המורכבות שבשמירה על חברות

גרטרוד

New member
המורכבות שבשמירה על חברות

שלום. מורכב לי היום מתמיד. האמת שאני עדיין לא הרכבתי לי משפחה מורכבת חדשה ועברו שנתיים וחצי מאז פרקתי את משפחתי הקטנה והראשונית. היתה לנו פרידה מרה ופתאומית. חד צדדית מאוד, מדממת מאוד. בחיים יש הפתעות ואני הופתעתי מאוד מעצם העובדה שאני פרקתי ומהעובדה שהתגלתה לי מיד אחר כך שלנטוש זה לא פחות מסובך וכואב מלהינטש. אבל לא על זה רציתי לכתוב. נהרות של דם, דמעות, צער וגם שמחה עברו על כולנו מאז. שני המעורבים בדבר כבר מזמן יודעים עד כמה לזוגיות ההיא לא היתה תקנה והמשכנו הלאה תוך ניסיון כנה ליצור בינינו מסגרת חברית ומשפחתית (ילד משותף) נסבלת ואפילו תומכת לעיתים.(באמת.) לפני כמה חודשים הוא פגש מישהי והתאהב. נורא התאהב. היה ברור לי מהרגע הראשון שזה הולך להיות רציני ואחרי הכאב הראשוני גם פירגנתי מכל הלב. והיום קיבלתי ממנו טלפון, לכאורה בעניין אחר אבל תוך שתי שניות הסתבר שהאיש במשבר. הוא לא נשמע טוב, הוא אומלל, בדיכאון. אחרי חודשים ספורים של אושר השדים הפרטיים שלו יצאו שוב לחולל במערכת היחסים החדשה והנפלאה שלו. ואני מקשיבה בצד השני ונסדקת. פשוט נסדקת. (ולפני שאתם מתפלצים מהפרוורסיה אני מרגישה צורך לציין שזה בסדר גמור מצידי שהוא מדבר על זה איתי. אם יש משהו שהיינו תמיד ואשמח אם נהיה תמיד זה חברים טובים. היינו יחד מגיל מאוד צעיר וחלקים כל כך גדולים מנופי נפשנו חרשנו ביחד, עיצבנו ביחד.) אני יודעת גם אם הוא לא מפרט על איזה בעיות בדיוק הוא מדבר והרי הכרתי את הבעיות האלה כל כך טוב, הבעיות האלו ריסקו את חיי, את חיינו. אני גם יודעת שזה לא בעיות מהסוג שהוא יחלוק עם מישהו אחר. אמרתי לו שיחזור לטיפול, שעכשיו זו הדקה התשעים, שהחיים כבר התרסקו לו פעם אחת בגלל הזנחה ומחסור בטיפול וחבל שירסק עוד סיבוב על אותם עניינים. אמרתי ותמכתי וסגרנו את הטלפון ומאז... מאז אני גמורה. כואב לי הלב שזה אי אפשר לתאר. כואב לי עליו כמובן, אבל כואב לי גם עלי ועל החיים המסריחים האלה שמביאים לך אותה בוולה מכל הכיוונים. אלוהים אדירים, כמה ניסיתי להאשים את עצמי בבעיות ההן, כמה אחריות שלא לצורך נשאתי על גבי, כמה כאב, כמה אשמה. ופתאום כל הבלגן הזה שהיה פעם גם שלי מונח רק עליו ויש בזה הקלה גדולה אבל גם צער נוראי. מי אמר שלהיפרד ולהמשיך לרצות בטובתו של השני זה לא מורכב? בטח לא אני.

rolan

New member
גרטרוד ../images/Emo20.gif

קודם כל, רוצה לברך אותך עם כניסתך, אני מקווה שתמצאי לך כאן פינה חמה אצלנו ותישארי איתנו כדי לשתף, להשתתף ולחלוק
קראתי בשקיקה וכאב את מה שכתבת לנו אתמול בערב (את יודעת היינו במפגש ולכן לא נענית). קשה לי להתייחס לתוכן בדברייך, אני כן יכולה להתחבר למשפט האחרון שלך- "מי אמר שלהיפרד ולהמשיך לרצות בטובתו של השני זה לא מורכב?" אני חושבת שרובנו היינו רוצים להרגיש ולחשוב כמוך, לאחר הפרידה והגירושין. לצערי הרב, צער הפרידה וכל המערכת המתרקמת לאחר הגירושין לרוב, מונעת מאיתנו, להתחבר לנקודה חשובה זו. אני חושבת שלהיפרד אינו בהכרח לא לרצות בטובתו של השני ואכן, זה מורכב (כדברייך) אך - לא בלתי אפשרי. כל נסיון שלנו, להיות חלק מכאב, קושי של אחרים - קשה, מסובך ושואב, מאידך הוא לא בלתי אפשרי ובהחלט לא חייב להיות מורכב. את כותבת: "אלוהים אדירים, כמה ניסיתי להאשים את עצמי בבעיות ההן, כמה אחריות שלא לצורך נשאתי על גבי, כמה כאב, כמה אשמה. ופתאום כל הבלגן הזה שהיה פעם גם שלי מונח רק עליו ויש בזה הקלה גדולה אבל גם צער נוראי", אני מרגישה שלמרות זאת, את כן לוקחת על עצמך אחריות, את כן נשאבת לכאב הגדול. נדמה לי שאם תשתחררי מצער על האחריות שנפלה עליו ברגע שהבנת שזה אינו חלק שלך, יוקל לך, תוכלי להתחבר למצוקה שלו ממקום נקי ותהיי לו לעזר. מקווה שהצלחתי להבין ו....לעזור. שבת שלום

