המון זמן לא הייתי כאן והבאתי הפתעה

ny22

New member
מנהל
המון זמן לא הייתי כאן והבאתי הפתעה

יצאתי לטיול של 4 ימים בהרי אילת (סמינר הכנה של השומר הצעיר), וכמובן שכל הזהמן התלהבתי מכך שראתי מטוסים יותר קרוב מבדרך כלל. בכל אופן, עלינו על הר שקוראים לו "הר צפחות" ומשמה יש תצפית טובה על העיר אילת ובייחוד על הנמל תעופה (ממש רואים משם את המסלול). בנוסף עוד לפני שהגענו לתצפית, בעליה לשם (עוד לא ראו את המסלול) ראיתי מטוס בואינג 737של ארקיע ממש מקרוב. מה נאי אגיד לכם, תצפית כזאת טובה על שדה תעופה לא ראיתי מזמן, או שבכלל לא עשיתי כזאת תצפית טובה, התמונה של הנמל תגיע לאיח בקרוב ואעלה אותה לפורום פה. למי שמתכונן או רוצה ללכת, שישרשר או שיפנה אלי בפרטי, כדי שאני אתן לו כמה טיפים, היות ואני עליתי ולא ראיתי אף נחיתה בשדה, כי לא היו באותו הזמן המראות ונחיתות, לכן באמת כדאי לכם לקבל כמה טיפים לפני שאתם עולים להר. דרך-אגב, יכול להיות שהנמל תעופה של עקבה, מאונך לזה של אילת, היות וראיתי נחיתה של מטוס על מסלול שתחילתו בעקבה והוא ממשיך לכיוון אילת, מישהו מבין למה אני מתכוון, כי לא בדיוק הבנתי אם זה הנמל תעופה של עקבה (המטוס עבר גם מעל ישראל). בכל אופן, תרשמו לפניכם שהתצפית בהר צפחות, היא מקום מקסים ביופיו (ולא רק בגלל השדה תעופה), ובנוסף לכל יש שם תצפית מצוינת על הנמל תעופה של אילת. אם יש לכם שאלות כלשהן תשרשרו או שתפנו אלי בפרטי. ומי שהיה שם שיספר............ שלכם.

MrHankeY

New member
שאלה..

אתה בטוח שזה היה 737? עד כמה שידוע לי ארקיע מפעילים 757 בלבד (מתוצרת בואינג כמובן)

ny22

New member
מנהל
../images/Emo52.gifיכול להיות שהתבלבתי

ואתה צודק..... באמת עכשיו שאני חושב על זה, יש יותר סיכוי שזה היה 757.....

ronenec

New member
737 של ארקיע...

הטיסה האחרונה של 737-200 של ארקיע היתה בשנת 2000 והיה לי הזכות להיות עליה... לצערי עוד לא היה לי אז את חיידק הצילום והתעופה כמו היום אז לא תיעדתי את המאורה ההיסטורי.

ronenec

New member
תמונה מטיסותיו האחרונות...

להלן קישור לתמונה מאחת מטיסותיו האחרונות של 737 של ארקיע. אולי אפילו הייתי עליו...

tcu6

New member
הבהרה בקשר לשדה של עקבה.

השדה ממוקם צפונית לשדה באילת כ10 עד 15 קמ בערבה. לו מסלול אחד שבאופן כללי כיווניו בדומה לשדה באילת, מסלולו ארוך בהרבה מזה שבאילת. לדעתי המטוס שראיתי ממריא מהעיר וטס ישר מערבה בהנחה שהיה זה מטוס הוא בודאות לא המריא מהעיר, יתכן וזה היה סיום של תרגיל אוירובטי, יש בשדה בעקבה פעילות אוירית ענפה של דאונים, גלשנים, אזמ"ים וכד. אני זוכר לפני שנים רבות היתי עד לפעילות רבה לכבוד יום ההולדת של המלך המנוח, חוסין. ישבנו בחופשה מהצבא, בחוף הצפוני ומול עיני קפצו גלשנים מהרי אדום, צנחנים צנחו עם נרות עשן ומטוסים אווירובטים ביצעו לופים וטיסות ראווה שנראה היה שבחלק מיעפים עברו את הגבול לישראל.

ronenec

New member
אפרופו עקבה...

לפני שבוע בערך הגענו לאילת עם 757 וישבתי בקוקפיט כי טסנו ריקים (יש!!!), ופתאום הודיע לטייס לעשות HOLDING מעל העיר וזאת בגלל מטוס ירדני קל שאיבד את דרכו (כמובן שזה היה בלילה...). אחרי איזה שניים או שלושה מעגלי המתנה בגובה 6000 הורשינו לנחות סוף סוף באילת... והירדני מצא את השדה שלו (עקבה)...

למעלה