המדינה עם היד בכיס שלנו

יעלי2

New member
המדינה עם היד בכיס שלנו

המדינה עם היד בכיס שלנו מדינת ישראל היא אחת המדינות שבהם יש חדירה אדירה לרשות הפרט. יש הצלבת מידע חוקית על ידי הרשויות (משטרה מול מס הכנסה וכו). בארה"ב יכול להגיע ישראלי, לקבל מס´ ת.ז. ולהתחיל לעבוד ואסור לרשויות ההגירה להיכנס למחשבי ביטוח לאומי או מע"מ או מס הכנסה או המשטרה, ולקבל מידע כדי לתפוס את אותו ישראלי שהחליט לגור שם שנה ולזרוק אותו. כמו כן, יכול להיות באופן תיאורטי מצב שאדם ביצע עבירה אפילו חמורה, ולמשטרה לא תהיה אפשרות לעלות עליו בדרך זו, רק בדרכים המקובלות. עכשיו, בנוסף לכך שידם של הבנקים, מס הכנסה וכו יושבת עמוק בתוך הכיס שלנו, ביטוח לאומי רוצה אישור לקבל גישה לתלושי המשכורת שלנו. נכון שיש להם סיבה (תמיד יש סיבה), אבל ל 99.9% אין הצדקה שהם יקבלו גישה וזה ממש מרתיח אותי. החדירה הזו לא קיימת במדינות אחרות מתוקנות,והכנסת מעבירה חוקים מטורפים בשאננות-כי הציבור לא מגיב. אז אולי נגיב לידיעה שמתפרסמת ב ynet ואולי זה יעזור, כי לפני שנגיד ג´ק רובינזון זה יאושר והופ היד שלהם תהיה כבר בתוך התחתונים שלנו.

וזה יעזור לנו במשהו?

יותר גרוע זה שהגישה לאותם מאגרי מידע קלה להחריד ותמורת סכום קטן של כסף כל אחד יכול לדעת כמעט כל דבר על מי שהוא רוצה...

יעלי2

New member
טוב, אז קיבלתי תגובה מעובר אורח אבל

זה עדיף על האדישות והתמימות שלנו. שלום לך איש יקר. תודה שהגבת. גם זו מחאה.

אתי@

New member
יעלי - גם אני מוחה

ובטח לא רק אני. רק השאלה הגדולה היא מה המחאה שלנו שוה, ואיך אנחנו יכולים להשפיע...
תכף שולחת לך מסר...

rona25

New member
the story of my life

איזה חוצפה של כל המוסדות האלו - זה מביא לי את הסעיף שלא לדבר על העובדה שהבנקים מדי פעם עושים "טעויות" בחשבון הבנק ואם את לא מספיק עירנית לעלות עליהם הם יכולים לרוקן לך את אט את החשבון.. ולכי תחפשי אותם בשביל שיזכו אותך... פשוט מדינה מושחתת!

הבעיה היא שלנו.. ואך ורק שלנו.....

הרי אנחנו עושים משהו ???????????.תראו מה קורה במדינה הזו???. אנשים רעבים ללחם ........ המונים..... רצים אצלי סיפורים במשרד ממש מסמרי שער ומישהו עושה משהו ???????. אנחנו אשמים...... אנחנו צריכים לקום.. להכנס לסופר.. לקחת לחם וחלב ולא לשלם...... פשוט חייבים חייבים לעשות משהו.... אבל אנחנו נחים על זרי הדפנה.... זה עוד לא הגיע אלינו....... מה יהיה בסופנו ???????

אלפית

New member
אבל מה אשמים החנוונים, שגם הם, בסך

שגם הם, בסך הכל, רוצים להתפרנס, ובנתיים מפרנסים מספר קופאיות, נהגי משאיות, מנהלי מחסן וכו´???

יעלי2

New member
רונה את מהבודקים את דוחות הבנק?

