המונדיאל בפתח-

miromiro

New member
המונדיאל בפתח-

והגיע הזמן להחליף מסך. כל השנים אני נאמן לסמסונג ויש לי כבר שלושה מסכים של סמסונג בבית. אבל, ראיתי לפני שבועיים מסך של סוני (בן שנה וחצי) אופרה אחרת. יש להם דגם מומלץ? גודל 65. תודה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אם לא ניכנס יותר מדי לפרטים, כיצד פועלת התאורה במסכים, נגיד
שבכל זאת יש מספר טכניקות להאיר. השיטה ה"ישנה" מתבססת על אספקת אור קבוע בצידו האחורי של המסך. החלק הפעיל במסך, ה-LCD, גורם למעבר של אור, חלקי או מלא, בגוון אחד או יותר, וכך מתקבלת התמונה מהפיקסלים המוארים.
כאשר המסך מוחשך, הפיקסלים של ה-LCD אמורים לעצור את האור לחלוטין, אבל מסתבר שהדבר בלתי אפשרי.
תמיד נותר מעבר כלשהו של אור, ומסך טוב, יהיה מואר ברמה אחידה (בגוון אפרפר) על כל שטחו. במסך רע, ייראו "לשונות" של אור בלתי אחיד, וברור שבאזורים אפלים הדבר ייראה היטב, בעיקר במצב של צפייה בחדר אפל.
לפני מספר שנים, החלו לייצר מסכים שמקור האור שלהם מבוסס על נורות לד, שמותקנות בהיקף המסך. בדרך זו, ניתן לייצר מסכים דקים בהרבה מאלה שבהם הייתה תאורה אחורית, והנה בא דור המסכים השטוחים הדקים. החיסרון של השיטה: רמת האור במרכז גבוהה יותר מבהיקף, ובאמצע ההיקף יהיה יותר אור מבפינות.
בהמשך, באו יצרנים שייצרו מסכים "משולבים", של תאורה היקפית ואחורית.
כל אלה עדיין לא פתרו את נושא האור השיורי.
באו LG והחלו לייצר מסכי OLED. הרעיון הוא, שכל פיקסל בודד הוא נורת לד, וכאשר פיקסל כבוי, הוא כבוי. שחור הוא שחור ורמת הניגודיות במסכים אלה גבוהה ביותר. החיסרון של מסכים אלה, שהפיקסלים זעירים וכמות האור המירבית לא בהכרח מספקת.
אחת הדרכים להתגבר על כך, היא הוספת פיקסל לבן לשלושת הפיקסלים RGB, וזה עדיין לא מספיק. חיסרון נוסף של ה-OLEG נקרא "צבירה" והקטע הוא, שכאשר אתה מקרין תמונה קבועה לאורך זמן, היא תותיר "צללים" שיישארו על המסך לפרק זמן כלשהו. מעצבן.
והנה, באו יצרנים, והחלו לייצר מסכים שבהם יש כמות גדולה מאד של לדים מאחור, אבל הלדים גם הם מופעלים עפ"י צורך התאורה המקומית בה הם נמצאים. האזור חשוך? הלד מוחשך. האזור מואר? הלד מאיר. ובמסכים שבהם יש כמות גדולה של אזורים (לסוני יש מסך בעל 650 אזורים), אתה יכול לפרק את מסך ה-LCD הקדמי ואז אתה תקבל תמונה בשחור לבן בזכות הלדים בעלי התאורה האזורית המשתנה.
אז מה נהיה? מאחור, התאורה מותאמת לרמת הבהירות הנקודתית הנדרשת, ומסך ה-LCD ממשיך ושולט בצבעים. רמת השחור גבוהה ורמת התאורה הכללית של המסך גבוהה אף היא, כשנחוצה תאורה בהירה.
אלא מאי? המסך בעל 650 האזורים הוא יקר להחריד, ועל כן, סוני מייצרים גם דגם פשוט יותר, בעל 45 אזורי תאורה. כאן אתה יכול להבחין בהילות כלשהן מסביב לתרגום כשהרקע שחור, אבל עדיין, מדובר במסך מן המעולים שקיימים, ביחס לכל מסך LED מתחרה.

