המדינה הוקמה בעקבות

המדינה הוקמה בעקבות

הבנות של השואה שאם ליהודים היתה מדינה משלהם השואה לא היתה קוראת ובטח שהניצולים הקימו את המדינה אבל זה נשמע מחריד להגיד את זה אבל בזכות הנספים והנרצחים אתה חיי כאן היום רק בגלל זה ...!!

SupermanZW

Well-known member
לא בדיוק אבל בערך

אמנם המדינה קמה בגלל השואה כי היהודים היו זקוקים למדינת מקלט כדי להגן על עצמם אך לא נכון לומר שאם היתה מדינה יהודית בתקופת השואה היא לא היתה מתרחשת, וכי לא נרצחו 70000000 אנשים שלא היו יהודים ושהיו להם מדינות אז וגם היום? היה עדיף לו לא היתה מתרחשת השואה ואיש לא היה נרצח, אך את הנעשה אין להשיב, ובכל מקרה איננו יודעים כיצד היינו חיים לו לא היתה מתרחשת, הנחות אפשר להניח, אך לאמתן לא ניתן, ובכל מקרה כל נרצח הוא אובדן עצום, והאובדן של 6000000 יהודים גדול יותר מההישג של מדינת היהודים, זה מאוד עצוב אבל נכון.

קודם כל כמעט לא נרצחו לא יהודים....

הנאצים היו שונאי יהודים לא סתם גזענים... הם שנאו אותנו בגלל שבכל העולם בכל הדורות שונאים שנאו וישנאו אותנו כי אנחנו מייצגים הכרה במלכות האלוקים את השאיפה האנושים להתקרב לאין סוף....

thunderstorm

New member
לא מדוייק..

קודם כל, נרצחו המוני אנשים (אין לי מספרים מדוייקים אז אני לא אגיד סתם), והמספר לא מבוטל: צוענים, נכים, קשישים, מפגרים, חולי נפש, הומוסקסואלים, מתנגדי השלטון, משתפי פעולה וכו' וכו'. שים לב במיוחד למיידאנק, שהיה מחנה אוניברסלי ולא נעשתה שם שום הבחנה בין יהודים ולא יהודים, וכזכור לך - המספר של הנרצחים במיידאנק הוא גבוה מאוד. דבר שני, מה שאתה אמרת מתאים יותר לגישה של האנטישמיות הישנה, שאומנם האנטישמיות החדשה (זו שבה השתמשו הנאצים) מבוססת עליה, אבל היא לא אותה אנטישמיות. הסיבה העיקרית שבגללה היהודים נבחרו כ"מטרה" היא שהמפלגה הנאצית עוררה לאומניות קיצונית מאוד, והיהודים נתפסו כ"גורם זר" ולא שייך, שיש להוקיעו מן השורש. נוסף על כך, הכלכלה ההרוסה של גרמניה הובילה להאשמת היהודים במצב, כי רבים מהם עסקו במקצועות החופשיים ונפגעו פחות מקריסת המפעלים וכד'. נוסף על כך, היה קל להאשים את היהודים כיוון שהייתה תשתית של שנאה שהתבססה על שנאת דורות, האנטישמיות הישנה. אבל, למען הפרוטוקול - "בכל הדורות שונאים ושנאו וישנאו אותנו כי אנחנו מייצגים הכרה במלכות האלוקים את השאיפה האנושית להתקרב לאין סוף" - זה לא מדוייק. האנטישמיות הישנה מבוססת בעיקר על כך שלפי טענת הנצרות בעבר, היהודים הרגו את ישו, המשיח - לפי הנצרות, ואינם מוכנים לחזור בתשובה - לנצרות. יומטוב

Pukipsey007

New member
כל ה"נחותים" נשלחו להשמדה

תת-הגזעים, לפי האידיאולוגיה הנאצית מיועדים להשמדה. זה בעיקר היהודים, אבל גם עוד כמה עמים..לא זוכרת בדיוק מי. הפולנים מרגישים שגם להם הייתה שואה, הם מזדהים איתנו.. זה באמת לא רק יהודים.

זה כלפי חוץ אני מדבר על המניע התת

מודע..... והטענה הנוצרית היא לא שהיהודים הרגו את ישו אלא שהם דחו אותו והעדיפו להציל את הרוצח בר אבא על פניו... אבל אני ממש סולד מבינאום השואה... מיידנק מספר נרצחים יחסית נמוך... 120,000 אפילו במאוטהאוזן נרצחו יותר (ושם 90% מהאסירים לא היו היודים.... אם כי 70% מהנרצחים בקרמטוריום ולא סתם מתו במחנה היו יהודים..) לעומת טרבלינה 700,000 (רק יהודים) או בלז'ץ 700,000 (גם כן רק יהודים) או גטו ורשה (שוב רק יהודים) או כל גטו וגטו ובכלל השואה כוונה במובהק נגד יהודים......

למעלה