המועמדים לאוסקר - השיר הטוב ביותר

DAN1EL

New member
המועמדים לאוסקר - השיר הטוב ביותר

אלה הם המועמדים השנה לאוסקר בקטגוריית השיר הטוב ביותר מתוך סרט:

"Alone Yet Not Alone" של ברוס ברוטון, "Alone Yet Not Alone"
"Happy" של פארל וויליאמס, "גנוב על המניונים"
"Let It Go" של קריסטן אנדרסון-לופז ורוברט לופז, "לשבור את הקרח"
"The Moon Song" של קארן או, "היא"
"Ordinary Love" של יו 2, "מנדלה: ארוכה הדרך אל החופש"

(מקור: Ynet)

* דעתכם על המועמדים?
* מועמד שנשאר בחוץ וציפיתם לראות בפנים?
* זכיות/מועמדויות אהובות משנים קודמות?

ערן1987

New member
עוד לא שמעתי את כל השירים

אבל כרגע המועמד המוביל לזכייה הוא Let It Go מ"לשבור את הקרח", והוא באמת שיר מצוין ומאוד חשוב בסרט ומאוד בסגנון של ברודוויי שאוהבים את זה באוסקר, אז לדעתי זו תהיה הפתעה גדולה אם הוא לא ייקח את הקטגוריה הזו.

ערן1987

New member
חח אז למזלך הם לא

כלומר, עדיין יש להם סיכוי כי הם U2 אבל הם היו פייבוריטים לזכייה ב-02' על השיר מ"כנופיות ניו יורק" ואז הפסידו בהפתעה גמורה לשיר הזה (לא שאני מתלונן, כן?).

אני חושב שיש סיכוי שקארן או תיקח, מי יודע.

Music Man XD

New member
לא בטוח ששמעתי משהו מכאן.

אולי את Happy כן, לא זוכר.

אנסה אותם. מעניין אותי השיר של קארן או. באופן כללי, אני ממש לא מעודכן בעניין הזה.

DAN1EL

New member
אל תרגיש רע, כי ככה האוסקר עובד.

בדרך כלל מועמדים סרטים שיצאו לפני רגע וחצי לקולנוע, או שבכלל עדיין לא הגיעו לקולנוע.
כך שאנשים בכלל לא ראו את רוב הסרטים שמועמדים לאוסקר, וכפועל יוצא גם לא הספיקו לשמוע את השירים שלקוחים מתוך אותם סרטים.

Music Man XD

New member
אז ככה זה עובד! אני יודע ש-Happy יצא,

ונדמה לי שגם על השיר של קארן כבר שמעתי. אבל השאר - לא היה לי מושג על קיומם בכלל

ערן1987

New member
לא הגיעו לקולנוע *בארץ*

פה המפיצים בד"כ מחכים עם סרטי אוסקר עד לתקופת גלובוס הזהב ו/או האוסקר כדי להפיץ סרטים כדי שיהיה להם את הטייטל המרשים "מועמד למיליארד פרסי אוסקר ואף אחד מהם לא לסרט הטוב ביותר!"

DAN1EL

New member
יש סרטים שהגיעו לפני זמן קצר

כמו "חלום אמריקאי", "הזאב מוול סטריט", "12 שנים של עבדות", "היא", "מנדלה".

בעיקרון אין כבר פערי הפצה בין ארה"ב לישראל, אנחנו לא בניינטיז. זה לא עובד ככה יותר. סרטים מגיעים לישראל מתי שהם מגיעים לארה"ב, פחות או יותר.

ערן1987

New member
נכון, יש מקרים ויש מקרים

אבל המון פעמים סרטים מגיעים בתקופת גלובוס הזהב/האוסקר, וככה גם "מנדלה", "היא", "הזאב.." ו"12..". אני חושב שאפילו "חלום אמריקאי" יצא כשבוע לפני ההכרזה על המועמדים לגלובוס הזהב.

הפערים מאוד צומצמו, אין ספק, אבל קורה לא מעט פעמים שסרטים מתעכבים - "כוח משיכה" עלה באיחור של כחודש וחצי ו"12.." עולה באיחור של למעלה מחודשיים! ואלה שניים מהסרטים הכי מדוברים של השנה, לא סתם.

