המוות ואני

Star_Dust

New member
המוות ואני

דיברתי היום עם אימא שלי. מן שיחה של בוקר. שתי כוסות תה ועוגה באמצע. והמון רגש. סיפרתי לה איך אני מרגישה ואיפה לדעתי אני עומדת. אמרתי לה, זו הרגשה מוזרה אבל עכשיו אחרי שהוא הלך לא איכפת לי למות. אני שבכל סערת ברקים לא הייתי נרדמת כי הייתי חושבת שכך נראית הפצצה אני ששמי שקיעה אדומים רומנטיים גרמו לי לחשוב על פצצה גרעינית. אני שלא ישנתי שלושה ימים כשהחלה מלחמת המפרץ בגלל הפחד למות אני לא איכפת לי למות עכשיו. מן אדישות כזו, עייפות מהחיים ומהמוות ומכל הדברים שאמורים להפחיד אותי. והיא נבהלה ופתחה במסע שיכנועים: לא כדאי לך למות יש הרבה סיבות לחיות (אני יודעת) זה לא הוגן כלפי ביתך הקטנה (אבל תמיד תהיה לה אהבה) הוא הלך ואף אחד לא יודע מה קורה שם, רוב הסיכויים שלא תיפגשו לעולם (אם אף אחד לא יודע אז אף אחד לא מוסמך להגיד לי מהם רוב הסיכויים) ומה בסך הכל אמרתי? לא, אין לי נטיה להתאבד. פשוט לא איכפת לי למות. האם זה כל כך לא מובן?!? וחשבתי שאני עושה טוב. כאילו אומרת לה תראי, אם אמות, אין צורך לבכות עליי... כי לא היה לי איכפת... אבל בצורה מוזרה כנראה עשיתי יותר גרוע. ודי הצטערתי על שדיברתי. כי לפעמים רק מי שחווה מבין. ופתאום חשבתי שאולי זה לא כל מי שחווה. אולי זה סתם משהו לא בסדר אצלי. ורציתי לשאול, האם אתם מרגישים את הרגשת העייפות הזו? את חוסר האיכפתיות לגבי גורלכם בעולם הזה? אני.

כן סטאר...ומאד מוכר העייפות הזאת...

והאדישות. ולא יודעת להסביר בדיוק איך, אבל יש מנגנון כזה בתוך הנשמה שמפעיל את "הזיק - חיים"......וככה קורה שלפעמים ממשיכים ברמה של שרידה, ולפעמים בבום... יש זינוק בעליה של משמעות והתחדשות וכמיהה לחיים.. אז אני רק מבינה קטנה וממשיכה...ואשמח אם תבואי להמשיך איתי לסחוב בעליה...כי זה עוזר שעושים את זה ביחד.

petsi

New member
את נורמלית לחלוטין

אני שחויתי באובדן לא פעם חושבת נו די כבר, אין לי כוח להמשיך נלאה ובכל זאת אני ממשיכה....ואין לי נטיות התאבדות אני ממשיכה כי החיים חזקים מהכל

זה מאד נורמלי ...

זה מדהים אותי כל פעם מחדש כמה החוויות והתחושות שלך זהות לדברים שעוברים עליי .... אני מוצא עצמי מייחל שתפרוץ כאן מלחמה, כי אז אולי אני אהרג ע"י טיל או פיצוץ או השד יודע, ואז גם לא "יאשימו" אותי בהתאבדות, וגם יהיה לי סיכוי להיפגש עם אילנית (כי הרי האמונה הרווחת היא שמתאבדים לא זוכים להגיע ל"שם" אלא למקומות אחרים) ... וכן גם לי לא אכפת משום דבר שקורה סביבי, אין לי חשק לכלום והכל נראה לי כאילו אני מסתכל מבחוץ ולא ממש חי את החיים האלו ... אבל נקודת האור שאני כן יכול להציע לך היא העובדה שהיום נפגשתי עם יועצת פסיכולוגית (סוף סוף), והדבר שהיא טרחה להדגיש שוב ושוב שאלו הרגשות ותחושות נורמליות לחלוטין למי שחווה אובדן כל קשה וטראומטי לפני זמן לא רב בכלל ... וגם אם אני (אן גם את לבטח) מרגיש בדיכאון פתאום, או סתם שוקע לתוך עצמי ולתוך הכאב לכמה ימים, זה מותר וזה בסדר ולא צריך להרגיש לא נעים או לפחד ... זה חלק מתהליך הקבלה והעיכול של הכאב ... אז אני שולח לך המון המון חיבוקים וחום, ומקווה בשבילך (וגם בשבילי ... לא תאמיני כמה כוח הענקת ועוד תעניקי לי) שתמצאי את הדרך הכל כך קשה לשרוד בלעדיו, ואיכשהוא לשקם את חייך, ותייחלי לחיות ולא למות ... ושתוכלי להדריך וללמד גם אותי, כי גם אני מרגיש מדי פעם שהבדידות, הכאב, ובעיקר הגעגועים הנוראים סוגרים עליי והפתרון היחידי הוא ...

