המו"מ לשחרור שליט: אולמרט יתגמש? 29.7.08

המו"מ לשחרור שליט: אולמרט יתגמש? 29.7.08

המו"מ לשחרור שליט: אולמרט מוכן להתגמש יום שלישי, 29 ביולי 2008, 3:46 מאת: אבי יששכרוף, ברק רביד ועמוס הראל, הארץ http://news.walla.co.il/?w=//1320698 יותר משנתיים בשבי. גלעד שליט (רויטרס) לטענת גורם מדיני בכיר, אולמרט מוכן להגמיש את הקריטריונים לשחרור אסירים עם "דם על הידיים", כדי לאשר עוד שמות מתוך הרשימה של חמאס לאחר שבועות של קיפאון, משלחת מטעם חמאס אמורה לבוא היום לקהיר כדי לחדש את השיחות עם אנשי המודיעין המצרי, כחלק מהמו"מ לשחרורו של החייל החטוף גלעד שליט. על אף שלפי הסכם הרגיעה בין ישראל לחמאס השיחות היו אמורות להתחדש כבר לפני כמה שבועות, בכל פעם ביטל חמאס את יציאת המשלחת בנימוקים שונים. בין השאר טען שישראל אינה ממלאת את חלקה בהסכם, בעיקר בכך שאינה מאפשרת את פתיחת המעברים לרצועה. לאחר השלמת העסקה עם חיזבאללה לפני כשבועיים הודיע חמאס שאין בכוונתו לסגת מדרישתו לשחרור כ-1,000 אסירים, מתוכם 350 שהועברו ברשימה לישראל. עד כה הסכימה ישראל לשחרור 70 מהאסירים המופיעים ברשימה. ואולם רה"מ אהוד אולמרט מוכן להגמיש שוב את הקריטריונים לשחרור אסירים עם "דם על הידיים", כדי לאשר עוד שמות מתוך הרשימה. גורם מדיני בכיר ציין שאולמרט סבור שנותר לישראל מרחב לגמישות ברשימת האסירים, אך הוא ירצה לראות בתמורה את החמאס מתגמש מצדו. לפני כשבוע התכנסה התייעצות בנושא בהשתתפות רה"מ, שר הביטחון אהוד ברק ושרת החוץ ציפי לבני. בסיכום ההתייעצות עידכן אולמרט את המשנה לרה"מ חיים רמון שהוא מעוניין שהוועדה בראשותו, שבוחנת את הקריטריונים לשחרור אסירים, תתכנס שוב. ואולם טרם נקבע מועד לכינוס הוועדה. מקור ביטחוני בכיר הודה בשיחה עם "הארץ" שאחת הסיבות להיעדר ההתקדמות בשיחות עד כה היא המשבר הפוליטי בישראל. לדבריו, גם מצרים וגם החמאס מבינים היטב כי הממשלה, שהצליחה בקושי להגיע להצבעה על אישור עסקה פשוטה יותר עם חיזבאללה, תתקשה במצבה הנוכחי לאשר ולקדם עסקה מורכבת לאין שיעור מול החמאס. "כל הצדדים מבינים את זה - ולכן קשה מאוד לסגור עניין", אמר. לטענת המקור, מצרים דווקא נהנית כעת מהשפעה משמעותית על החמאס, אולם בלא נכונות ישראלית, העסקה לא תתקדם. תומכי העסקה בישראל מתקשים לקדמה גם לנוכח התנגדות ראש השב"כ יובל דיסקין וראש המוסד מאיר דגן, לשחרור רוצחים. דיסקין מוכן לשקול רק שחרור מספר קטן של רוצחים, אם יורחקו מהגדה המערבית לעזה.

dariayaari

New member
אז מה יהיה????

וכהמשך לדברייך, נראה כי יש הכרח ללחץ ציבורי. זה לא שחשבתי אחרת, אלא שמה שאתה כותב כאן, מחזק את חששותי. ויש לנו בעיה רצינית בעניין הלחץ הציבורי. נוצר מצב שמוסרית אנחנו מרגישים כי עלינו לקבל אישור מנועם שליט לגבי כל פעולה חריפה יותר מהפגנה שקטה בכיכר, וכו'. לפי ראות עיני - ותסלח לי נועם אם אתה קורא שורות אלה - שום דבר שצריך להיעשות, לא נעשה !!!!!! הפגנה שקטה, תרבותית, קצת מרגשת בירושלים,עם הפרחת בלונים בצבעי כחול לבן, מול ביתו של אולמרט, לא תחזיר את גלעד!!! התכנסות שקטה ותרבותית, קריאה בספרו של גלעד, אמן מנגן ושר שירים נוגים, לא תחזיר את גלעד!!!! מצטערת שעלי לומר דברים אלו בנושא רגיש כל כך, וכביכול אני לא מתחשבת, אך אין לי ברירה. פניתי אל נועם מספר פעמים בבקשה להיפגש איתנו, להחליט החלטות, לחלק תפקידים ולהתחיל לפעול. נועם דחה באלגנטיות את בקשתי. 1. אין עד כמה שהבנתי, מישהו שמבין בעניינים כגון זה, שמייעץ לנועם. 2. אנשים רבים, הבנתי שמאות אנשים, פנו והציעו את עזרתם. לא נעשה רישום של האנשים, ועכשיו לך תחפש אותם.... 3. הצעתי שלהפגנה בירושלים יארגנו הסעות. נדחה מסיבה מוזרה שלא אפרט כאן. מה שקורה כתוצאה מכך, שאותם אנשים, חכמים, ביצועיסטים, יצירתיים, מציאותיים, ועוד תכונות נפלאות - פורשים אט אט, מרימים ידיים, חוזרים לחייהם, לשיגרה. וכמותם גם אני מתחילה להתייאש. אשמח לתגובתכם. דינה.

