המדים בצה"ל

warlockd

New member
המדים בצה"ל ../images/Emo11.gif

יש איזה משהו שמאוד מסקרן אותי לגבי המדים בצה"ל. כמו כולכם כנראה גם אתם שמתם לב שהמדים (גם א´ וגם ב´) של ארצות אחרות הרבה יותר יפים וייצוגים. למשל המדי א´ של כל החילות בארה"ב כוללים ג´קט ועניבה.(שזה עושה את המדים להרבה יותר ייצוגיים, נכון שעל ג´קט אפשר לוותר בגלל החום, אבל כל השאר...) או שלמשל ראיתי את המדים של החיילים ברוסיה, יש הבדלים בסוגי איכות המדים בין החוגרים לבין הקצינים הזוטרים, ובין הקצינים הזוטרים לבין הצוות הפיקודי הבכיר, לעומתם בארץ מדי א´ של טוראי ושל אלוף הם אותם המדים. או שלמשל מדי ב´ שלנו אפילו לא מנומרים ולא תורמים להסוואה, אפילו לחיזבאללה המדים מנומרים ואנחנו עדיין לובשים מדי זית של מלחמה"ע ה-2. בעיני זה מראה על פיגור, ואני מאמין שמדינה מפותחת כמו מדינת ישראל יכולה להשקיע בהופעה ייצוגית יותר מרשימה במקצת של חייליה. אשמח לשמוע תגובות...

סתםחח

New member
מה שלי מפריע זה

הנוחות או יותר נכון החוסר נוחות! המכנסים נסגרות כמעט על הצוואר והבד לא סופג זיעה!!!! אפשר למות!

ysofer

New member
לא הבנת את כל הרעיון במדים הצה"ליים

אמרת שבארצות הברית המדי ב´ הם עם ז´קטים ועניבות...אצלנו זה מדים רגילים, כי זה מעיד על פשטות, ואין צורך לבזבז כל כך הרבה כסף.. וצה"ל הוא לא צבא ראוותן.. ובקשר לזה שהמדים לא תואמים את ההיררכיה, יעני הרמטכ"ל לובש אותם מדים כמו חייל גולני, זה כל היופי בצה"ל!!!שכל החיילים שוויםלא משנה מה הדרגה... מה אתה לא מסכים איתי אחרי שהבנת את הרעיון?? אני מסכים איתך רק בדבר אחד, שזה חרא שהמדים שלנו לא מנומרים.. אבל יש עם זה בעיה, כי בצפון אתה צריך מדים מנומרים ירוקים, ובדרום אתה חייב צהובים.. ככה שאי אפשר לעבוד עם כמה סוגים, עדיף שיהיה סוג אחד וזהו! ועוד שאלה קטנה: בארה"ב, כשהם מקבלים מדי א´ שכוללים ז´קטים ועניבות, הם לא לוקחים את הנשק הביתה נכון?? כי זה יראה מצחיק

jedi knight

New member
לגבי מדי ההסוואה המנומרים

בטירונות אחת המדריכות הסבירה לנו שבעבר לגולני היו מדים מנומרים אך הם נאלצו להחליף אותם מכיוון שהמחבלים התחילו להשתמש במדים מנומרים ודבר זה יצר בילבול אצל כוחותינו לכן קיום בקושי משתמשים בצה"ל במדים האלו אבל יש כאלה במחסנים של חיל התחזוקה .

נריה_ה

New member
אז לפי אותו הגיון המחבלים צריכים

להשתמש במדים ירוקים, כדי לבלבל אותנו...

jedi knight

New member
זה יותר מורכב

בין היתר הצבא בסורי התחיל להשתמש במדים האלו (או משהו דומה ) והיה סיבוך עם העניין אז הוחלט שהמדים הרשמיים של כל החילות כולל גולני אשר היו מדים מנומרים דאז יהיו מדים חלקים צבע זית והסטטוס הזה נשמר .

profil45

New member
הסוואה ג´קטים וכ´ו

קודם כל הסוואה: כשיוצאים למבצע למשל לא תמיד לובשים מדי ב יש גם משהו שנקרא חלפ"ס שזה חליפת סער לא יודע מה זה אבל זה קיים ובקשר לג´קטים וכל זה: לכל חיל יש מדים יצוגיים (לא מדי א) למשל אם ראיתם שהרמטכ"ל היה בפולין אז היה לו מעיל כזה עם דרגות וסמלים וגם למשל יש את המדים הלבנים של חיל הים או את המדים היצוגיים של חיל האוויר(דומה למדים של המשטרה-כחול כזה) ויש מדים יצוגיים לקצינים אני חושב שזה מכנסיים ירוקות וחולצה לבנה כזאת ועוד ועוד ועוד בייייייי

נריה_ה

New member
מתי לובשים מדים יצוגיים?

ומתי לובשים מדים לבנים של חיל הים?

צעיר חמוד שלי!!! מאיפה המידע הזה?

חלפ"ס זו לא "חליפת סער".....חחחחחחח......... זה "חליפת סערה" וזה סך הכל חליפת ניילון ירוק שלובשים על המדים כדי לא להרטב מהגשם.... חליפת סער....אני מצטער אבל ....התפוצצתי מצחוק כשקראתי את זה....אל תעלב..אני לא מתכוון להעליב אותך, חלילה. קח בקלות. אם יש לך שאלות, אני אשמח לענות. בשביל זה אני כאן. כל טוב.

dwante

New member
השינוי בלבוש של אנשי קבע

דיברתם על היופי בצבא על כך שהרמטכל לובש אותם מדים כמו טוראי? זה הולך להשתנות כלומר זה כבר ישתנה! כבר משבוע שעבר כל הנגדים בדרגת רב נגד וכל הקצינים בדרגת רב סרן ומעלה יקבלו מדים יפים מאד שיבדילו אותם מבין הדרגות "הנמוכות" (אני סגם ולדעתי זה לא דרגה כל כך נמוכה!) אז זהו וויוה להבדלי הדרגות!

נריה_ה

New member
חבל שלבנות אין חצאית או שמלה כמדים

זה היה הרבה יותר יפה מאשר מכנסיים.

טל עדתו

New member
יש גם יש - בשני מקרים

1. חיילות דתיות הולכות עם חצאית במקום מכנס. 2. המדי קבע של הבנות הוא חצאית וחולצה. טל.

נריה_ה

New member
כן אבל זה לא נקרא...

1. חילות דתיות מצהירות, ולכן לא מתגיסות... 2. מה עם הסדירות? להן לא מגיעה חצאית??? 3. ומה עם שמלה כמדים? יותר יפה...

מה פתאום..שמלה זה לא יפה

אני מתארת לעצמי איזה שמלה הם היו מייצרים..ואני רואה את זה לפי המכנסיים שהם מביאים לבנות, על הפנים וחצאית זה אפשרי אם רוצים...

רן!

New member
נריה,אתה מתחיל להדאיג אותי...

מה ז´תומרת יותר יפה ממכנסיים? בתור חיל ששבועיים לא ראה את הבית וכל דבר אחר שאינו צבאי!!! אני חייב להדגיש שמדי הבנות הם המכנסיים היפים אך ורק מסיבה אחת: נכון,מורל החיילים!!!!!!!!!!! אז בשביל שחיילים כמוני ימשיכו לחייך הבנות סובלות קצת... נריה...עוד תבין למה אני מתכוון...כל טוב

נריה_ה

New member
אז בטח לא ראית מדי ב´ של חיילות

איכס. חסר גזרה, צורה, יופי. נראה לי שזה אותו דבר כמו של בנים...

למעלה