המהות.

המהות.

לא אכזבה...ולא נעליים... תפסיקו להיות מפונקים וקשקשנים. אני עוקב אחרי הסדרה מהפרק הראשון (שש שנים!!!), והפרק אתמול היה פרק מדהים!!! פרק שכל המהות שלו היא אבודים!!! המהות של הסדרה היא לעלות שאלות, ולתת לכל אחד מאיתנו ליצור עולם שלם, מלא תאוריות. כל העקרון של אבודים זה לא התשובות... זה השאלות!!!, והמחשבות ויצירת התאוריות, ובניית עולם שלם מסביבן, וזה שכל אחד יכול להבין מהסדרה משהו אחר וזה יכול להיות אפשרי ונכון. והיופי פה זה שהם לא שינו את זה, הם עשו פרק עם מעט תשובות והמון שאלות, בלי פואנטה אמיתית, בלי לסגור לנו קצוות. כל אחד מאיתנו המעריצים של הסדרה הגיע עם ציפיות מנופחות, וקיבלנו על זה בראש. גם אני התאכזבתי, לא מהפרק עצמו, גם לא מהעונה!!! התאכזבתי (ולפי דעתי אם כל אחד יחשוב טוב יגיע למסקנה דומה) כי ציפיתי יותר מידי, התאכזבתי כי הסדרה לא הסתיימה בכיוון שאני רציתי, שהיא הסתיימה עם סימן שאלה גדול, אבל זו לא מהות הסדרה? אתם יודעים מה? זה לא נכון, אין צורך להתאכזב. הסוף פתוח לחלוטין, כל אחד יכול לחשוב על האי, על הדארמה, על וולט על ה"פלאש סייוויז" תכלס על כל הסדרה הזו בדיוק מה שהוא רוצה, נתנו לנו בסוף דלת (תרתי משמע) שכאשר עוברים בא יש עולם חדש של אפשרויות (מצטער על האנלוגיות ...חחח) ותאוריות. נכון שהיה סוף אבל ניתן לפרש את הסוף הזה לכל כך הרבה כיוונים ולכל כך הרבה תאוריות שזה מה שעשה את הסוף הזה ואת כל העונה הזו לעונה מדהימה. שכל אחד ישאל את עצמו: למה צפיתי בכל העונות של אבודים? כי רציתי לקבל תשובות (גם - אבל זה לא מה שמשך אותנו באמת) לפי דעתי צפינו באבודים כי אהבנו לחשוב, לפתח משהו מכלום, ליצור עולם שלם מסביב, על זה שלכל אחד תהיה פרשנות למה שקרה ולא בהכרח יהיה זה נכון אבל זה יהיה מקובל. צפינו כי היה מסתורין - וזה הדבר הכי חשוב בסדרה. אתם קוראים את כל זה ושואלים מה הפואנטה שלי? הפואנטה היא שה"פינלה" היה מצויין כי הוא נתן כיוון כללי, אבל השאיר לנו מקום לחשוב ולעלות מחשבות ותאוריות בדיוק כמו הסדרה כולה. הסוף לא היה זול, הוא לא היה סוף!!! הוא לא היה מאכזב, הוא היה "אבוד"

tamarhp

New member
אני מסכימה. היה פרק מעולה

לקח לי המון זמן להירדם בלילה כי כל הזמן חשבתי על הפרק. תכל'ס, לא נראה לי שהיה סיום יותר יפה למה שהיה. היה פרק מדהים, היה מרגש לראות את כולם מתאחדים (היו לי דמעות לפחות 3 פעמים). מצד אחד זה עצוב שכולם מתו בסוף, מצד שני כמו שאמר כריסטיאן - כולם מתים בשלב זה או אחר. כולם הגיעו לאי עם פגם כלשהו, ובאי - עם עזרה הדדית - הם עברו תיקון. התקופה שלהם באי היתה הכי משמעותית מבחינתם. היא תיקנה אותם. היא איחדה אותם. לכן, לא היה מתאים יותר מזה שהם יצעדו יחד גם לעולם הבא.

מרגש זה לא מילה

הצמרמורות השתוללו בפרק אתמול... ה"פלאשבקים" והמבטים והאיחודים היו ממש מרגשים, בגלל שאנחנו אוהבים כ"כ את הדמויות וממש מרגישים שעברנו איתם דברים זה הרגיש כאילו אנחנו יודעים באמת מה עובר עליהם... מה העבר עליהם... צפינו בפרק ופשוט היה מדהים... חבל שנגמר...

