המדקר שלי העליב אותי
אמר שאני לא מספיק שמחה

המדקר שלי העליב אותי
אמר שאני לא מספיק שמחה

התחלתי ללכת למדק לפני חודש. אנחנו כאמור היינו כבר בחודש ה-11 לניסיונות, ולא בטוחה לגמרי אם אני מאמינה בדיקור, אבל הלכתי, כי לפחות שזה יעזור לי להירגע.
לא בטוחה שהיה לנו כזה קליק, אבל הרגשתי ממש טוב אחרי הטיפול אז המשכתי.
נכנסתי להריון באותו חודש, וביום ראשון היה לי טיפול, סיפרתי לו, ואמרתי לו את החששות שלי, ושאני מתרגשת ושמחה אבל עוצרת את עצמי ואומרת שאני לא יכולה להתעלם לחלוטין מזה ששום דבר עוד לא וודאי. שלא צריך להיות כאלה שאננים. שלדעתי, אלו רגשות מובנים לחלוטין.
המשכנו את הטיפול, בלה בלה, פה מחט, שם מחט, ואז הוא אמר שהוא מוטרד מזה שאני לא שמחה יותר. שאני צריכה להיות בעננים או משהו כזה.
מפה לשם התחלתי ממש לבכות. לא כי העליב אותי, אלא כי אני באמת באמת פוחדת. אני לא מסוגלת לעבור את זה שוב. לא יכלתי להגיד לו- "טוב, זה משהו שאתה לא עברת אז אתה לא יכול להבין", כי תכלס, באמת זר לא יבין זאת. עם מה שעברתי מותר לי לא לשמוח בחוץ אלא רק בלב, מותר לי לחשוש ולהיות זהירה עם השמחה. מותר לי להיות חרדתית ומצד שני מותר לי גם לעשות דברים מפגרים כמו שאני מאמינה שהסיבה שההריון הקודם הצליח זה כי נכנסתי לאמבטיה כל יום מצד ימין וחלא שלמאל, ולכן אני חייבת לעשות את זה גם עכשיו. מותר לי כי אני פוחדת. וכי אני רוצה את ההריון הזה יותר מכל דבר אחר.
כמובן שלא אמרתי כל מה שרשמתי, רק בכיתי ואמרתי לו שאני באמת באמת שמחה (ווואלה, זה בסדר גם אם אני לא)
והוא אמר שהחששות שלי לא טובות לי. אני יודעת שאם אני לא אשמוח, זה לא מה שיגרום להפלה. אני יודעת שזה לא קשור אלי.
אני מאמינה שאם משהו השתבש אצל העובר בחלוקת התאים זה כבר קרה, ואי אפשר למנוע. והוא לא ממש אהב את הגישה הזאת. הרגשתי פתאום שאנחנו הולכים נורא ראש בראש.
זה גם הפעם הראשונה מאז שגיליתי על ההריון שאני בוכה מתוך פחד, שגם סיפרתי למישהו (לא סיפרנו להורים או לאף אחד אחר) וגם לספר למישהו פתאום גורם לזה באמת להיות אמיתי יותר, כי עוד לא ראינו דופק. וזה מפחיד.

הרגשות שלי לגיטימיות? זה לא כאילו שאני יכולה לשנות אותם ביום אחד. אני יודעת שצריך לחשוב חיובי, ואני משתדלת ומאמינה שבאמת זה יסתיים בתינוק מתוק אבל זה קשה להתעלם ממה שכול, ומה שבעבר כבר השתבש. שעד שהתינוק לא בידיים שלי בעוד 9 חודשים שום דבר לא בטוח.

מבינה אותך

אני גם הייתי שם. קשה לשמוח... את בסטרס כל הזמן
אל תיעלבי. לשמוח זה חשוב. הוא לא מבין אותך לגמרי...
אבל הוא צודק! תנסי להתרכז בחיובי!
היו לי שתי הפלות וכל פעם אמרתי אחרי ההפלה שלפחות הייתי שמחה מזה שאני בהריון והיה לי תקופה טובה לכמה חודשים. זה נשמע משוגע אבל זה עודד אותי...
תשמחי ותמיד תקווי לטוב. זה לא ישנה את המצב אם חלילה תפילי שככה פחות יכאב או יותר...