גרטרוד יקרה, ברוכה הבאה../images/Emo23.gif

קראתי גם אני עד תום את מילותייך הכאובות ואני כל כך נרגשת ומעריכה את האיכפתיות שלך ממנו למרות שהוא כבר "לשעבר". מאוד מרגש לקרוא ולשמוע ואין לי ספק שכשעוברים "חתיכת חיים" לצידו של מישהו וכשהפרידה בלתי נמנעת ולא מתוך כעס או שנאה, אז הרגשות החבריים ואמפתיים נשארים וטוב שכך. אבל... גם אני שותפה לדעתה של רולן. אל תישאבי לעניין באופן שתרגישי אחריות גדולה כל כך. היי אוזן כרויה וקשבת ואוהדת, אבל אל תשכחי. חייך שלך היום עלו על מסלול אחר ואולי גם לכיוון זוגיות חדשה, אם תישארי בעבר, תמצאי את עצמך תוך שנים ספורות, בלי הווה או עתיד. וחבל. הקשיבי לו, תמכי בו, אבל אל תכניסי את כל ראשך ורובך לעניין. הפני אותו לחברים טובים, לייעוץ ולטיפול, ואל תשכחי את התפקיד שלך בעניין ואת העצמיות שלך. ושוב, המשפט שבהחלט הכי נגע לליבי הוא: "מי אמר שלהיפרד ולרצות בטובתו של השני, זה לא מורכב?" המשיכי להיות טובת-לב ונדיבה, זו רק תכונה נפלאה שתשרת אותך היטב בחייך למען כל מערכות היחסים שתנהלי בכל מעגלי החיים שלך. בהצלחה, והישארי איתנו.

גרטרוד

New member
תודה על קבלת הפנים

ואתן צודקות בעניין ההישאבות למרות שאני סומכת על עצמי, כאמור, הרבה הרבה כבר עבר על כוחותינו, אני כבר הרבה זמן לא "שם". ואולי זו בעצם הנקודה המסובכת: גם אם מפסיקים להיות זוג, ולפעמים דווקא בגלל שהשכלנו לעשות את זה באופן "טוב" יותר, חלקים עתיקים מהנשמה עדיין קשורים כל כך ושם הכאב. זה כאילו שכואב לי בשנים ההן, על השנים ההן, על הבחור הצעיר מדי שהוא היה, על הבחורה התמימה מלאת האמונה שאני הייתי, על המקום ממנו עשינו את הילד שלנו והאמנו שאנחנו אוהבים מספיק בשביל שזה יחזיק על אף החוסרים העצומים, על אף הבעיות. או שהידחקנו. טוב, אולי גם הסתיו עם הענן קצת מעצים את הכאב ועושה פווו מעורר מדי על השריטות והצלקות. יעבור. יעבור. ובינתיים אני בהחלט נשארת. תודה על קבלת הפנים ושבת שלוש

rolan

New member
אהבתי../images/Emo20.gif

וקראתי כל מילה בשקיקה עצומה
אולי זה באמת הסתיו וזה עובר... כמאמר המשורר

בוכה הבאה

הרבה להוסיף אין לי,נראה שאת עושה עבודה נפלאה של מודעות ,אין לי ספק את בדרך הנכונה. רגישות ואיכפתיות לאדם בהחלט הגיונית בעיני,פחות הגיוני כל הסיפורים האחרים על הרעלות שנאות נקמות ואכזריות....

גרטרוד

New member
../images/Emo121.gif לא אסלח לא אשכח

אבל יש בזה משהו לא? בבוכה הבאה? על החתום: צוחקת הבאה (לפחות מחייכת!)

מורכב בהחלט מורכב

ומי אמר שיחסי אנוש בכלל ועוד בקונסטלציה הכל כך מסובכת הזו של גרושין זה פשוט. את יודעת מה? אני חושבת שאני קצת מקנאה בך, ותסלחי לי אם זה ישמע לא שייך, אבל היכולת הזו שלך להיות יכולה להגיד שאתם חברים נראית בעיני כמקום טוב בפרידה. אז נכון, קשה שם, אבל מי אמר שחברים יש רק בטוב? ותרשי לי לומר שמרגיש לי שהדרכים שם פתוחות לכל ההתחלות החדשות של שניכם, דוקא בגלל החברות הזו.

למעלה