והאפור היום, אפור מאד

כבר כמה ימים שאני מסתובב סביב הזנב של עצמי וחושב אם לכתוב את ההודעה הזו או לא, והנה, נתת לי הזדמנות. אז כן, האדישות לגורלך היא מצב מוכר לי עד מאד. כשאבי נפטר עברתי תקופה ארוכה מאד, של כשנה, שבה באמת לא היה אכפת לי מגורלי, עתידי, חיי. חשבתי על הדקה הבאה, השניה הבאה ואופק חיי נראה לי קרוב, קרוב מאד, היום אני גם אומר, קרוב מדי. ואחזור לרגע לכותרת. לא סתם בחרתי בשורה הזו. אני נצמד יום יום, שעה שעה, לשגרה האפרורית של החיים. זו שאין בה לא חשש לכאב ולא חשש לשמחה. קיום, לא יותר. כי זה המיטב שלו אני מסוגל. ולא, לא אכפת לי אם מחר יפול עלי פסנתר באמצע הרחוב. או שלא. מה זה משנה בעצם. ועדיין, יודע, שיבואו גם תחושות אחרות. זה מזכיר לי, שניהלתי פעמים רבות את הדיון הרציונלי שניהלת עם אימך, גם ביני לבין עצמי, וגם עם חברים, משפחה וכל מי שהיה מוכן לשמוע. ולמה רשמתי דווקא רציונלי ? כי אני זוכר, וחווה גם היום, דיסוננס בין הרציונלי לאמוציונלי. כי המוח אומר לנו - כפי שרשמת - יש סיבות לחיות אבל הרגש אומר - מה פתאום ?! וכי בוויכוח הזה, בין הרגש למחשבה, כוחו של הרגש תמיד עליון. ואת ? את בודקת את עצמך. זה בסדר מה שאני מרגישה ? יש אחרים שמרגישים ככה ? ועל כך אין לי לומר אלא שניים: מה שתרגישי הוא תמיד בסדר, כי כך את מרגישה, ורגש הוא מעצם קיומו לגיטימי. והשני - אין, כנראה, ומנסיוני בלבד, נורמלי מזה [וחשבתי רגע על המילה הזו - "נורמלי" - שאין בינה לבין מצבך ולא כלום, וחושב, אולי, הייתה ראויה מילה אחרת, אבל דלות השפה.... אין לי מילה אחרת...] כמה מעייף להתקיים. כמה מעייף. עוד דקה, עוד שעה, עוד יום. עוד לילה. כל כך הרבה זמן. מאחל לך בינתיים, ועד שתוכלי להרגשי אחרת, קיום קל. טל

acky007

New member
אני קורא אתכם ושומע את עצמי...

אלא שלי יש חסימה אחת שמונעת ממני לבקש את המוות - רק המחשבה מה זה יעשה לאמא שלי.... שאיבדה בעל לפני 23 שנה, הבן כמעט נהרג ונשאר נכה צה"ל לפני 18 שנה, אשתי - כלתה - שנפטרה ב-88, ועכשיו נכד בינואר השנה... אז חסר לה רק שלי או לאח אחר יקרה משהו.... ובכל זאת, אם זה לא בשליטתי, באמת שלא אכפת לי לגמור כבר וללכת... אבל עוד קצת, עוד מעט, לא לפני אמא שלי בבקשה......

לא לא לא

אני מאד מקווה שלא הבנתם אותי לא נכון. לי אין משאלת מוות. אני לא רוצה למות. פשוט לא ממש אכפת לי...כן, לא, מתי, למה, איך, מה זה משנה בכלל ? ולגבי החסימה - אני איתך. אימי איבדה את בעלה לפני חמש שנים ואת ביתה לפני חודשיים, אז בהחלט, בהחלט, אפילו לא שנייה לפניה. רק לא זה.

נ.תהילה

New member
אצלי גם זה מה שמונע. מה שזה יעשה...

אני הרי מכירה את כאב השכול כ"כ טוב. חווה אותו מדי יום (פחות או יותר, לא משנה...) מאז שאחותי נפטרה. ולמרות שלפעמים לא טוב לי בעולם, וכן... יש אפילו מחשבות לא כ"כ חיוביות ואופטימיות על החיים ועל המחר, אני יודעת. אני יודעת מה זה יעשה לאחים ולאחות שלי, להיות "אחים שכולים" (בפעם השניה!!!), ומה זה יעשה להורים שלי להיות הורים שכולים (בפעם השניה!!!) ואז אני מייד אומרת לעצמי "מה את בכלל חושבת לעצמך". דווקא נראה לי, שבגלל שאני כן מכירה מה המוות של קרובך עושה לך, אני לא מסוגלת לחשוב ברצינות לעשות מעשה שכזה.

חסימות ותיאוריות ...

גם אני כמוכם חסום מאיבוד חיי מכיוון שאיני רוצה לפגוע בהוריי ואחיותיי ומשפחתי ... אבל בימים האחרונים פיתחתי לי מעין תיאוריה שגורסת כי כל העולם סביבי כולל הוריי וכל השאר הם בעצם פרי מוחי, וברגע שאני אמות גם הם יפסיקו בעצם להתקיים ... או שהחיים הנוראים שעוברים עליי עכשיו הם בעצם חלום רע של אורן אחר בעולם מקביל, וברגע שאמות אתעורר מהחלום הרע בעולם אחר בו אילנית חיה והכל בסדר ....