מצאתי באחד הטוקבקים, והוספתי כאן שאלה:

צעדת חיילי פלוגתו של גלעד שליט שיצאה מהבקו"מ לאחר שהשתחררו משירות-חובה בצה"ל, הגיעה לשער מחנה משרד-הבטחון ומחנה מטכ"ל בדיוק בשעה שבה מאות ואלפי החיילים הקל"בניקים (משרתים קרוב לבית) מיהרו לאוטובוסים בדרך הביתה. אחדים (לא רבים מדי !) נעצרו ליד הצועדים וליד מעט האזרחים שאיתם על המדרכה מול מחסום-הכניסה, ואחדים אפילו העזו לאמר שהם מרגישים לא בנוח על כך שלוחם נמצא יותר משנתיים בשבי הם הולכים יום-יום הביתה. חיש מהר הגיע סרן בריון, לדבריו הוא מפקד האבטחה של המחנה (הוא סירב להזדהות בשמו, למרות הבקשות !), וגירש בתקיפות את כל לובשי-המדים מהמקום: "או שתלכו הביתה, או שתכנסו בחזרה למחנה !" הוא ציווה. "פה לא תעמדו !". זה היה מחוץ למחסום-הכניסה למשרד-הבטחון, ברשות-הרבים, על המדרכה הציבורית של דרך פתח-תקוה (כיום: דרך מנחם בגין). "איזה מזל שהחלפתי את המדים בבגדים האזרחיים לפני שבאתי הנה", לחש לי בחור חובש כיפה. "אני חייל, ורק ככה אני יכול לבטא את ההזדהות שלי כחיל עם לוחם שכבר תקוע שנתיים בשבי, בלי להיות כפוף לפקודה מטומטמת של קצין אטום". "רוח-המפקד", ומורשת-צה"ל - כבר אמרנו ? עד כאן ההעתקת הטוקבק, ומכאן שאלתי: האם מישהו יודע את מס. הטלפון או כתובת ה-e-mail של כרמלה מנשה, כתבת הרדיו לענייני בטחון וצבא ("אותך לכרמלה") ? ההתנהגות הברוטלית של אותו סרן בריון, שסירב להזדהות ולא היה לו תג-זיהוי כמתבקש ממפקד אבטחה בשטח אזרחי שמחוץ לגבולות המחנה הצבאי, עשויה להיות 'אייטם' מעניין לתחקיר שתערוך: מפקד בצה"ל מפעיל סמכות (שיש או אין לו) בשטח שאינו צבאי, כדי למנוע מחיילות וחיילים להביע הזדהות עם לוחם-צה"ל שבשבי ! דב"ת

