המדריך המלא להסטוריה של כפר האורנים

דרור בר

New member
המדריך המלא להסטוריה של כפר האורנים

גזור ושמור!! בקובץ מפורטת ההסטוריה של הגבעה שלנו מ - 1948 ועד ימנו קובץ שני כולל תמונות מכל השנים והוא גדול מדי לאתר ננסה למצוא דרך להפיצו מי שמעוניין לתקן פרטים מוזמן דרור

ronpel

New member
דרור מדהים

חשוב לאור אוסף האי דיוקים שפורסם בעיתון של לפיד לגבי כביש הגישה. שווה להכניס זאת גם לפורום של לפיד זו גם ההיסטוריה שלהם. ביי רונן

ארז סרי

New member
כל הכבוד, צריך עדכון לגבי העמותה

כדאי לדבר עם דרור יו"ר עמותת לוחמי צהל על מנת לשלב את ההיסטוריה של העמותה.

מרשים! צריך לשמור ללמוד וללמד!

דרור - יישר כחך! לדעתי: א. צריך ללמד את ההסטוריה הזו מגני הילדים ועד למבוגרים. זה יחזק את הקשר לעבר וממילא להשתרשות ולהאחזות בהווה עם הפנים לעתיד. אנשי החינוך בישוב - זה בתחום אחריותכם. ב. צריך לטפל במתחמים הקשורים לעניין, כולל ציון העבר היותר רחוק (ארכיאולוגיה), הקמת המדינה (אתרי הקרב), מלחמת ששת הימים וההתיישבות הנוכחית. ניתן לעשות זאת באמצעות שילוט, טקסי זכרון, שת"פ עם קמ"ט ארכיאולוגיה לשימור וטיפוח האתרים ועוד. נושא זה כבר בתחום אחריותי. אשמח לקבל רעיונות נוספים. ג. יש לתת להסטוריה מקום של כבוד בפורום (לארי - נא טיפולך!) ואולי זה ישמשנו כבסיס להקמת אתר אינטרנט משלנו. מה דעתכם?

צר לי להשבית את ההילולה

מדובר במסמך שהוא גיבוב של בורות עם כזב מפאת זיכרם של מ"ה הנופלים ההתייחסות היא משנת 1948 או יותר נכון 1949 -"הסכם רודוס" לא הייתי נזעק להגיב לנייר המזעזע הזה לולא העיוות המסוכן שבו לגבי לפיד. לומר שאדמות לפיד נרכשו מאיזה סוחר ערבי בשם עבדאללה עוג'ה זה כמו לומר שאלסקה נרכשה מהלבנונים. לפיד קמה על אדמות מינהל מקרקעי ישראל - לא עוג'ה ולא שמוג'ה. שום תוכנית של כפר האורנים לא הוגשה ברמלה.מה זה הקשקוש הזה.תבדקו את תוכנית התבע שלכם היא אושרה בבית אל ועל ידי הצבא. רונן! הבעיה הקריטית שלכם שאתם ניזונים מאותו מקור בעל מהיימנות אינטרסנטית מפוקפקת.

דרור בר

New member
בדוק את עצמך

קרקעות לפיד לא היו שייכות למדינה לאחר הרכישה מעבדאללה גודה ולאור הסיבוך המשפטי וזה שישראל סיפחה את שטח ההפקר בחלקו חד צדדית הגיע בית המשפט לפשרה של מכירת שטח ליזמים במחיר אפס כביכול על ידי המדינה אולם זאת בודאי לא היתה קרקע רגילה של המנהל אלא פתרון מלאכותי עקב הבעיה באזור מי שמבקר צריך להוכיח.... דרור

ronpel

New member
דרור אם תרצה

אוכל לארגן לך פגישה עם מולי עינב שהוא היזם העקרי שקנה את הקרקעות. פגשתי אותו לפני מספר חודשים ואני בטוח שיהיה מוכן לשבת ולספר הכל. ביי רונן

ronpel

New member
תמיר שלום

א. אני לא בצעתי את המחקר ב. אני בטוח שדרור ישמח לשבת איתך על המסמכים שברשותך על מנת לתקן במידה ויש סתירות- הרי זה ההסטוריה של שני הישובים. ג. אין פה נסיון להכנס לעימות כלשהו וזה לא פוליטיקה רק הסטוריה ומסורת. ד. גם לגבי כביש הגישה חבל שהכתבה פורסמה כי היא מלאה באי דיוקים - אני מבין שזו תקופת בחירות אבל חבל ליצור אווירה זו עם עובדות לא נכונות. אני מבטיח לך שהכביש החדש נמצא בטיפול והוועד שלנו לא שינה שום גישה לגביו. בלודים לא יודעים כלום כי זה בטיפול הוועדה המחוזית ולא המקומית בלודים. אשמח להפגש איתך ועם טימי ולהצביע על אי הדיוקים במידה ויש לכם עניין. חבל שמכתבו של מושי לא פורסם במלואו - השארת החיבור בין שני הישובים הוא לא כדי לא להקים את הכביש החדש אלא כדי לשמר את יחסי החברות שנוצרו בין רבים מן התושבים והילדים של שני הישובים. שבת שלום רונן

לארי

New member
../images/Emo45.gif עבודה מצויינת ! נפתחה קטגורייה

במאמרים: היסטוריה ומורשת היישוב, והמאמר הוכנס לשם באופן קבוע. דרור, לגבי התמונות אינך מצליח להעלות לפורום, שלח לי אותן במייל אל: [email protected] על מנת שהמאמר יוצג באופן שלם.

