המונח האמריקאי לעיטורים גרפיים

המונח האמריקאי לעיטורים גרפיים

אני מחפשת את המונח המדוייק שיש לעיטורים מיוחדים שבהם ניתן להשתמש לעיטור תעודות הוקרה, שמופיעים בדרך כלל כמין חצאי מסגרת בצדדים,

Boojie

New member
vignette (וינייט) כמדומתני.

וההגדרה המילונית, באדיבות דודה מרים:
Main Entry: 1vi·gnette Pronunciation: vin-'yet, vEn- Function: noun Etymology: French, from Middle French vignete, from diminutive of vigne vine -- more at VINE Date: 1751 1 : a running ornament (as of vine leaves, tendrils, and grapes) put on or just before a title page or at the beginning or end of a chapter; also : a small decorative design or picture so placed 2 a : a picture (as an engraving or photograph) that shades off gradually into the surrounding paper b : the pictorial part of a postage stamp design as distinguished from the frame and lettering 3 a : a short descriptive literary sketch b : a brief incident or scene (as in a play or movie) - vi·gnett·ist /-'ye-tist/ noun​

האיטרת

New member
ובעברית גפנית, עפ"י אלקלעי. המילה

(????) לא מופיעה באבן שושן וגם לא ברב מילים. אני הייתי הולכת על וינייטה.

justmom

New member
מופיעה גם מופיעה

כרך שני למהדורה המשולבת, עמ' 447, ויניטה [צרפתית vignette] - עיטור, ציור קטן של אות או ראש פרק או סיומו בספרים ובכתבי-יד.

Eldad S

New member
"המהדורה המשולבת" ../images/Emo35.gif

האם את מתכוונת למילון אבן-שושן במהדורתו החדשה? האם מישהו כבר עיין במילון החדש - ויכול להמליץ, אם כדאי לרכוש אותו? אילו מילים הוספו, עד כמה הוא מעודכן, וכו'. לפני כעשר שנים רכשתי את "המילון החדש" של אבן-שושן, בארבעה כרכים (יש לי גם כרך מילואים, חמישי). אני מתלבט אם כדאי לרכוש את המהדורה החדשה. וגם - כמה הוא עולה?

Boojie

New member
לא באנגלית. ונשאלנו על אנגלית.

את מוזמנת לבדוק את מדריך ההגייה (יש שם אפשרות להשמיע את זה בקול, בלחיצה על ציור הרמקול הקטן ליד המילה) במילון מרים-וובסטר, אל תסמכי עלי.

למעלה