכניצר שנספו באושוויץ- אלדר והלן. לסבי שני אחים- יצחק ז"ל ומיכאל (מיקי). סבי השתייך לשומר הצעיר ובתקופת מלה"ע השניה היה בפלוגות העבודה במזרח אירופה. סבתי- אירנה הירשלר - נולדה בכפר בארדוש הסמוך אף הוא לסומבטהיי. שמות בני משפחה נוספים למשפחת הירשלר שנספו בשואה (באושוויץ ובמחנות כפייה)- רוזליה, סולומון, יוזף, רוזי, ארנו, לאצ'י. עם כניסת הנאצים להונגריה רוכזה משפחתה של סבתי בגטו בסומבטהיי ואח"כ בגטו בשופרון. משם נלקחה ביוני 1944 לאושוויץ עם אחותה למשך כחודשיים ואח"כ (סוף יולי אותה השנה) הועברו שתיהן לברמן שבגרמניה, לעבודות שונות (פינוי הריסות) ובבתי חרושת שונים באזור. הם הוחזקו בלילות במחנה הובנהיידה. מהוביניידה צעדו בצעדות המוות לברגן בלזן בה היו עד שחרור המחנה באפריל 1945. הן חזרו לסומבטהיי שם סבי וסבתי נפגשו ונישאו ועלו לארץ על סיפון אוניית ההגנה. כשהגיעו לארץ ישבו כחודש במחנה המעצר בעתלית עד לשחרור ולהתחלת חייהם החדשים בארץ. אשמח שבמידה ומישהו מכם מכיר את סבי וסבתי או מישהו ממשפחתם תצרו איתי קשר.

עב

New member
גם אמא שלי "ישבה" בעתלית

היא עלתה ארצה באוניה "אנצו סירני" בינואר 1946. באיזה אוניה עלו הסבים שלך?

liti

New member
דברתי עם סבתא- אז ככה

הם יצאו מיוגוסלביה מנמל פיומה והגיעו לארץ באוגוסט 1946. הם היו בנמל חיפה שלושה שבועות (באונייה) ואז הועברו לעתלית, בה שהו- מסתבר- שלושה חודשים. משם הועברו לבנימינה במלך האביב ועברו הכשרה על הארץ ואז עברו לנהריה.

עב

New member
אז זו לא אותה אוניה

אמי עלתה ב"אנצו סירני" בינואר 1946. האוניה יצאה מדרום איטליה ועלו בה 900 גברים ונשים בשנות העשרים לחייהם. המסע היה קשה, מעט מזוןו ומי שתיה והיה מותר לצאת לסיפון רק בלילה. האוניה התגלתה על ידי הראדר ונתפסה מחוץ למים הטריטוריאליים של פלסטינה/א"י. שתי משחתות ליוו את האוניה העלובה לחיפה למעגן צדדי. לאחר לילה אחד נגררה האוניה אל מול משרד המנהלה ושם התקשו הבריטים להאמין שכל כך הרבה אנשים נדחסו באוניה הזעירה. בהסכמת הסוכנות היהודית, המשטרה והצבא התנהלה ירידה מסודרת של המעפילים ומשם הם הועברו לעתלית והחליפו כוח במשך שבועיים. היו ימים, היו סיפורים.

mocsari

New member
גם ההורים שלי היגיעו

באוניה זו-"הגנה".הם היו בהכשרה לקיבוץ.התארגנו בבודפשט. מרגלית.

למעלה