דרור בר

New member
ההסטוריה של כפר האורנים

לאחר הערתו של מושיק ולאור החנוכה עדכנתי את ההסטוריה מימי החשמונאים הקובץ המעודכן מצורף וכדאי להחליפו בהודעה שלי לגבי התמונות והמסמכים הם בגודל 13 מגה אז זה לא אפשרי אני אצרוב אותם ואעביר אליך תאם איתי זמן נוח להתראות דרור

לארי

New member
עודכן ../images/Emo70.gif ולגבי העברת המידע ,שלחתי

לך פרטים במסר אישי.

דרור - כל הכבוד

דרור - כל הכבוד על עבודת האיסוף והמחקר המרשימה. אל תתרגש מהשמצות שיגיעו מכיוון לפיד. הם מעדיפים להכחיש את האמת, למרבה הצער. אם יורשה לי - מספר תיקונים: 1. המבנה בצומת הרחובות מנורה ואהוד הוא בית מרחץ, כנראה מהתקופה הביזנטית. שרידים של חווה חקלאית, אולי מאותה התקופה נמצאים מעל רחובות הרכס ויפה נוף. 2. מחילות המסתור ברחוב יוחנן הן מתקופת מרד בר כוכבא. בחפירות ההצלה שנערכו לפני בניית שלב א' של העמותה נתגלו במקום מטבעות מתקופה זו וכן מקווה שצולם ונהרס. מחילות אלה הן הצפוניות ביותר בגוש המחילות ביהודה. גוש שני של מחילות מסתור מאותה התקופה מוכר בגליל. 3. שתי הגבעות עליהן הוקם הישוב לא היו בשטח ההפקר אלא בשטח ירדן. בחירבת כריכור היה מוצב צבאי ירדני קטן. שטח ההפקר הוא השטח עליו בנויה לפיד, כמו גם כפר רות ומכבים. 4. באמצע נובמבר 1997 התיישבו בישוב 5 משפחות שהצטרפו למשפחת אלמוג. 3 משפחות בבית הקיצוני ברחוב הרכס, משפחת גריידינגר ברחוה הגבעה ואנחנו אמצע. כדאי להזכיר גם את קשיי המקום, בלא תאורת רחובות ובלא כבישים מסודרים, ועם מועצה מתנכרת. 5. וועד הישוב הוקם עוד לפני העליה לקרקע, כדי לתאם פעילות מול חברת אופק רכסים, כמו גם לדאוג לדברים הבסיסיים כגון היכן ילמדו הילדים שלנו. עלה והצלח! עמי

ועוד משהו

הישוב מנורה אושר להקמה על ידי ממשלת ישראל בשנת 1984. הישוב כלל את שני הישובים הנוכחיים, גם כפר אורנים וגם לפיד. יש בידי מפות המוכיחות זאת. כתוצאה מהעיכוב בבניה מהסיבות שפורטו על ידי דרור, הופרד החלק של לפיד מהישוב והוחלט להקים את לפיד במסגרת תוכנית הכוכבים של שרון.

מצטרף למברכים ועוד על ארכאולוגיה

לפני שבוע בערך תוך כדי עבודות חפירה במתחם בית הספר,נחשפה מערת מגורים.הקבלן הזעיק את אנשי קמט ארכאולוגיה ובמשך יום וחצי נחפרה המערה ונאספו ממצאים.המערה קטנה מאד אך עם סימנים שחיו בא.הממצאים חרסים ונר שמן ש ל ם.נר יפה ושמור היטב.הארכאולוג הבטיח לי שברגע שדוח הסקר יצא יכתב אותנו בו כולל תמונות.למערה אין ערך מחקרי או שימורי גדול ומכוון שנמצאת בלב מבנה בית הספר העתידי נהרסה לאחר הסקר.

רונן ידידי

1.מיד לאחר הבחירות בלפיד אתה וטימי תהיו חייבים לשבת ביחד לעשות סדר בדברים,כי זורמת אליכם המון דיסאינפורמציה שפוגעת בכם ובנו. 2.לטימי יש רעיונות יצירתיים לענין הכביש אבל זה ידרוש שיתוף פעולה מלא איתכם מול היזמים שאגב גם הם יצאו נשכרים כי במצב הנוכחי הם רק מפסידים. 3.מושי כתב לי שתוכנית הכביש נמצאת ב'לודים' ועכשו אתה אומר שזה בעצם לא נכון. 4.אתה אומר שהתוכנית נמצאת בועדה המחוזית. בשבוע שעבר הוקדש יום שלם לחפש אותה שם. אין זכר לתוכנית מס 211/3 תבדוק בעצמך בשבוע הבא.אני חושב שתושבי שני הישובים זכאים לקבל תשובה ברורה.

ronpel

New member
כרגיל נשמח להפגש

ולמצוא פתרון לנושא כאוב זה שנפל על תושבי שני הישובים בשל רשלנות של היזמים וגופי התכנון. נבדוק שוב את נושא ההגשות בוועדות בשבוע הבא של תבע 211/3 .למיטב ידיעתי היה חסר רק אישור איכות הסביבה - התבע נידונה שם בוודאות והתוואי שונה לפני מספר חודשים בהתאם להערות של וועד כפר רות. אשלח לך עדכון מפורט לגבי מה שנברר. ביי רונן

למעלה