המון שאלות על מעבר לבוסטון

המון שאלות על מעבר לבוסטון

אנחנו עוברים לבוסטון בספטמבר (לצורך לימודים) אשתי, אני, ושני ילדים בת חודש ובן שנה ועשר האם יש מידע לגבי גנים ומגורים. ? מישהו יודע האם כדאי ואפשר לקנות דירה במקום לשכור ? (דמי השכירות גבוהים מאוד) מישהי פרסמה רשימה חלקית של דברים לצריך לעשות לפני / אחרי שעוזבים את ישראל אשמח אם תפרסמו רשימה מלאה (הכנתי רשימה אבל אני בטוח ששכחי הרבה דברים) האם כדאי לקחת את הביטוח מישראל (davidshield) לדוגמא ? מה היתרונות האם זה מכסה את הדרישות מאשרת J-1 ? אם מישהו עובר (או גר) לבוסטון / קמברידג ומעונין ליצור קשר לצורך הכרות או חברים לילדים נשמח מאוד [email protected] ) האם יש מידע על גנים באיזור לאן כדאי להגיש ואיך מתמודדים עם העלויות הכבדות ? תודה שי

ארנבסקי

New member
קצת כיוון בעניין בוסטון

קודם כל - העלויות הכבדות הן עלויות שאתה לא יכול לשחק איתן. לימודים זה דבר מאוד מגביל מהסיבה הפשוטה שאלא אם תתקן אותי, אין לך מקורות מחייה כשאתה מגיע. גן עולה פה - אם שמעתי נכון - כאלף שלוש מאות דולר לילד ל-ח-ו-ד-ש. אני אעיר את תשומת ליבו של איש טוב פה שיידע לתת לך תשובות לגבי גנים. דמי השכירות גבוהים, אבל גם מחירי הדירות (תלוי באיזור). איפה הלימודים? האם החלטתם על איזור (ברוקליין, סאמרוויל, קיימבריג' ברייטון אלסטון וכולי ...) והאם החלטתם על מה תעשו מסביב לשכירת דירה? (רכב למשל). אתם מגיעים בספטמבר ולכן צריך לחשוב על חורף (בגדים) ותעסוקה לילדים כשאי אפשר לצאת החוצה (הרבהההה משחקים). תשובה קצת כללית, אבל עוד תבואנה תשובות בהמשך מאחרים. בהצלחה.

odedee

New member
הרים וגבעות כבר נכתבו פה על הנושא.

קרא את ה"שאלות הנפוצות". לגבי קנית בית, זה כנראה לא ממש רלבנטי עבורכם כרגע אלא אם כן יש לכם סכום עצום זמין לתשלום. אף אחד לא ייתן לכם משכנתא בריבית הגיונית בלי שתראו הסטורית אשראי טובה - ולוקח שנה לפחות לבסס כזו. בכל מקרה בגלל העלויות הכרוכות (מיסים, תיווך ועוד) זה משתלם רק לתקופות ארוכות, 5 שנים ומעלה לדעתי.

תשובות ושאלות נוספות

קראתי את השאלות הנפוצות. יש לנו סכום של 130000$ דולר ממחירת הדירה בארץ (האם זה סכום שנחשב גדול ?) אני מניח שהתקופה שלנו הינה בערך 5 שנים שי אני אלמד לדוקטורט ב-MIT. הלימודים בקיימברידג ואנחנו נמצאים בלוטו של המעונות נדע רק בסוף מאי האם קיבלנו או לא. במידה ולא קיבלנו נרצה לחפש דירה להשכיר אילו איזורים מומלצים ? בקשר לגנים ראיתי מחירים אף יותר גבוהים מהמחירים שצוינו פה (גם אני וגם אישתי עובדים/לומדים לכן האופציה של זמן חלקי אינה קיימת) האם כדאי לקחת מטפלת לתינוקת הקטנה לשנה הראשונה (עלויות, בטיחות,...) בקשר לרכב במקרה היחיד בה אשקול לא לקנות רכב הוא אם נהיה בקמפוס והגן יהיה בקמפוס (לא נראה רלוונטי כרגע כי יצאנו במקום נמוך בלוטו של הגנים ב-MIT) לכן עם תינוקת כבת 5 חודשיםם (כפי שתהיה בתי בספטמבר אני אקנה אוטו בהקדם האפשרי) צעצועים אנחנו נביא מהארץ האם מזג האוויר בספטמבר קר מאוד ?

odedee

New member
לא, זה לא סכום גדול.

זה אמנם מספיק כ-down-payment (בדרך כלל לוקחים 80% משכנתה, 20% אתם צריכים להביא מכיסכם), מה שאומר שיש לכם מספיק לבית בשווי של $650,000 שזה אמנם בתחום האפשרי, אך כאמור לא ייתנו לכם משכנתה נורמלית לפני שתראו שאתם משלמים את חובותיכם בזמן. לגבי ילדים אשאיר לבוסטונאים לענות...

למעלה