רובנו (כולל אני) עסוקים מידי בשיגרה ורק מעיפים מבט על הדו"ח הנ"ל. כל הכבוד בשיא הרצינות. I should start doing that more often ותחשבי כמה "טעויות" הם עושים שרק קמצוץ מתגלה באקראי או בשחיתות. אגב, מה שקורה עם הפרשיות שחיתות שמתגלות בזמן האחרון יותר ויותר מזכיר לי (להבדיל אלף אלפי הבדלות), שבעבר צה"ל לא פירסם כשחייל התאבד וגם לא את המספר השנתי של אתם חיילים. כיום יש יותר שקיפות ויותר פתיחות בנושא וכך הנתון הנ"ל מפורסם גם בצורה פרטנית וגם סטטיסטית. נידמה לי שעד שהתפוצצה פרשת הבנק למסחר וגב´ אתי אלון חשפה את השפנים הרבים שבכובעה לא פורסמו השחיתויות והתחבולות שעובדי בנק עושים בחשבונותינו (לדעתי גם אלו שבמינוס), ופתאום אלו צצים כפטריות אחרי הגשם. ולא דיברנו על כך שישראל מחזיקה בשיא מס´ ומגוון עמלות הבנקים שמותר לגבות!!!!!!

rona25

New member
בוודאי - לא מזמן סיפרתי

בפורום על טעות שחייבו אותי במקום 800 ש"ח ב 650$! ותשמעי סיפור - אמא שלי גילתה לפני איזה שנה שיש לי קופת גמל שהיא שכחה מקיומה ופתחה לי אותה כשהייתי בת שנתיים - היה שם סכום חביב ולא מבוטל שדי עזר לנו ברכישת הבית לאחרונה ...לא רוצה לחשוב מה היה קןרה אם היא הייתה שוכחת מזה ואיזה פקיד בנק היה שם את ידו על הכסף הזה...

יעלי2

New member
זה רק מחזק את מה שאמרתי! ו...

מזכיר לי לפתוח תוכניות חיסכון לילדים (כשיניו), כי תמיד כדאי לשים כסף בצד לעתיד כשיש. ככה אם לא שמים בגיל יותר מאוחר, תמיד יש את הסכום ההוא הנשכח (כמעט נשכח) ועליו הריבית.

אלפית

New member
מבינה את הקנאות שלך לצנעת הפרט, אבל

את כותבת ש- "כמו כן, יכול להיות באופן תיאורטי מצב שאדם ביצע עבירה אפילו חמורה, ולמשטרה לא תהיה אפשרות לעלות עליו בדרך זו, רק בדרכים המקובלות." ובכן החלק העצוב הוא שזה לא בתיאוריה בלבד, אלא גם באופן מעשי! כמו לכל דבר, יש יתרונות וחסרונות גם לשמירה על זכויות הפרט. האמריקאים אכן אלופים בזה, אבל הם משלמים את המחיר big time . אני לא יודעת אם זה השתנה בינתיים, אבל לפחות בעבר לא היתה בארה"ב חובה לשאת תעודת זהות או אפילו להנפיק אחת כזו. המעבר בין ה- states חופשי, ויש בעיה עם הגודל ... אדם יכול לעקור מהחוף המערבי למזרחי, לשנות שם וזהות ופשוט להעלם. מכאן נובעות המון רעות חולות, כמו העלמות של ילדים שנחטפים וגורלם לא נודע שנים על גבי שנים, ולעיתים לעד ... והצלף הסידרתי שמסתובב עכשיו בוושינגטון די. סי. רבתי וטובח באזרחים אקראיים. לנו יש כמובן את הצרות שלנו, אבל לפחות מדאגות כאלה אנחנו משוחררים, בזכות הגודל, שבמקרה הזה כנראה כן קובע, וגם כמה הפרות של חוקים שקיימים שם אבל לא כאן ... פה לא כל אחד יכול למכור ולקנות נשק, תודה לאל! א.

יעלי2

New member
אבל

יש הבדל מהותי בין שמירה קנאית על צינעת הפרט, לבין המדינה הספציפית המדוברת כאן
שמתלחתילה כבר עושה הצלבת מידע בין הרשויות בצורה שמקלה מאוד על משטרה לתפוס פושעים. לא צריך ללכת עם זה בלי גבולות. הרי לא יתכן (לימור לבנת "לא יעלה על הדעת") שביטוח לאומי יבקש גישה לתלושי המשכורת שלנו שרובנו לא מבצעים שום עבירה, ויעשו בקרה על זה? זה פשוט שערוריה! וזו רק דוגמא אחת.

למעלה