לא אמורה להיות התנגשות בין שיטה כלכלית לערכי מוסר.אבל האם יכול להיות שהקפטיליזם היא השלב הראשון של הניהיליזם?
"הנאות קצרות טווח" נשמע לי יותר כמו הדוניזם מאשר ניהליזם.אפשר אפילו לטעון שככל שהחברה בעלת שוק חופשי יותר, כך גם האוכלוסייה יותר עסוקה בהנאות קצרות הטווח של הגוף.
אבל אז נצטרך להודות שניהיליזם זה המצב הטבעי של בני אדם.. שאם "מניחים" להם להסתדר בעצמם עם מעט מאוד פיקוח וחינוך מצד הממשלה, אז הם יאבדו את הרצון בערכים נעלים יותר, ויהיו לחלוטין מרוכזים בעצמם.
אתה צודק, אבל אני לא שולל הנאות קצרות טווח מניהיליסט. בהיעדר משמעות נוספת (או כלשהיא), זה נראה לי טבעי שאדם יתרכז רק בעצמו."הנאות קצרות טווח" נשמע לי יותר כמו הדוניזם מאשר ניהליזם.
ניהיליזם היא שלילת הכל. ברגע שהכסף הוא שחקן מרכזי בניהול החברה, לאמונות ולערכים (כולל כאלה שגדלנו עליהם) יש ערך משני. זה המקור לשחיתות.לא אמורה להיות התנגשות בין שיטה כלכלית לערכי מוסר.
אבל אני מבין למה אתה מתכוון.. שתפקיד המוסר נשחק ומצטמצם עקב מערכת החיזוקים החיוביים שמייצר הקפיטליזם.
הייתי אומר שניהיליזם הופך למקובל יותר בחברה קפיטליסטית, מאשר בחברה סוציאליסטית.
אפשר אפילו לטעון שככל שהחברה בעלת שוק חופשי יותר, כך גם האוכלוסייה יותר עסוקה בהנאות קצרות הטווח של הגוף.
אבל אז נצטרך להודות שניהיליזם זה המצב הטבעי של בני אדם.. שאם "מניחים" להם להסתדר בעצמם עם מעט מאוד פיקוח וחינוך מצד הממשלה, אז הם יאבדו את הרצון בערכים נעלים יותר, ויהיו לחלוטין מרוכזים בעצמם.
אני בן יחיד וזה לא נשמע לי טבעי. אתה צריך, שלא להגיד מוכרח, להיות קשוב לסביבתך.אתה צודק, אבל אני לא שולל הנאות קצרות טווח מניהיליסט. בהיעדר משמעות נוספת (או כלשהיא), זה נראה לי טבעי שאדם יתרכז רק בעצמו.
לא אמרתי את זה בהקשר לערכי משפחה.אני בן יחיד וזה לא נשמע לי טבעי. אתה צריך, שלא להגיד מוכרח, להיות קשוב לסביבתך.
גם לניהיליסט יש אמונה, הניהיליזם.מצד שני, ניהיליסט טהור יכול להגיד שגם לכסף אין שום ערך בעיניו.. אז אני מניח שתמיד אפשר למצוא איזה זווית שלא תתאים להגדרה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.