המון שינויים בתקופה קצרה לבן שנתיים. טיפים?

kkarinn

New member
המון שינויים בתקופה קצרה לבן שנתיים. טיפים?

בני בן שנתיים ו-3 חודשים, ילד סתגלן וחברותי. בתקופה הקרובה נוצר מצב שהוא עומד לעבור המון שינויים, והייתי מעוניינת לדעת אם יש דרכים שניתן להקל עליו.
לפני חודש נולד לו אח, הוא מקבל אותו יפה בסה"כ, מתעניין, לא אומר שאין רגעי קנאה מידי פעם, שמתרחשים בעיקר בערב כשאני מניקה והילד רוצה לאכול / לשחק או תשומת לב, אני כמובן משתדלת לתת לו מענה כשאפשר, וגם יש לי קצת עזרה בערב מס' פעמים בשבוע.
בסוף החודש אנו עוברים לגור אצל הסבא והסבתא למשך חודש, וחודש לאחר מכן אנו עוברים שוב לדירה משלנו בעיר אחרת, מה שדורש גם להעביר אותו גן.
כמובן שכשנעבור לסבאסבתא נעביר את המיטה שלו והצעצועים שלו כדי להקל עליו. רעיון נוסף שהיה לי והתחלנו ליישם בסופש האחרון - להתחיל לקחת אותו לגני שעשועים בשכונה החדשה, כך שכשנעבור המקום לא יהיה זר לו והוא יכיר את הסביבה.

אשמח לטיפים נוספים כיצד אפשר להקל עליו את המעבר וכל השינויים שמתקרבים. תודה

גרא.

New member
kkarinn,השנויים רבים מדי וסביר להניח תהיה להם

השפעה על התפתחותו ל הילד.כדאי לבדוק את האפשרות שהוא ישאר בחודש ההמתנה שלכם
אצל סבא ןסבתא שלו.זה הפתרון היחידי שלא יקשה על הילד.

kkarinn

New member
לא כ"כ הבנתי

אם הכוונה שבחודש שאנו נגור אצל הסבא והסבתא שלו לא להעביר אותו גן, אז אנחנו לא מעבירים אותו גן בחודש הזה, רק כשנעבור לבית החדש הוא יעבור גן, אבל זה יצטרך להתרחש ביחד, אין לנו אפשרות להשאיר אותו בגן הקודם כשעוברים לבית החדש, בגלל הנסיעות.

smile li

New member
שינויים רבים לפעוט בן שנתיים

מקריאת הודעתך, לי נראה שאת מתנהלת נהדר ושאין כרגע סיבה ממשית לדאגה. סה"כ מדובר בילד חברותי וסתגלן שסביר שימצא את מקומו בגן החדש.
הטיפים שלי להקלה על המעברים הצפויים הם:
* חשוב לשוחח עם בנך על השינויים הקרבים והצפויים בחייו. לא לשדר חוסר בטחון, רחמים או חשש, אלא להעביר את הדברים בצורה אינפורמטיבית, בהתאם ליכולת השכלית שלו ולתת מקום לשאלות. להשיב על השאלות בצורה אמפתית וכנה.

* השינויים שיחולו אינם בשליטתו של בנך. אי לכך, כדאי לתת לו אופציות של בחירה בנושאים כאלה ואחרים, כדי שתישמר תחושת השליטה שלו על חייו. כך למשל - תשאלי אותו אם הוא רוצה ללכת לגן השעשועים במקום החדש, תני לו לבחור בדברים שאולי נראים לך זניחים, בחיי היום יום: איזה בגדים הוא בוחר ללבוש (מבין 2 אופציות), באיזה משחק הוא רוצה לשחק, איזה סיפור הוא רוצה שתקריאי לו, מה הוא רוצה לארוחת ערב (שוב - בחירה בין 2 אופציות, לכל היותר שלוש). כך תישמר התחושה שלא הכל נכפה עליו - הוא עדיין יכול להשפיע על מהלך חייו.

* שני הרעיונות שהעלת בסוף ההודעה מעולים. חשוב כן לנסות לשמור על שגרה ודברים מוכרים. כאמור, כדאי להזכיר מעת לעת לבנך כי המגורים אצל הסבא והסבתא הם זמניים, עד שהדירה החדשה שלכם תהיה מוכנה (וכמובן לדבר על כך באופן חיובי, שכן המעבר לדירה משלכם אמורה להיות מרגשת אפילו עבורו).

בהצלחה!

למעלה