בולשיט לחשוב חיובי

יש מחשבות, ויש עולם שלם של סטטיסטיקה ומזל נאחס.
ועל כן מה שבעיקר לגיטימי פה זה הבכי והפחד, ופחות לגיטימי זה ההערות של המטפל לגבי מינוני השמחה שלך

התכוונתי

שמותר לשמוח. עם כל החרדה.
אני אישית עבדתי על עצמי בהריון. זה היה לא קל ורק אחרי הלידה תפסתי כמה שהייתי לחוצה וחרדה.
הכל לגיטימי. אבל מותר גם לשמוח מהתינוק הפוטנציאלי ולא לפחד מלהתחבר אליו כי זה לא ישנה אם חלילה תהיה הפלה. אבל זה ישנה אם ייוולד תינוק בריא

ההבדל הוא מי אומר לך את זה

אם את אומרת דבר כזה לעצמך זה יצליח. לא אם מישהו חיצוני.
אני אדם אופטימי מטבעי... אבל רק אני מסוגלת לעודד את עצמי. כל השאר מעצבנים אותי.

בדיוק

אני מדגישה שבעיקר עצבן אותי החשיבה החיובית מצד המדקר הממממממ...... ולא מה שכתבת

איזה חוסר רגישות

שולחת לך חיבוק וירטואלי, קיפודית.
סליחה על הפסקנות, אבל בתור מטפל הוא נשמע לי מאוד לא רגיש.
טבעי מאוד אחרי הפלה בודדת, קל וחומר אחרי יותר, לחשוש ולהתנתק מהריון חדש לפחות בשלבים הרגישים בהתחלה, אפילו אם בין לבין כן היה הריון תקין. האבדן עשוי להצרב בנשמה. חושבת שזה נכון לגבי "כאפות" חזקות מסוגים נוספים שאנו חווים בחיים.
קיפודית - כל עוד לא לא מדובר בהשתלטות החרדות על חייך (ואני מתכוונת לכיוון שדורש טיפול תרופתי, והתיאור שלך ממש לא מתקרב לשם). מה שאת מתארת נשמע סביר לחלוטין.
מותר לך!
ובכלל - די לטרור החשיבה החיובית. כל המחשבות החיוביות שבעולם לא תוכלנה להציל הריון שלא נועד להמשיך (אפילו לא עלה בדעתי בהריון ההפלה הראשונה שיקרה לי כזה דבר, והייתי כל כולי מחשבות חיוביות ותכנונים קדימה), ומחשבות רעות לא תסיימנה הריון תקין (חשבי כמה נשים הרו וילדו במלחמות, תוך התעללות נפשית או פיזית - ובכל זאת ילדו). ברור שעדיף להרגע בכל דרך, אבל אם את לא רגועה - עדיף שלא תדחיקי, בודאי לא מול אדם שאמור לטפל בך.
אם זה מעודד אותך, גם אני אחרי שתי הפלות בשבועות מוקדמים ושני הריונות תקינים בעבר הרחוק יותר חששתי לאורך רב ההריון הנוכחי, ואפילו רגעים לפני הסוף (הטוב, אמן) עדיין לא רגועה לחלוטין (בהשוואה לשני ההריונות התקינים לפני שתי ההפלות).

המדקר שלך אידיוט

כמו הרבה אנשים שלא מסוגלים להבין למה אנחנו אפופות חרדות ולא מסוגלות לשמוח. רק שבניגוד לאותם אנשים, הייתי מצפה ממנו להיות קצת יותר רגיש.
יקירתי, מה שאת מרגישה זה טבעי לחלוטין, בעיקר בשלב כל כך מוקדם ועדין. אי אפשר למחוק את החרדות שהאובדן טבע בנו, אבל ככל שההריון יתקדם אני מקווה שתוכלי להקדיש להן את המקום שלהן ולא לתת להן להשתלט על התקווה והשמחה שיגיעו. כמו שאמרת, חשיבה חיובית לא תקבע האם ההריון ימשיך או לא (כשמישהי מהעבודה אמרה לי משהו דומה כמעט הורדתי לה את הראש), אבל אני מקווה בשבילך שתצליחי גם לשמוח לאורך ההריון - בשבילך, בשביל שהחודשים הבאים יהיו גם טובים ולא רק רצופי חרדות.

hatalya

New member
מזדהה

גם אני לא "מאושרת", הלוואי והייתי,
אבל קצת קשה להיות מאושרת כאשר המחשבה הראשונה שלי בבוקר היא,
האם אני עדיין בהריון.

ספרקית

New member
המדקר שלך אידיוט חסר רגישות וחסר טאקט

מוטרד מזה שאת לא מספיק שמחה?!?
זה פשוט הזוי.
במקומך הייתי מתחילה לחפש מדקר אחר.

הרגשות שלך לגיטימיים לגמרי. הבחור הזה לא מבין בכלל על מה הוא מדבר.

למעלה