המושיע כבר חזר על "ענן לבן"

debby12

New member
מנהל
ישועת מע"מ - כהרף עין?

למי מכם יש איזה מושג או נסיון האם תיירים תושבי חוץ המבקרים בישראל, אבל הם גם בעלי אזרחות ישראלית (בקיצור - אני ואתם....) זכאים לפטור ממע"מ בבתי מלון בישראל?

אני מניחה שהתשובה היא "לא, מה פתאום" אבל חשבתי לשאול אם מישהו פה יודע משהו - אין לי מה להפסיד בלשאול....

הדבר היחיד שמצאתי זה זה

https://taxes.gov.il/Vat/Pages/TouristsInfo/GuideVatZero.aspx

vinney

Well-known member
לא, מה פתאום.

צריך להציג דרכון זר ואישור כניסה באשרת תייר.
&nbsp
״השירות ניתן לתייר השוהה בישראל עפ"י אשרה ורשיון לישיבת ביקור מסוג ב/2, ב/3, ב/4, או למי שנכנס לישראל עפ"י צו או היתר מיוחד (דיפלומטים, נציגי מדינות-חוץ, וכו').״

debby12

New member
מנהל
זה מה שחשבתי....

זה נשמע היה טוב מדי מכדי להיות מציאות.

קל וחומר במדינה שאפילו לא מרשה לתיירים תושבי חוץ שבמקרה יש להם גם אזרחות ישראלית לנהוג בעזרת רשיון נהיגה של ארץ מושבם כי הם "תושבי ישראל"

Boston Guy

New member
רשות המע"מ אוכפת את העניין ע"י הפיתקית של ביקורת הגבולות

הם מחייבים את העסק לדרוש מהלקוח ה"תייר" להציג את הפיתקית הזו שמראה אם הוא נכנס לארץ כאזרח ישראלי או כאזרח זר.
אם היית שוכרת רכב - היו מבקשים ממך את הפיתקית הזו גם בחברת ההשכרה.

בת'כלס - זה סוג של "שיתוף פעולה בין רשויות" שלארצות הברית פשוט לא היה יכול לעבוד. בקר הגבולות (שהוא בעצם עובד של משרד הפנים) משמש כ"כלי אכיפה" עבור רשות המס והמע"מ (ששייכת למשרד האוצר), וגם כמרגל עבור המוסד לביטוח לאומי...

debby12

New member
מנהל
תודה - מעניין. לתייר מהסוג שלנו בעצם אין ברירה

שהרי אסור לו על פי חוק להיכנס לישראל עם הדרכון הזר

שאלת המשך, עכשיו משסקרנת אותי: שמעתי בעבר על כאלה שנכנסו עם ילד(ים) כשלילד(ים) דרכון זר בלבד מכיון שההורה מעולם לא רשם אותם כאזרחים ישראליים ולכן הם לא רשומים כישראלים, קל וחומר שאין להם דרכון ישראלי. נדמה לי שבמצבים כאלה שוטרי משטרת הגבולות "עושים פרצוף" אבל בזה זה נגמר.

נדמה לי שאפילו המצב דומה כשהילד/ה כן נרשמו מתישהו אבל לא טרחו להוציא להם דרכון ישראלי, או הוא אבד/פקע/לא בנמצא [כי, מה יעשו? יסרבו כניסה לילד/תינוק שהם אזרחים ישראליים לבד בנתב"ג בזמן שהוריהם מדלגים פנימה בחדווה?]

אבל האם שמעתם אי פעם על אזרח ישראלי בגיר שניסה להיכנס עם דרכון זר בלבד בטענה ש"זה מה שיש לי"? [לא עם דרכון ישראלי שפג תוקפו ברקע אלא בלי שום דרכון ישראלי ביד בכלל] ואם כן איך זה נגמר?

<לא מתכוונת לנסות את זה בבית.... אבל סקרנית אם זה אפשרי>

vinney

Well-known member
להכנס זה לא בעיה, גם בלי שום תעודה תכנסי

אולי עם קצת בעיות ותקופה ב״מעצר״ נתב״ג עד שיבררו את זהותייך, אבל בתור אזרחית יש לך זכות להכנס לארץ שלא ניתנת לשלילה. הזכות לצאת ניתנת לשלילה ומותנית, בין היתר, בהצגת תעודה ישראלית (ויכולה גם להשלל על ידי צו שופט/הוצאה לפועל).
&nbsp
אני מכיר (חברים של חברים...) שנאלצו להוציא דרכון על המקום בנתב״ג כי נכנסו עם הדרכון האמריקאי ולא נתנו להם לצאת בלי דרכון ישראלי.

JimmyGee

New member
If so

Can you enter on the American passport, get the VAT discount as a tourist all over the place then leave on the Israeli one? Sounds easy to me.

vinney

Well-known member
אני לא חושב שזה יעבוד יותר מפעם אחת

גם אם אתה נכנס עם דרכון אמריקאי, אם הבקר מזהה אותך כאזרח ישראלי הוא יתן לך להכנס, אבל לא עם "ב/2"... אני מעריך שמרגע שנתפסת (ע"ע לא נתנו לך לצאת בלי דרכון ישראלי) זה לא יעבוד יותר.

xbuffalomen

New member
הבעיה היא לא בכניסה - להיכנס נותנים לכולם לצאת רק עם דרכון

ישראלי ...די דומה למערכת הכליאה בארצות הברית ...

liat1271

New member
אם מגיעים לישראל לזמן קצר

אין מספיק זמן להוציא דרכון ישראלי. לפני שנה היתה לי את הבעיה הזאת, צריך לקבוע תור להוצאת דרכון, ועכשיו דרכון ביומטרי לוקח 3 שבועות. הלכתי למשרד הפנים והוציאו לי שם אישור יציאה חד פעמי מהארץ, עם הדרכון האמריקאי. הם הודיעו לי שאפשר להתשתמש באישור כזה, רק פעם אחת.

Gay Jstreet

New member
ניתן להוציא דרכון זמני בלשכות רשות האוכלוסין וההגירה

בעלות של כ-400 ₪ למבוגר וכ-200 ₪ לקטין. הטיסה בעוד פחות מ- 48 שעות? תוכלו להנפיק דרכון זמני בנתב"ג בעלות של כ-800 ₪ למבוגר וכ-420 ₪ לקטין.
לשם כך, יש להצטייד בתעודת זהות, דרכון קודם (אם יש), 2 תמונות וכרטיס טיסה.
הדרכון מנתב"ג תקף לשנה אחת בלבד.
כמו כן, אם הוצעתם דרכון בשדה התעופה ואתם מעוניינים לעשות זאת פעם נוספת, תהיו חייבים לקבל אישור מראש רשות האוכלוסין

Gay Jstreet

New member
אפשר לעשות ויתור על אזרחות ישראלית

הדבר ניתן לביצוע בחו"ל על-ידי התייצבות באופן אישי בקונסוליה

למעלה