המו"ל הגרמני שרכש 25% מעיתון הארץ

המו"ל הגרמני שרכש 25% מעיתון הארץ

המו"ל הגרמני "דומון שאוברג" שרכש אך לפני שבוע 25% מקבוצת "הארץ" פעל בעבר בשירות היטלר, כך מפרסם הבוקר העיתון "ידיעות אחרונות". על פי הדיווח, ד"ר קורט נבן-דומון, שהיה בעליו של בית ההוצאה הגרמני בזמן שלטון הנאצים ואביו של בעל ההוצאה הנוכחי, אלפרד, קיים קשרים עם השלטון הנאצי ואף היה חבר במפלגה הנאצית.

עצוב../images/Emo10.gif

מעניין שאת הידיעה הראשונית קראתי ב"וואלה" שהוא כמובן סניף של "הארץ", שם לא הוזכר הקשר הנאצי, ולכן לא הבאתי את הידיעה הזו. כנראה ש"המרצע יצא מהשק" ואי אפשר היה להסתיר את הקשר, אז הפכו את זה למשהו "מבורך"...... מובאות שתי הידיעות.

רוב החברות הגרמניות הם עם עבר נאצי

רוב החברות הגרמניות הם עם עבר נאצי היום אולי מעלימים עין. לי היתה בעיה אישית כשרכשנו מוצרי חשמל עבור הילדים הכלות התעקשו לא לרכוש מוצרי חשמל גרמניים. אחת הכלות (אלי7 את מכירה אותה) התעקשה לא לרכוש מוצר שנוצר באיטליה וחברת האם גרמנית. הורי ז"ל שהם היו ניצולי שואה היו יותר פשרניים בנושא זה.

masorti

New member
והנה הגירסה הגרמנית לסיפור...

בראיון ש"הארץ" מיהר לפרסם אתמול בערב אחרי הפירסום ב- NRG. הראיון הוא עם פטר פאולס, מנהל קבוצת התקשורת דומונט. המרואיין מאשר את עיקרי העובדות, אך מביא ק"נ תירוצים... "לא היתה ברירה", "זה מה שנדרש אז כדי להציל את העתונים מסגירה", "הוא נחשב לנאצי לא אמין", וכיו"ב.

deebeebee

New member
אותי מעניין למה בכלל

מישהו ירצה לקנות עיתון שציבור הקוראים שלו קטן יחסית? האם הוא קונה רק את העיתון או שיש כאן חבילה גדולה יותר?

masorti

New member
ההד הציבורי של "הארץ" גדול בהרבה...

ממשקלו הכמותי היחסי בשוק העתונים. "הארץ" הוא העתון העיקרי של האליטות השלטוניות/כלכליות/חברתיות בישראל והוא מעצב במידה רבה את דעתן, ו"הארץ" הוא גם העיתון העיקרי המצוטט בחו"ל לגבי אירועים בישראל. מעכשיו, כשתראי את נחמיה שטרסלר מפרשן בערוץ 2 בענייני כלכלה - תזכרי שהוא מייצג את האינטרסים הכלכליים של הקבוצה הגרמנית. וכשתראי את עקיבא אלדר או את דני רובינשטיין מפרשנים בערוץ 1 בענייני חוץ ובטחון - תזכרי שהם מייצגים את השקפת העולם והאינטרסים הפוליטיים של המו"ל הגרמני. (שמת לב ש- 99.9% מהפרשנים המוזמנים לטלויזיה הם עובדי "הארץ"?... את המשמעות של זה גם הקונה הגרמני מבין.)

talia olav

New member
ב"הארץ" דוקא כתבו בהרחבה על הרכישה,

ויותר מפעם אחת. גם המתחרים הם בעלי אינטרסים, כך שלא כל מה שהם כותבים הוא אמת צרופה. לגופו של עניין, הארץ מבהיר שהבעלים הנוכחי פועל שנים רבות לקירוב לבבות ועסקים עם ישראל, ומפרט את הפעילות. מאידך אינספור חברות ישראליות עושות עסקים בגרמניה, ואינספור ישראליים רוכשים מוצרים בגרמניה, כך שאני לא מבינה את ההתנפלות על הארץ. באופן אישי אני לא יכולה לבקר בגרמניה בלי לחוש שקנה הרובה מכוון לראשי, ושכל רכבת מובילה להשמדה. כך שאני לא מבטאת את הרגשתי האישית בנושא ההשקעה הנ"ל, אלא את התחושה שהביקורת על הארץ אינה נובעת ממניעים טהורים בהקשר הנוכחי.

למעלה