המדענית המצליחה רוצה לחזור, הצבא רוצה שתיעצר

baudrate

New member
המדענית המצליחה רוצה לחזור, הצבא רוצה שתיעצר

כתבה בעיתון הארץ : לפני 10 שנים נסעה על מנת ללמוד בארה"ב והתחמקה בכך משירות צבאי. היום רוצה לחזור ארצה, אבל מחכה לה עונש מאסר על עריקות. אגב, לפשעים כמו שוד מזויין , תקיפה בנסיבות מחמירות, פריצה וגניבה יש תקופת התיישנות של 10 שנים. לעריקות כך מסתבר אין.

smailie

New member
לצערי, אין חוק התיישנות גם לגבי איבחונים

שנקבעו בילדוּת. ברגע שקשיי הלמידה שלך נרשמו כבעיות נפשיות, זה מה שיעניין את הצבא ולא יעזור שום דבר. אני צריך לתבוע את משרד החינוך ולהכניס להם באבי אביו, עד שלא יישאר להם כסף לממן את ימי הזיקנה של מנכל"י המשרד לשעבר. זו פשוט אטימוּת ורשעוּת לשמה מה שעשו לי!!

SupermanZW

Well-known member
מה זה משנה?

הרי ברור מה יקרה. המדעניתאינה רוצה להיעצר ולכן היא תישאר בארה"ב ותביא לשם את הוריה אשר גמלאותיהם ממומנות מכספי מיסינו, מוטב לנו כך. הרי המדענית המחוננת תמצא ללא ספק דרך להתחמק מתשלום מיסים לישראל אם תחזור אליה, הרי היא יותר חכמה מרובנו אם לא מכולנו וממילא עיקר הקריירה שלה בארה"ב.

baudrate

New member
כן יאבדו אויביך השם.

מדענים אם כן לא צריך פה משום שהם יותר מידי חכמים יחסית לאוכלוסיה, ואנחנו מרויחים במילא מכל אחד שעוזב.

SupermanZW

Well-known member
אז אתה טוען בעצם שמדענים הם מעל החוק?

מובן שיש לנו צורך במדענים, אך מדענים שכל מה שמעניין אותם זה טובת עצמם ואינם מוכנים לתרום למען שום דבר אחר יעשו הכל כדי להתחמק מתשלום מיסים ואין סיכוי שיתפסו כי הם חכמים יותר. אותה מדענית מביאה תועלת לאוניברסיטה בארה"ב בה היא מרצה אך לישראל היא לא תביא תועלת אם תעבור אליה כי בישראל אין לה אינטרס.

baudrate

New member
חס ושלום.

מה שאני אומר הוא שיש או שצריכה להיות התיישנות. יש התישנות אפילו על אונס.

SupermanZW

Well-known member
יש התיישנות גם על זה

כפי הנראה עברו פחות מ10 שנים מהיום בו אמורה היתה להתגייס לאחר סיום התואר הראשון שלה.

EmGee

New member
שטויות

אם יצא כנגדך צו מעצר על כל עבירה הכי פעוטה וברחת מהארץ, חוק ההתיישנות לא עובד. חוק ההתיישנות עוסד רק כאשר מדובר בעבירה שבמשך 7 שנים לא הואשמת כלל בה. ובקשר למדענית - dont do the time if you cant do the time. זה שהיא מצליחה והכל לא מלבים את העבירה שלה.

למעלה