בבקשה הוראות לבצק סוכר
מתכון: RFM - הסברים רכיבים: אופן הכנה: 1. מכינים עוגה בחושה (דואגים לשמן ולקמח את התבנית היטב ע"מ שתצא בקלות). מצננים לגמרי. 2. חוצים את העוגה לרוחב בעזרת סכין גדול, מרטיבים את 2 החצאים בסירופ סוכר חם (מרתיחים מים + סוכר + ליקר, לא חובה). ומרחיזים את החלק העליון למקומו. 3. מצפים את העוגה בקרם/ בריבה מחוממת. 4. מעבדים את בצק הסוכר על גבי משטח "מקומח" בנדיבות בקורנפלור, עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה. 5. מציירים את הציור המבוקש על נייר אפיה בעיפרון שאינו רעיל. כדאי שהקווים יהיו עבים וברורים. 6. מרדדים את ה-RFM עם מערוך, ומקפידים להוסיף קורנפלור- גם למערוך וגם למשטח. יש להקפיד ולהרים את הבצק המרודד מהמשטח ולהכניס קורנפלור מתחת, בגלל שהוא נוטה להדבק בקלות!. צריך לרדד כמה שיותר דק, ממש מילימטרים ספורים. 7. מעבירים את ה-RFM על העוגה, משטחים היטב עם הידיים באמצעות תנועות "ליטוף" עדינות. מורידים שוליים מיותרים (עם סכין הפוך- ז"א לא עם החוד). 8. מרטיבים מעט את ה-RFM באמצעות נייר ספוג במים, יש להקפיד לא להרטיב יותר מדי, צריך להגיע למצב בו ה-RFM פשוט לח ולא דביק. 9. מניחים את נייר האפיה ועליו הדמות על העוגה, כך שהציור יהיה בצד של העוגה. מצמידים היטב ועוברים על הציור כולו בתנועות קצרות ומהירות עם הקצה המשונן של שיפוד עץ. הכוונה היא לא עם החוד עצמו אלא עם החלק הישר של השפיץ (מקווה שהבנת למה התכוונתי). אפשר להרים מעט(!) את קצות הציור לוודא שהקווים מועתקים טוב. לבסוף מוציאים את הנייר. 10. מכינים קונוס מנייר אפיה וממלאים בו 2 כפות של שוקולד מומס. עוברים על קווי המתאר של הציור עם השוקולד המומס. 11. צובעים את הציור. יש 2 דרכים: א. רויאל אייסינג- מערבבים היטב חלבון ביצה, 200 גרם (כוס חד פעמית) אבקת סוכר וטיפת מיץ לימון. אם המרקם דליל מדי- תוסיפי עוד אבקת סוכר. מחלקים לכלים קטנים, מוסיפים צבעי מאכל, עדיף בג'ל, ומערבבים היטב. מכסים היטב את הכלי בזמן שלא משתמשים ע"מ שהרויאל אייסינג לא יתייבש. צובעים באמצעות קונוסים מנייר אפיה. ב. צבעי מאכל מדוללים במעט ברנדי- צובעים באמצעות מכחול. * אני ממליצה על צביעה באמצעות מכחול בצבעים מדוללים בג'ל. זה פתרון לכל מי שחושש/ת משימוש בביצים טריות,חוץ מזה שלדעתי זה יותר נוח ולא מוסיף עוד כמות סוכר (גם ככה ה-RFM כמעט בלתי אכיל, אז לדעתי עוד סוכר מרוכז לא מוסיף.. אבל זו רק דעתי האישית). הציור בצורה הזו לא יוצא עם נפח ממש, אבל זה גם לא נספג ב-RFM. נוצרת מן שכבה מבריקה ודקה (ממש כמו בתמונות של יפה האופה, שהשתמשה בצבעי מאכל וג'לי). הערות: מקור המתכון: קשיו