המונדיאל של יריקת חרצני זיתים

שוש אור

New member
המונדיאל של יריקת חרצני זיתים

יריקות חרצני זיתים, מנהג מקובל באוכלוסיות גדולות במדינות אגן הים התיכון, כבש לאחרונה גם את ישראל, וכעת אליפות העולם בספורט המיוחד הזה תתקיים השנה בארץ במסגרת פסטיבל כובשי זיתים, שייערך ב-11-12 בפברואר במשתלת קיבוץ גבעת ברנר. בשיא העולמי בירקות מחזיקה קבוצה מספרד, שחבריה הצליחו לירוק חרצנים למרחק של 21.32 מטר. האליפות תיערך בחסות "הפדרציה העולמית של יורקי חרצני זיתים". יריקת חרצנים היא ספורט מקובל בספרד, ששורשיו עתיקים מאוד - וציורי קיר שהתגלו במערה ליד העיר צזרה מצביעים על כך. ספורט היריקות אינו מפריד בין יריקות נשים ליריקות גברים והוא תורם, לדברי מארגני הפסטיבל, "ליצירת שוויון הזדמנויות לשני המינים". נו, אז מי מצטרף??
[אגב, אני אלופה במסטיקים]

הימון78

New member
ועוד בדיחה בקטנה

שלוש נשים חברות ישבו בבית-קפה ושוחחו על בעליהן. אמרה הראשונה: "לפני כמה ימים מצאתי במגירה של בעלי תמונות של נשים... התעלפתי." עונה לה השניה: "זה עוד כלום! שלשום מצאתי בכיסים של בעלי, חבילת קונדומים ואני כבר שנים משתמשת בכדורים..." "נו" שאלה אותה הראשונה "ומה עשית"? "החלטתי להתנקם בו : לקחתי סיכה ועשיתי חור בכל אחד מהקונדומים שבחבילה והחזרתי אותם לכיס כאילו כלום לא קרה..." השלישית התעלפה

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מזכיר לי את תחרות מגדלי הזיתים הבינ"ל מ2009

בה זכה תימני מבוגר ממושב בחבל לכיש שהביא זית בקוטר של 17 ס"מ. כשראיינו אותו לטלביזיה ושאלו איך הצליח לגדל את הזית הכי גדול בעולם הוא החל לגמגם ובסוף סיפר את הסיפור הבא: לפני מספר שבועות חרשתי את השדה שלי ופתאום הרגשתי שהלהב של המחרשה נתקל במשהו. עצרתי את הטרקטור, ירדתי וגיליתי שהלהב נתקל בכד גדול וישן. פתחתי את הכד ויצא ממנו ענן עשן קטן ואחריו שד. נבהלתי נורא אבל השד הרגיע אותי ואמר שהוא כלוא בכד הזה כבר מעל ל5000 שנים ובגלל ששחררתי אותו הוא ימלא לי משאלה. אז ביקשתי, אבל השד היה זקן ולכן לא שמע כל כך טוב.

TJ

New member
אתה רוצה לומר לי שהתימני מתחרות מגדלי הדלעות

הבינ"ל מ1960 עבר לגדל זיתים?

miriam19

New member
שיח

נראה לי שאתה לא שמ'ת טוב
התימני הביא את הז*ן
שלו כנראה.

למעלה