המוצרים החדשים עם מרגרינה ללא טראנס

lightflake

New member
המוצרים החדשים עם מרגרינה ללא טראנס

מה דעתכם על המוצרים החדשים המשווקים עם המרגרינות החדשות ללא שומן טראנס? ג'חנונים, מלאווחים, בורקסים וכו'... איך זה עשוי? האם זה באמת הרבה יותר בריא או שמא בעוד כמה שנים יגלו שגם זה רע כמו שגילו על המרגרינה (שחשבו בהתחלה שהיא המצאה גאונית)
 

d a p h n a

New member
"בריא" זה בטוח לא...

כי עדיין מדובר על מוצרים מאוד משמינים ומבוססים בעיקר על בצק שאין לו ממש ערך תזונתי מועיל במיוחד. אני משערת שאולי זה עדיף בלי שומן טראנס, למרות שלך תדע. בכל מקרה, במוצרים כמו ג'חנון, מלוואח ובורקס - עדיף פשוט שלא לצרוך אותם בכמויות גדולות, אלא רק לעיתים מאוד רחוקות כשממש ממש מתחשק. ובמצב כזה, נראה לי שזה לא במיוחד משנה אם זה עם מרגרינה עם או בלי שומן טראנס (כלומר אם אתה אוכל מלוואח פעם בחצי שנה, לא נראה לי שכמות שומן הטראנס שבו תעשה הבדל משמעותי לבריאות שלך).
 

lightflake

New member
כן אבל.. אם מדובר נניח בשמן רגיל

ובקמח לבן.. זה גם לא כזה רע לבריאות. זה למעשה אחד המאכלים היותר בסיסיים ברחבי העולם. ואני מת על ג'חנון ודי נמנעתי ממנו בגלל המרגרינה שמכילה המון שומן טראנס. בטח שסלט יקרות טריים אורגניים זה יותר בריא מג'חנון אבל אם המוצרים החדשים לא מזיקים כמו שהיו בעבר אז אולי אפשר להנות מהם יותר מפעם בחצי שנה... העניין הוא שאין לי כל ידע לגבי מה זה באמת המרגרינות החדשות, וכמה הן עמידות בחום האפייה...
 

d a p h n a

New member
לעניות דעתי...

לא מדובר על שמן רגיל, אלא על סוג של מרגרינה ללא שומן טראנס. בזמנו זכור לי שראיתי משהו על זה שעצמם זה שמדובר על שמן מוקשה, גם ללא חומצות הטראנס, זה עדיין בעייתי מבחינה בריאותית, אבל אין לי באמת מושג בנושא. מצד שני, נדמה לי שאלפקה לאחרונה העלתה פה משהו על זה שבכלל לא ברור אם כל הסיפור הזה עם חומצות טראנס באמת נכון (כלומר מידת המזיקות שלהם לבריאות). הגישה הבסיסית שלי לחיים היא שלמעט מוצרים ממש רעילים (ארסניק וכאלה), אם אוכלים בצורה מתונה וסבירה, אז לא צריך להיות יותר מדי לחוצים בענייני כל המחקרים על מה בריא ולא בריא. מן הסתם עדיף שתשתמש במוצרים ללא חומצת טראנס כי כרגע נראה שיש קונסנזוס רפואי בנושא, אבל אני לא חושבת שממילא זה משהו שצריך להכנס להיסטריה לגביו. שוב, אם אתה אוכל ג'חנון כל יום, זה לא בריא בין אם מדובר על חומצת טראנס ובין אם לא. אם אתה אוכל ג'חנון פעם בחודש (קודם הגזמתי במכוון עם החצי שנה), ובאופן כללי אתה אוכל בריא, לדעתי האישית זה לא מה שיגרום לך לנזק בריאותי. כמובן שמן הסתם יש פה כמה אנשים שבאים בגישה אחרת לגמרי ויגידו לך שעצם המחשבה על להכניס משהו עם כל כך הרבה קמח לבן ושמן גורמת לך לנזק בריאותי, אבל אני לא שייכת לגישה הזו
 

lightflake

New member
גם אני בגדול לא מהלחוצים

בטח לא לגבי קמח לבן או אורז לבן או סוכר לבן, נכון שיש לסיבים הלא-מתעכלים חשיבות אבל גם אין צורך להגזים בחשיבותם לדעתי, במיוחד כשבד"כ אוכלים יחד עם הקמח או האורז מזונות נוספים שכן מכילים סיבים תזונתיים. לגבי שומן טראנס (וכל חומר אחר שהוא המצאה של התעשייה המודרנית כמו אספרטיים וחומרים מסונטזים אחרים) אני יותר חשדן ויותר מנסה להמנע מהם. אם יש למישהו עוד ידע לגבי המרגרינות החדשות לאפייה אני אשמח לשמוע
 
יכולה להגיד בשם עצמי

שאני קצת חסרת זמן בגלל מבחן ביום ראשון, שכנראה גם יוביל לקרייסיס אקדמי ולהרבה צרות
אני מקווה ביום ראשון להתפנות לזה. בינתיים אתה יכול לנסות לחפש מידע באינטרנט (שזה פחות או יותר מה שאני אעשה כשאצליח להתפנות). ובינתיים, יש מישהו שמוכן לגשת במקומי לביוכימיה?
 
למעלה