AMIRAZ2

New member
זהו. שבעצם לא נגמר וזאת הגאוניות

של הסדרה. תראו כמה דנים על זה כמה תשובות מוצאים כמה הבנות וקריאות "אה" מהסברים של אחרים אנחנו בעצם ממשיכים לראות "אבודים" בראש למרות שטכנית הסתיים זה לא היה אף פעם בשום סדרה וזה מה שכל כך מיוחד בה אגב, בן אמר לוידמור שכמו שהוא הרג את הבת שלו , הוא יהרוג את הבת שלו אז אולי בגלל זה פני נמצאת עם דז בסוף? בכל התקופה שעברה שהארלי ובן הנהיגו את האי , הרבה אחרי שכולם מתו ( כי כבר מובן שכל אחד מת בזמן אחר) אולי בן חזר למציאות האחרת והרג את פאני ? וחוץ מזה אני זוכרת שדיימון אמר שלאבא שלו קראו דיויד שזה גם השם של הבן הדמיוני של ג'ק . זה יכול לחזק את הסברה על תיקון היחסים של גק עם אבא שלו דרך הילד "המומצא". איזו סדרה מופתית

tamarhp

New member
לא נראה לי

כי מהשיחה של הארלי ובן נראה שבן "חזר בתשובה". הוא אומר להארלי שאפשר למצוא דרכים טובות יותר - והוא לא מתכוון רק להנהגת האי. וחוצמזה שהוא נמצא עם הארלי, הבנאדם הכי טוב ביקום, שבטח משפיע עליו לטובה. לגבי הבן של ג'ק - אהבתי מה שכתבת, זה באמת סוג של תיקון.

AMIRAZ2

New member
יכול להיות ועדיין לא מסתדר

" למצוא דרכים טובות יותר" אולי משפט שנאמר כחרטה על דברים שנעשו? היו לו כל כך הרבה טויסטים. לך תדע. חוץ מזה למה הארלי מסכים איתו הסכמה שבשתיקה כשהוא לא נכנס לכנסיה? אז יש את התאוריה שעוד נשאר לו מה לתקן אבל אולי גם כי הארלי יודע וגם בן יודע שהוא לא ראוי? כנראה שאף פעם לא נדע ( או שיקימו סדרת בת על התקופה באי של שניהם ..)

JohnLocke

New member
למוות של פני לא צריך באמת למצוא הסבר

כמו שכריסטיאן אמר, אין זמן לעולם הזה, אז פשוט צריך לדעת שמתישהו פני מתה כמו כל בני-האדם, והיא גם הובאה למציאות הזו כדי להתחבר עם דזמונד מחדש לקראת המוות.

AMIRAZ2

New member
שאלה

למה לדעתך פארדיי ושרלוט לא היו בכנסיה? זה קשור לאלואיז?

JohnLocke

New member
דזמונד הבטיח לאלואיז שהוא לא ייקח את הבן שלה

השאלה המעניינת היא מה שארלוט ודניאל יעשו עכשיו כשהם גם "ערים", האם הם גם ילכו לכנסייה בהמשך אחרי שיחה קצרה עם אלואיז, בה דניאל סולח לאימו? נצטרך רק לדמיין.

MoRoSH11

New member
בדיוק !!!

עם המון סצנות נפלאות ומרגשות ולקח לי המון זמן להרדם אחריו מרוב אנרגיות שהוא נתן לי

../images/Emo45.gif מסכימה, למרות שאני די מאוכזבת מהעונה ה-6

פרק הסיום היה כל כך "אבודים", ואם מישהו ראה את פרק הסיום ומעוצבן כי הוא לא יודע למה היו דובי קוטב על האי, איך זה שוולט זימן את הציפור הנדירה ההיא או כל שאלה זניחה אחרת - אני משתתפת בצערו
האכזבה שלי היתה מ2-3 פרקים, שלדעתי אם היו פורסים את אותם האירועים על פני יותר פרקים זה היה צורם הרבה פחות.

N o a m V

New member
../images/Emo45.gif מסכים לגמרי

לדעתי ענו על כל השאלות שהיינו צריכים לקבל תשובה (פרק 15) וזה מספיק בהחלט . אני באמת לא מבין את אלה שאומרים שנישארו עוד הרבה שאלות פתוחות.....

למעלה