המון רוק וחוסר מנוחה

המון רוק וחוסר מנוחה

היי. בתי בת 4 חודשים כמעט ויונקת מלא. עולה במשקל מצוין (אפילו עד כדי קבלת הערות "חיוביות" שאני מאכילה אותה יותר מדי). בתקופה האחרונה התחיל להצטבר ולנזול מפיה רוק בכמויות רבות. בשבוע האחרון היא גילתה סופסוף את תגלית האגודל והיא מוצצת אותו בהנאה, בעיקר בבוקר (לאחר שנת הלילה) ומסוגלת להירגע ואפילו להירדם לעוד שעה-שעתיים גם בלי לאכול. במשך היום היא כמעט ולא מוצצת את האגודל אלא רק תוחבת את כל היד לפה. אתמול במשך כל היום היא היתה מאוד מאוד חסרת מנוחה, בכתה בכל פעם שהיא היתה ערה בעגלה, נרגעה רק על הידיים וינקה בתדירות מאוד גבוהה. מה זה יכול להיות? יכול להיות שיוצאות לה שיניים כ"כ מוקדם? אני רוצה לציין שלמרות ה"נודניקיות" שלה אתמול כל היום - בלילה אחרי שהיא אכלה את ארוחת הלילה האחרונה היא נרדמה וישנה עד הבוקר (כמעט 10 שעות). דבר נוסף שאציין, בד"כ היא חייכנית ונעימה, לפעמים קצת נודניקית ואוכלת בתדירות גבוהה (כל שעה, שעתיים), אבל בסה"כ ממש בסדר. אשמח לעזרה/עצות! סליחה על האורך...

sagitlaleche

New member
רוק וחוסר מנוחה ../images/Emo20.gif

שלום לך אמא_חדשה_לגמרי. איזה יופי שהתינוקת שלך עולה יפה במשקל רק מהנקה! על פי התאור שלך, כנראה שמדובר בשיניים. הרבה רוק, מציצת אגודל/יד ונסיון להרגיע על ידי הנקה תכופה. יש תינוקות שהשיניים צומחות להם בגיל מוקדם מאוד (אפילו 3 חודשים) ויש כאלו שהשיניים מתחילות להציק להן הרבה לפני שהן צומחות, אפילו כמה חודשים לפני הבקיעה ממש. אז שוב, אפשר להציע נשכן, אפשר לתת הרבה לינוק (מרגיע את התינוק ומשכך את כאבי החניכיים) ובסך הכל זה עובר בסוף, אז החזיקי מעמד.

sagitlaleche

New member
נשכן מומלץ ../images/Emo20.gif

אני לא מומחית לנשכנים אבל חשוב לראות שהנשכן בטיחותי מספיק ושהתינוק לא יכול לקרוע בפיו חתיכות מהנשכן (נגיד בובה עם חלקים בולטים קטנים). יש נשכנים עם נוזל שאפשר לקרר במקרר והקור מרגיע את החניכיים (חשוב לא להקפיא כדי למנוע כוויות-קור). אם תקני במקום מסודר (חנות לתינוקות) אז בוודאי תוכלי להתייעץ עם המוכרת ולמצוא משהו בטיחותי.

למעלה