המוחות הגדולים של הפורום!!

GGOODD

New member
המוחות הגדולים של הפורום!!

התאחדו נא ותעזרו למנהלכם הנחמד לפתור בעיונת... אז ככה, יש לי סרט אורכו של הסרט שהפקתי כחלק מהמגמה הוא 20 דקות כשניסיתי להוריד את הסרט לדיסק (הוא נמצא בחדר עריכה) לא הצלחתי כיוון שלא הצלחתי לכווץ את הקובץ הערוך לקובץ שהוא מספיק קטן ובאיכות מספיק גבוהה. איך אני מכווץ קובץ לגודל מספיק קטן - אני מזכיר, הסרט הוא 20 דקות ושהאיכות לא תיפגם. אני צריך שהקובץ יהיה בגודל סביר להעלאה לאינטרנט... לעזרתכם!!!

yoni_10

New member
היי

מה משקלו של הקובץ? אולי ניתן לפצלו? אולי להוריד אותו פשוט אל תוך מצלמת די.וי ואז גם שומרים על האיכות וגם זה ניכנס בקלות... ניסית לצרוב על די.וי.די? הוא מכיל 4.5 ג'יגה... יוני

MaSTeRLou

New member
_>

דרך כרטיס firewire (או כל כרטיס עריכה עם כבל firewire) שמחובר למצלמה דיגיטלית עם Dv-In (בהנחה שיש בה DV-IN), או לחבר את הכרטיס לוידאו דיגיטלי. כמובן שאפשר לחבר לוידאו הדיגטלי גם כניסה אנלוגית, ולא בהכרח firewire.

GGOODD

New member
יש לי את הסרט בקלטות...

הבעיה היא להכניס אותו למחשב... בגודל קטן, גודל סביר משהו שאני אוכל לפרסם באינטרנט... יש לי אותו גם בdvd... ולא הבנתי את השאלה לגבי ספקיות האינטרנט...

Admini

New member
כללים פשוטים להעלאה לרשת

העלאה לרשת היא לא דבר מסובך, אבל צריך לדעת כמה כללים: 1. לעולם אין סיבה לעבור את 640x480, המחמירים לעבוד עם 320x200 תבוא עליהם הברכה 2. 16bit מספיק לקול 3. הפורמט המומלץ - Windows Media Video (שנמתך בצורה מלאה ב-Premire). יש לכם קבצי AVI ישנים ? המדריך הזה יעזור לכם 4. bitrate מומלץ: 300-750 בתלות באיכות הרצויה של הסרט 5. אם מעלים לשרת חינמי עדיף לשים שם גם קובץ כשם הסרט בסיומת HTML ולכתוב שם את זה:
<Script> location.href = "moviename.wmv"; </Script>​
כמובן ש-moviename.wmv זה שם הקובץ. מהפורום מקשרים לקובץ הזה ואז אין בעיות. 6. אם יש בעיות - [email protected]

matty

New member
16Bit "מספיק" ?

יש לך מקור וידאו שמנגן ביותר מ 16Bit?

MaSTeRLou

New member
לדעתי עדיף בכלל MPEG

אפשר להגיע איתו לתוצאות לא רעות בכלל אם משתמשים בCodec איכותי, הוא גם streaming format ולרוב הוא עולה באיכותו על הפורמט המיקרוסופטי.

MaSTeRLou

New member
מה?

כל הWMהים שראיתי פה עד היום נראו גרוע. הקובץ אולי קטן, אבל כך האיכות יורדת בהתאם. אין בפורמט הזה שום יתרון לדעתי. MPEG גם נתמך ע"י הרבה נגנים. WMV אתה יכול לנגן בעזרת MediaPLayer מגרסא 7 ומעלה (שלא לדבר על עידכוני Windows Media Codecs שצריך לעשות)בעוד MPEG ניתן לנגן עם כל נגן, ועם גרסאות ישנות של WMP. פורמט שנכנס חזק בשנים האחרונות הוא הDIVX והמתקדם יותר Xvid, שמציעים איכויות גבוהות בהרבה משני הפורמטים האחרים שצוינו, אבל הם לא תומכים בStreaming, ולרוב האנשים עדיין אין את הCodec שלהם על המחשב, אז הם עדיין פחות פופולריים.

Admini

New member
--------------->

זה אינטרנט - לא אולפן !! כאשר אתה בא להעלות קובץ גוד להקובץ חייב להיות קטן. WMV נותן איכות סבירה ביחס לנפח הקובץ שלו..... בקולנוע שימי DIVX. באינטרנט שים פורמט שהותאם לו.

MaSTeRLou

New member
אתה רוצה להגיד שDivx לא טוב

לאינטרנט? אז כנראה שמעולם לא ניסית להשתמש בו. WMV נותן איכות קטסטרופלית, ובאופן כללי הוא נחשב לפורמט נחות מאד. ולאולפן לא הייתי משתמש בדחיסות DIVX, או כל Lossy Codec שלא יהיה (ואם כן, רק באיכות הכי גבוהה). DIVX נותן איכות טובה בהרבה מWMV בגודל קובץ שמתאים מאד לאינטרנט.

MaSTeRLou

New member
הזכירו פה את DIVX

וכרגע נתקלתי במקרה בתוכנה שעושה את דחיסת הDIVX לעניין די פשוט ומהיר. אמנם רק ל15 יום, אבל היא לא רעה בכלל למי שלא בא לו להתעסק לבד עם כל ההגדרות

MaSTeRLou

New member
פיצ'ר שלא ניסיתי איתה עוד - לכידה

ישירות לDIVX. בהחלט שווה לך לנסות.

למעלה