DAN1EL

New member
"כוח משיכה" עשה בכורה בפסטיבל חיפה.

ואז הוא התעכב, אבל הוא כבר הוקרן בארץ, פשוט רק במסגרת הפסטיבל.

ו"פעילות על טבעית" החדש יצא כאן לפני שהוא יצא בארה"ב (בתור טרום בכורה במסגרת יום שישי ה-13).

ככה שלא, זה לא עניין של סרטים שמגיעים לקולנוע בארץ מאוחר, זה קטע של האוסקר. רוב המועמדים הבולטים לא יצאו בתחילת השנה וגם לא באמצעה, אלא בסוף, ממש בצמוד להכרזת המועמדים.

ערן1987

New member
אני יודע, הייתי בהקרנה ההיא בפסטיבל חיפה

מלכתחילה הסרט תוכנן לצאת באיחור בארץ, לא יודע למה - והכוונה ב"הגיע לארץ" הכוונה להפצה מסחרית (גם אם בסינמטקים) ולא באופן חד פעמי בפסטיבלים כאלה ואחרים (כמו שהיה בפע"ט.

ונו, כן, הפסקה השלישית שלך מאשרת את מה שאני אומר חח.. ברור שסרטי האוסקר יוצאים באיחור בשנה גם בארה"ב, אבל לא מעט פעמים בכל זאת לוקח לא מעט זמן עד שהם מגיעים לכאן.

ערן1987

New member
אני קורא עכשיו את מה שכתבתי בפסקה השנייה

ואין לי מושג ממש מה ניסיתי להגיד בחלק השני שלה

הכוונה הייתה שיש הרבה סרטים שעדיין מגיעים לכאן באיחור כמו שיש כאן סרטים שמגיעים "בזמן". וזהו. זה תלוי ממפיץ למפיץ וכו' על שלל סיבות, לא מעט בגלל תקופת הפרסים.

DAN1EL

New member
ערן דיייייייי. גם אני כבר לא הבנתי מה אתה

רוצה להגיד.

אתה צריך להיות פוליטיקאי/דיפלומט.

ערן1987

New member
בסה"כ אחלה מועמדים

אני בקשרים ככה-ככה עם השיר של יו2, הוא חביב אבל הם יכולים ליותר כשהם רוצים. אובר סוכרי לדעתי. אני גם מחבב את השיר של פארל אבל כ"כ טוחנים עליו ברדיו הישראלי שכבר התחלתי למצות אותו.

TMS מאוד חמוד, מזכיר את שירי הפסקול של קארן ל"ארץ יצורי הפרא", סרט שגם אותו ביים ספייק ג'ונז. AYNA הוא הפתעה ג-מ-ו-ר-ה בקטגוריה הזו, שיר אהבה לאל שכזה שהוא בסדר שכזה. מפתיע שהוא נכנס לכאן ולא מתמודדים מוכרים יותר כמו קולדפליי, לאנה דל ריי ועוד (באיזשהו אתר שקראתי ממש ניתחו את הסיבה לכך שהוא נכנס לכאן ונתנו דווקא סיבה הגיונית).

ו-Let It Go
איזה שיר גדול! מ-א-ו-ד מתאים לסרט, לאווירה שלו, מגיע ברגע מאוד חשוב בו ואיידינה מנזל שמבצעת אותו עושה זאת בצורה לא פחות ממושלמת. זה גם שיר שמאוד מאוד קשה לשיר אותו. אני מתקשה להאמין שהוא לא ייקח את האוסקר!

שירים משנים קודמות שאהבתי שהיו מועמדים/זכו היו Lose Yourself של אמינם, Skyfall משנה שעברה של אדל (אני לא חושב שהוא שיר חזק במיוחד ביחס אליה), The Weary Kind מפסקול Crazy Heart ואני יכול לחפור על שירים שזכו/היו מועמדים משנים מוקדמות יותר אבל זה סתם יהיה חפירתי חח

למעלה