תודה על ההסבר הרחב

אני מרוצה מהסמסונג 7000 . קולט ערוץ11בHD בעידן+ תמונה יפה מאוד . גם איכות התמונה מהלווינים יפה
ניראה אם יהייה לי ערוץ 4K ליראות את המונדייל . אומרים הטורקים ישדרו. נקווה שלא יקדדו אותו

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הסוני היא אחת מהבודדות שמצליחה לשדרג שידור SD למשהו עם
תמונה סבירה, ואת ה-FHD לתמונה שכמעט ומתחרה בשידור של 4K

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
יש מצב, אבל אם הוא נרכש לפני תקופת ה-4K, הוא ייחשב כברזל ישן
כי אין בו תמיכה ל-HDMI 2.2.

Ron W

New member
לא נסחפת? כל טלויזיה אפילו dvd צנוע עושה upscale נקי ל sd

השוויתי סרט dvd פעם ה סקיילינג דרך הפיוניר ופעם בטלויזיה
לא חשתי בשום הבדל. החיבור ב hdmi

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אתה יכול להיות סמוך ובטוח שיש הבדלים בביצועי טלוויזיות שונות
וייתכן, שדווקא רסיברים כאלה ואחרים משפרים יותר. ואגב, איני מדבר על סרטים. אני מדבר על שידורי SD שמועברים (למשל) מממירי יס. ערוץ 74 לדוגמא, נראה רע מאד בחלק מהטלוויזיות שבחנתי.

Ron W

New member
אולי בענתיקות, בדקתי כרגע ערוץ 74 במכשיר מלפני עשור עם hdmi

בטלויזיות ישנות רואים פיקסליזציה ורעש ברקע (התוכן גרוע במיוחד בשידור)
השוויתי לצג 24 שנת 2008
בגרונדיג הטורקית שלי מלפני למעלה משנתיים אין זכר לתופעה
זו לא תגלית .. גם לא הבחנתי ביתרון גדול של מכשירים יקרים בהרבה.
מי מסתכל על ערוץ 74

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
בכוונה דיברתי על ערוץ בעייתי. בעבר, גם MEZZO היה די זיפט.
כעת הם העבירו את הזכויות ל-CLASSICA וההבדל ניכר מאד. אז בחדר אחד, יש לי טלוויזיה שארפ 32, עוד מהתקופה שהם ייצרו ביפאן, ורואים ממש זיפט. בסלון הייתה לי פלזמה של פיוניר וראו טוב. כעת, גם רואים טוב, אבל (נו טוב). לא אזכיר איזו טלוויזיה יש לי כעת.

Ron W

New member
תזכיר חופשי הענין ששכחת שככל שהצג גדל נדרש ליותר איכות

נושאים כמו רבוי אזורי תאורה או עיבוד תמונה פחות קריטיים לצג קטן.
אגב צגי מחשב מקצועיים בגודל 32" יקרים מטלויזיה סוני בגודל כפול
יש פרמטרים שפחות רלוונטים לצופה הממוצע ויכול לעבוד על מחשב
גם מצג טלויזיה רגיל. עד שלא הארת את עיני על התופעה ממש לא הזיז
לי.. כי ערוצי mtv שמשו אצלי בעיקר כרקע ומוזיקה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
דבריך אינם סותרים את דבריי אלא להפך.
מסכי המחשב שלי הם 23 אינץ' ובהם איני רואה טלוויזיה.
ציינתי, שדווקא במסך טלוויזיה שארפ LCD ולא LED יפאני, בגודל 32 אינץ', שהוא גם FHD, התמונה ב-74 אינה נעימה לעין. יחד עם זאת, בפלזמה פיוניר 42, התמונה באותו ערוץ הייתה די טובה, ולא הזכרתי את הסוני 55. אז? התכוונתי לומר, שאפילו כשהמסך אינו גדול, אבל המעבד "לא משהו", איכותו הגרועה של שידור ה-SD תיראה היטב כ"לא מוצלחת".

למעלה