המוצר של האב סקיוריטי

roee1265

Member
שאלה שעלתה באחת מהקבוצות שאני נמצא בה לגבי המוצר של האב סקיוריטי.
אני הבנתי שהמוצר של האב סקיוריטי הוא גיים צ'יינצ'ר רציני בתחום הסייבר ובמיוחד בתת-תחום החדש יחסית של ה-confidential computing, אבל לא הבנתי את המוצר של החברה כמו שצריך למרות שאני נתקלתי בלא מעט כתבות בחו"ל שמדברות על התחום וספציפית על המוצר שהאב סקיוריטי מספקת לחברות וארגונים ממשלתיים.

אז אני מציף כאן כמה שאלות שעלו לי:
1. עד כמה המוצר של החברה הוא באמת פורץ דרך?
2. לפי מיטב הבנתי אין עוד מתחרים בתחום ולאף חברת סייבר אין מוצר דומה כמו שיש להאב. עד כמה זה נכון?
3. מהו התחום הזה של confidential computing?

*מוזמנים להציף כאן עוד שאלות שעולות לגבי המוצר של האב סקיוריטי, רק בבקשה לא לדחוף פה את נושא המיזוג שפחות רלוונטי לשאלות שנשאלו (אני גם משקיע בחברה, אבל לטווח ארוך ולכן המיזוג והמעבר לבורסת נסד"ק כפי שאני רואה אותו הוא סוג של מקפצה לחברה מבחינת רגולציה והכרה ותו לא).
*מצרף את הכתבה האחרונה שבה האב סקיוריטי מוזכרת במקשה אחת עם תחום הסייבר החדש.

עד כמה שאני יודע ומכיר, כאשר קובץ רץ על המחשב / פתוח אז במקרה הזה הקבצים ניתנים לפריצה כי אין משהו שיגן על קובץ פתוח (עד היום לא היה קיים, עד שהאב מערכות מידע פיתחה אחד כזה).
חברות הסייבר השונות התרכזו לפתח הגנות על קבצים שיושבים על המחשב או שהם עוברים ממקום למקום דרך מייל, הורדה וכו' ודילגו או ויתרו על הגנה שהקובץ פתוח וזה מה שהאב מתעסקת בו, לשמור על החומרה גם שהקבצים פתוחים.

זה למיטב הבנתי, אין לי רקע מהעולם אבל חבר שיש לו רקע הסביר לי את זה פעם בגלל שאני משקיע בחברה.
אגב הוא אמר ששירות ההגנה שהאב מספקת כבר רץ בהרבה בנקים, ארגונים וחברות שונות ברחבי ישראל והעולם.

roee1265

Member
עד כמה שאני יודע ומכיר, כאשר קובץ רץ על המחשב / פתוח אז במקרה הזה הקבצים ניתנים לפריצה כי אין משהו שיגן על קובץ פתוח (עד היום לא היה קיים, עד שהאב מערכות מידע פיתחה אחד כזה).
חברות הסייבר השונות התרכזו לפתח הגנות על קבצים שיושבים על המחשב או שהם עוברים ממקום למקום דרך מייל, הורדה וכו' ודילגו או ויתרו על הגנה שהקובץ פתוח וזה מה שהאב מתעסקת בו, לשמור על החומרה גם שהקבצים פתוחים.

זה למיטב הבנתי, אין לי רקע מהעולם אבל חבר שיש לו רקע הסביר לי את זה פעם בגלל שאני משקיע בחברה.
אגב הוא אמר ששירות ההגנה שהאב מספקת כבר רץ בהרבה בנקים, ארגונים וחברות שונות ברחבי ישראל והעולם.
אז לפי מה שאני מבין עוד אין מתחרות פוטנציאליות למוצר שהאב מספקת לאותם ארגונים?

roee1265

Member
אורי טל טנא צולב את מניית האב והמוסדיים המשקיעים לפי שווי מנופח
מי קנה ב־173 מיליון שקל מניות ששוות 40 מיליון שקל | כלכליסט (calcalist.co.il)
כן מכיר, העיתונאים והמוסדיים בארץ לא מתלהבים מעסקת המיזוג ויכול להבין אותם למה בסביבה הכלכלית הזו.
אני משקיע בחברה לטווח ארוך ככה שזה לא כזה רלוונטי עבורי כל הקטע של המיזוג.. אני מחפש להעמיק יותר על המוצר שלהם ולהבין למה יש להם חוזים בשווי של 500 מיליון דולר לשנים הקרובות :)

כן מכיר, העיתונאים והמוסדיים בארץ לא מתלהבים מעסקת המיזוג ויכול להבין אותם למה בסביבה הכלכלית הזו.
אני משקיע בחברה לטווח ארוך ככה שזה לא כזה רלוונטי עבורי כל הקטע של המיזוג.. אני מחפש להעמיק יותר על המוצר שלהם ולהבין למה יש להם חוזים בשווי של 500 מיליון דולר לשנים הקרובות :)
יש להם תחזיות=חלומות....שאולי יתגשמו

roee1265

Member
יש להם תחזיות=חלומות....שאולי יתגשמו
אני אישית הבנתי מההודעה שהם הוציאו לפני חצי שנה על התחזיות, שכבר בתחילת השנה יש להם הסכם בודד בשווי של 80 מיליון דולר.
אני אישית חושב שיחכו עם פרסום ההסכם לתחילת המסחר בנאסד"ק.. כי מה מניע אנשים להשקיע בחברה אם לא הסכם מפלצתי עם ארגון ממשלתי או תאגיד ענק?
שוב, זו רק דעתי ויכול להיות אני טועה.

אני אישית הבנתי מההודעה שהם הוציאו לפני חצי שנה על התחזיות, שכבר בתחילת השנה יש להם הסכם בודד בשווי של 80 מיליון דולר.
אני אישית חושב שיחכו עם פרסום ההסכם לתחילת המסחר בנאסד"ק.. כי מה מניע אנשים להשקיע בחברה אם לא הסכם מפלצתי עם ארגון ממשלתי או תאגיד ענק?
שוב, זו רק דעתי ויכול להיות אני טועה.

מאז ההודעה ברביעי בערב של האב בנושא המיזוג המניה עלתה ב-13%.
השאלה אם על משהו כ"כ טכני המניה מגיבה בכזו התלהבות, מה יקרה שיהיה דיווח על עסקת ענק כמו זה שאתה רושם עליו... מעניין.

על איכות המוצר של האב אין עוררין, לדעתי עניין של זמן עד שהמוצר יראה את שוויו האמיתי, בינתיים צריך להתאזר בסבלנות.

למעלה