לאלה שאין להם סבלנות לקרוא את הכל
להלן מדריך מקוצר בו ניפיתי שאלות שהתשובה עליהן נראית לי ברורה מראש:
כמה אש"ל מגיע בחו"ל ? - גובה האש"ל שישולם לך הוא עניין שבינך לבין המעביד. נקודת מוצא מקובלת לקביעת הוצאות השהייה היא הסכום המוכר למס על-ידי מס הכנסה - 57 דולר ליום (בנוסף להוצאות הלינה).
מה גובה הפטור ממס, שניתן להוצאות לינה בחו"ל? - הוצאות הלינה בחו"ל עבור 7 הלילות הראשונים מוכרות כהוצאה מוכרת. זאת עד ל-204 דולר ללילה. עבור שאר הלילות, כל הוצאות הלינה מוכרות למס, אם עלותה נמוכה מ-90 דולר ללילה. לגבי לינה יקרה יותר, 75% מהוצאות הלינה מוכרות, זאת עד עלות לינה של 153 דולר ללילה.
במהלך נסיעה עיסקית לחו"ל יש לעובד הוצאות שונות הקשורות במימוש מטרת הנסיעה. האם יש הגבלה על הוצאות אלה? - הוצאות הקשורות במימוש הנסיעה העסקית, בהן נסיעה בתחבורה ציבורית לסוגיה, דמי כניסה לתערוכות מקצועיות ולכנסים ושירותי עזר שונים, מוכרות במלואן לצורכי מס. ההוצאות להשכרת רכב בחו"ל מוכרות עד ל-45 דולר ליום.
אני נוסע לנסיעת עסקים בחו"ל יחד עם אשתי. האם הוצאות הלינה והטיסה שלה יהיו מוכרות? - הצטרפותה של אשתך לנסיעה זו אינה הכרחית לפעילות המעסיק. לכן כל הוצאותיה בנסיעה זו הן הוצאות פרטיות, ואינן מוכרות.
לעצמאים שביננו המרבים ליסוע לחו"ל לרגל עיסקיהם. האם עצמאי רשאי לנסוע במחלקה ראשונה? - כרטיס הטיסה לנסיעת עסקים בחו"ל הוא בגדר הוצאה מוכרת, אך יש לה גבול. ההוצאה לכרטיסי טיסה במחלקת תיירים או במחלקת עסקים מוכרת במלואה, אך ההוצאה לכרטיס טיסה במחלקה ראשונה מוכרת רק בגבולות מחירו של כרטיס במחלקת עסקים באותה טיסה.
האם אני זכאי לתשלום עבור שעות נוספות בחו"ל? האם מגיע לי פיצוי על עבודה בחגים ובשבתות? - הכללים לתשלום שעות נוספות או למתן פיצוי על עבודה בשבתות וחגים הנעשים בחו"ל אינם שונים מהכללים בארץ.
אני עומד לנסוע לחו"ל בשליחות מקום עבודתי לתקופה של שנה. האם כל הכללים החלים על נסיעה עיסקית לחו"ל חלים גם עלי? - על נסיעה לחו"ל בשליחות המעביד לתקופה רצופה של יותר מ-4 חודשים חלים כללי מס שונים לחלוטין מאלה החלים נסיעה קצרה יותר.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2740016,00.html תודה לבקי שהביאה את הכתבה המלאה.