המון שאלות

simplyred

New member
המון שאלות

רוצה לצאת לטיול של בערך חצי שנה במזרח. רציתי לדעת מתי זה הזמן לנסוע.. כמה כסף אני צריכה כדי לצאת לטיול שבו אני גם אהנה וגם לא אחסוך בקניות וכו'... אני כבר ממש מתוסכלת. בבקשה תחזירו לי תשובה תודה.

muga

New member
דבר ראשון

לאיפה סמזרח את רוצה לסע? יש הבדל בעונות השנה ממקום למקום וכנ"ל בתקציב (הודו היא לא תאילנד, וויאטנם זה לא יפן..).

simplyred

New member
תודה..

אני רוצה לנסוע ל: תאילנד הודו נאפל טיבט וויטנאם ואולי סין.... זה עוזר לך לעזור לי? תודה רבה מראש

muga

New member
OK

דבר ראשון - לחצי שנה זה נראה לי קצת יותר מדי מדינות. מבחינת מזג אוויר ועונות - נפאל - אוקטובר-נובמבר או מרץ-אפריל הודו - כל השנה, באיזורים שונים תאילנד - אפשר לטייל כל השנה. החודשים הכי פחות מומלצים הם ממאי-אוגוסט (מונסונים), אבל גם בהם אפשר לטייל וויאטנם - ספטמבר-מרץ (בערך). סין וטיבט - אין לי מושג (טיבט אני משערת כמעט כמו נפאל, סין זו מדינה ענקית, אני משערת שתמיד אפשר לטייל רק במקומות שונים כל פעם..). מבחינת תקציב - נפאל, וויאטנם - בערך 500$ לחודש הודו - 400$ לחודש תאילנד - לפחות 700$ לחודש סין (לפי מה ששמעתי) - 500-600$ לחודש אם הייתי במקומך הייתי בוחרת פחות יעדים - כמה אופציות - 1. הודו (חודשיים ומעלה)-נפאל (חודש)-טיבט (שבוע)-תאילנד (חודש) - ויאטנם (3 שבועות עד חודש). 2. אותו דבר, רק עם סין במקום הודו. 3. רק הודו וסין. הודו וסין שתיהן מדינות ענקיות שצריך זמן כדי להתאקלם בהן, כדי להכיר אותן, להבין אותן ולהנות בהן. לסע כדי לסמן וי נראה לי בזבוז. מקווה שעזרתי, את מוזמנת לשלוח עוד שאלות אם יש לך במסרים או פה. טיול מקסים.

מריושי

New member
טיבט- לא כמו נפאל!!

מזג האויר בטיבט הוא קר יחסית היות וזאת הרמה הגבוהה ביותר בעולם (אם אני זוכר נכון 3600מטר בבירה וזה מטפס עד פסגת האברסט..) והיא די חשופה (מבחינת צמחיה) אני אולי הייתי מוותר על ויטנאם ומוסיף את לאוס ומשם עובר לסין. בקשר לסין זה תלוי באיזו עונה את נוסעת. העונות הנוחות לכל המדינה הם באביב/סתיו בקיץ- למערב סין שהוא גם יותר זול, יותר מסורתי ופחות מתועש (בחלק בפרימטיבי של סין) בחורף לדרום (יונאן) ולמזרח, שזה האיזור העירוני ומפותח לכן גם יקר יותר. רוב האנשים שאני פגשתי (כולל אני) בילו בסין בערך 3 חודשים ורק על צד אחד של סין (מזרח או מערב). חוץ מזה קודמתי אמרה לדעתי את כל השאר...

למעלה