המון שאלות על סיבוב שני

קיטי16

New member
המון שאלות על סיבוב שני

שלום לכולן,
קודם כל קצת רקע:
יש לי בת מטיפולי ivf, היא עוד מעט בת 7 חודשים. הסיבה שעברנו טיפולים היא בגלל בעית מורפולוגיה אצל בעלי.
אני מניקה אותה הנקה מלאה, ועכשיו בגלל שגילי קרוב ל 35 ואני יודעת מניסיון כמה הדרך יכולה להתארך...אנחנו חושבים כבר על הבא בתור.
בסיבוב הקודם הצלחנו בעזרת פרופסור זיידמן היקר לכן חושבת לפנות אליו שוב רק הפעם במסלול ציבורי באסותא רק בגלל עניין כלכלי.
אני בקופת חולים מכבי בפעם הקודמת חייבו אותנו לעבור 3 הזרעות עם הורמונים לפני מעבר ל ivf. יש לי כמה שאלות;
1. האם מחייב שגם הפעם נצטרך הזרעות למרות שפעם הקודמת הצלחנו רק דרך הפריה? או שזה תלוי ברופא?
הזרע של בעלי לא נחשב כל כך גרוע ואצלי אין בעיה.
2. בקשר לפרופיל הורמונלי, האם אני חייבת להפסיק הנקה לגמרי ורק אז לעשות? כי תהליך הגמילה אני מתארת לעצמי יקח זמן, ואז צריך להמתין כדי לבצע שההורמונים יסתדרו? או שיש רופאים שמוכנים להתחיל ללא הפסקה?
3. מישהי כאן יודעת כמה זמן אורך תהליך הגמילה ואיך מתמודדים עם רגשות האשם
?

כל כך עצובה, קשה לי להפסיק אבל יודעת מניסיון כואב שזה יכול לקחת כל כך הרבה זמן... אוףףףף
בנות אהובות תודה מראש על העזרה, אשמח אם תשתפו מניסיונכן.

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות....

1. בסבב ב' לרוב מתחילים ממה שהצליח למעט אם חל שיפור משמעותי.
יתכן שיבקשו מבעלך לחזור על הבדיקה, אם התוצאות יהיו דומות סביר שיאשרו מידית IVF אם יהיה שיפור גדול יכול להיות שיבקשו שתנסו קודם הזרעות.
2. פרופיל הורמונלי עושים ביום 2-3 למחזור, האם כבר יש מחזור? אם כן אז אין בעיה לעשות את הבדיקה בעודך מניקה.
אבל לצורך התחלת הטיפול רוב הרופאים ממליצים להפסיק גם כי הנקה עלולה לשבש את הטיפול וגם כי לא בטח שזה לא מזיק ליונק (הדעות חלוקות).
3. איך מפסיקים, אני לא הצלחתי זה היה קשה מאד, ובסוף זה בא ממנה כשהיא כעסה עלי - בגיל שנתיים וארבעה חודשים. אבל אני מניחה שאין לך כוונה לחכות כל כך הרבה זמן.
אם היית מחכה לגיל שנה זה בכל זאת יותר קל כי מתחילים לשלב ארוחות רגילית וההנקה זה כבר חלק מהארוחות ולא הכל, במצב של הנקה חלקית יש גם רופאים שמוכנים לטפל (בודדים אבל יש).
בהצלחה

למעלה