תיאוריות

אתה יודע מה אורן ? לו והייתה לי אגורה אחת קטנה על כל פעם שהמחשבה הזו עברה לי בראש.... (לא שכל האגורות האלו היו משמחות אותי, אבל אוי יכולתי לשמח איתן מישהו אחר). דיסוננס. מציאות בתוך מציאות בתוך מציאות. בועה, בתוך בועה, בתוך בועה. כמה ימים עוברים עלי בתחושה של חלום בלהות ? כמה ימים עוברים עלי בתחושה שהם לא קורים באמת ? לגבי התיאוריה שלך, יתכן ואתה צודק. המילה היחידה שמוטעה בכל הדבר היא המילה "אבל". ראשית, משום שבמותך אכן יפסיקו להתקיים - מ ב ח י נ ת ך, ושנית, משום שמתוך היכרות עם השכול - אולי יפסיקו להתקיים - ולפחות לא במובן היחיד של המילה הזו שראוי שיהגה. אני יכול רק לאחל לך שתתעורר מחלו הבלהות, לא במותך, אלא בחייך. ולומר לך, שבהמשכו של החלום שלך, שלי ושל כולנו, ניצוץ של מציאותיות מנצנץ, ניצוץ של נורמליות חדשה, ניצוץ של תקווה. טל

סטאר יקרה

בוודאי מוכר, יותר מדי מוכר, אבל חבל שלומדים רק מניסיון - דברים אלו אומרים רק לעצמנו או למי שחוו את שאנחנו חווים. אני אומרת את זה לדמותי שבמראה - היא ממש לא נבהלת !

חיוכון קטן...

העלית על שפתי, עם פנייתך למראה, ורק רציתי לומר בעניין זה, שאולי השתקפותי אינה נבהלת, אך היא מבהילה...

../images/Emo13.gif../images/Emo6.gif היי אח של נטע

שמחה שעלה חיוכון על שפתיך. גם דמותי מבהילה אותי ובכל זאת הנכדים אומרים שאני הסבתא הכי : יפה טובה חמודה נהדרת מפנקת ב כ ל ה ע ו ל ם ! ! ! ואני ברצון מאמינה להם.

היי סטאר

רוצה לספר לך סוד, בשקט בשקט שאף אחד לא ישמע. תתקרבי אלי עוד קצת... מקשיבה ? לפני קצת יותר משנתיים התאהבתי !!! כן באמת, בבחור מקסים !!! ככה פתאום באמצע השכול - מעל ארבע שנים שהבן נפל - ובאמצע האובדן - שנתיים אחרי שנפטר בעלי - ככה פתאום הולכת הבחורה ומתאהבת !!! כמובן שלא האמנתי שזה קרה. ומה פתאום ? ובכלל לא רוצה לחיות . ואפילו מסתובבת עם מחשבות אובדניות בבטן - רק כל פעם אחד הנכדים או אחת הבנות קופצים מול העיניים - ואני מתאהבת ? ! ? איך קרה לי דבר כזה ? אני הרי אשה של איש אחד ובעלי היה כל עולמי האחד והיחיד שלי איך ´חצי אורן´ אומר : הנפש התאומה שלי. שלושים ושתיים שנים ביחד, לא הולך ברגל. ופתאום מתאהבת. מספרת רק לך. ככה סתם כי רוצה. האהבה לא פרחה נמשך כמה שנמשך ואז נגמר. כל עוד היה - היה נהדר. שוב הייתי בת שמונה עשרה (ואצלי זה היה מאד מזמן !) מה שנשאר בסוף - זה הטוב שהיה והערך המוסף הוא שהמחשבות האובדניות הפסיקה לשכון דרך קבע בראשי. הן צצות להן, פתאום בלי הודעה מוקדמת, מרימות ראש, ואני לומדת להסתכל להן בעיניים ולומר להן : לא עכשיו אולי אחר כך. ולגבי החוזק - היי חזקה בשביל עצמך !!! יותר מהכל - בשביל עצמך. כי את אוהבת לראות שמש בשמים ופרח פורח וגשם יורד וילדים מחייכים וגם אם עכשיו לא כל כך איכפת לך בואי ביחד (ונצרף גם את עדנה ואורן וכל מי רוצה) - ונדחוף עוד יום, עוד שעה.

גריני

New member
אמא של ג. ../images/Emo39.gif

לקחת לי את כל המילים, ועשית זאת יפה כל-כך! תודה.

מיכל@בר

New member
אמא של ג.. ואת באמת חשבת שאף אחד

לא ישמע?..
יופי היה לקרוא על סיפור האהבה הזה שהיה לך, בכלל, אני אוהבת סיפורי אהבה.. והשיח הזה שיש לך עם המחשבות האובדניות שחולפות להן בראש לפעמים, גם הוא מדהים.. ליל מנוחה אשה יקרה.. ותודה ששיתפת ...

למעלה