Y AL

New member
תשובה לשאלה

המשחק הכפול של מצרים יותיר את שליט בעזה מי באמת מעוניין בהמשך "סגירת מעבר רפיח" וכיצד האינטרס המצרי עלול להשאיר את גלעד שליט כלוא בעזה לזמן רב? לכאורה מצרים היא "המתווך" בין ישראל לחמאס במשא ומתן עם חמאס, מו"מ שנציגו של שר הביטחון – האלוף עמוס גלעד – מסרב בתוקף לכנותו בשמו המפורש: "הסכם הרגיעה עם החמאס". אולם למצרים תפקיד נוסף, ממנו מתעלמת המערכת הישראלית: מצרים דואגת בראש ובראשונה לאינטרס המצרי. האינטרס המצרי העיקרי הוא המשך סגירת מעבר רפיח כדי למנוע חזרה על אירועי ינואר, עת הציפו מאות אלפי פלסטינים מעזה את סיני. אבל מצרים בבעיה: מצרים אינה יכולה להצהיר בריש גלי על כך שהיא אינה מעוניינת בפתיחת הגבול בינה לבין "אחות ערבית", מדינת החמאס בעזה. הצהרה כזו תחשב בגידה של מצרים באומה הערבית כולה, ולכן חייבת מצרים שמישהו יוציא עבורה את הערמונים מהאש. מצריים חייבת שתהא זו מדינה אחרת שתתערב בענייני הגבול המצרי-עזתי ותביא לסגירת המעבר בפני אזרחים פלסטינים פשוטים, המעוניינים לעבור בו. אנשי החמאס, פוליטיקאים וחברי הזרוע הצבאית עוברים למצרים כדרך קבע ללא כל חשש. מי שאינו יכול לעשות זאת כאשר מידי מספר חודשים נפתח המעבר עושה זאת דרך המנהרות או דרך הים – אבל מניעת מעבר ממאות אלפי עזתים הייתה ונשארה אינטרס מצרי חשוב. כיצד אילצה מצרים את ישראל להוציא עבורה את הערמונים מהאש ? הנהירה של ישראל אחרי "הסכם רגיעה", אשר יוריד את הלחץ מעל שר הביטחון ברק וסגנו וילנאי עלולים להביא להישארותו של גלעד שליט בעזה לזמן רב. לציבור הישראלי מוכרים הפוליטיקאים והתקשורת (המוזנת על ידם) שתי אופציות בלבד: שחור ולבן - רגיעה או כיבוש עזה. מאחר שעדיין יש חשש בציבור ממלחמה טוטאלית בעזה נשארת האופציה של 'רגיעה', לכאורה, כאופציה היחידה. בהצגה קוטבית זו של המציאות מצדיקה התקשורת את ה'רגיעה', למרות שמגוון עצום של אופציות צבאיות וכלכליות עומדות בפני ישראל. מצרים מנצלת מצב זה ובמסגרת תפקידה כ"מתווכת" העבירה לישראל איום: אם ישראל תצהיר שהיא מוכנה לפתיחת מעבר רפיח ובכך תטיל על מצרים את האחריות לסגירת הגבול, תפסיק מצרים לחלוטין את ניסיונותיה למניעת הברחת אמל"ח מסיני לעזה. כזכור התחייבה מצרים לא אחת ולא פעמיים למנוע הברחות אלו ובאחרונה אף הופיעו ידיעות בתקשורת הישראלית על "תפיסות" של מספר קלצ'ניקובים, הריסת מנהרה או שתיים (מתוך עשרות שקיימות היום) ואף תפיסה מתוקשרת של חומרי נפץ. אם להאמין לתקשורת הישראלית (המוזנת על ידי מערכת הביטחון) מצרים עושה הרבה למניעת הברחות. אשרי המאמין. כך נאלצת ישראל להסכים, במסגרת הסכם ה"רגיעה", כי מעברי הגבול של הרצועה לישראל יפתחו ואילו מעבר הגבול בין עזה למצרים יישאר סגור "בגלל דרישת ישראל". המצרים מאושרים. החמאס מרוויח גם הוא. הוא ממשיך להציג לעולם את מצג השווא של "הסגר הישראלי" (למרות שמצרים יכולה בן לילה לפתוח את המעבר לרווחה) אבל איך מוכרים את השטות הזו לציבור הישראלי? הספינולוגים טובים בדברים כאלו. אם יש נושא אחד בישראל שניתן להצדיק בעזרתו כל שטות מדינית ישראלית זהו נושא "החטופים". לצורך כך גויס רב"ט גלעד שליט – שהיה כבר משתחרר מצה"ל אלמלא נחטף – לשם תפקיד חדש: שליט הוא כעת הש"ג של מעבר רפיח. לציבור הישראלי יימכר ממחר הסיפור הבא. "גלעד שליט הוא חלק בלתי נפרד מהסכם הרגיעה, שחרורו יהיה ב'שלב ב' של ההסכם. כדי להבטיח את שחרורו של גלעד לא תסכים ישראל לפתיחת מעבר רפיח עד לשחרורו. זאת כדי למנוע את הברחתו מחוץ לרצועה". נשמע מוכר? בעלי זיכרון חד וודאי זוכרים את הסכם טננבאום, אשר שחרור סמיר קונטאר תמורת מידע על גורלו של רון ארד היה "שלב ב'" בו. גם הוא היה אמור להתבצע "בתוך מספר חודשים" לאחר שלב א'. אם ללמוד מניסיון העבר רב"ט שליט עלול להישאר בתפקידו החדש כש"ג הסוגר את מעבר רפיח לשנים רבות. אין מי שיותר מבסוט מהישארותו של שליט בעזה מאשר מצרים (ה"מתווכת" בשחרור), מחד וראשי החמאס, מאידך. זאת משום שמאז נחטף שליט לא התבצע ולו חיסול אחד של מנהיג חמאס כלשהוא, לא מהזרוע הצבאית ולא מהזרוע הפוליטית. השארות גלעד שליט בעזה הוא תעודת הביטוח של מנהיגי החמאס. מעתה יש לשליט תפקיד כפול. הוא אחראי גם על חיי ראשי חמאס וגם על שמירת שמה הטוב של מצרים בעולם הערבי. מעולם לא מילא רב"ט שריון ישראלי תפקיד כה חשוב עבור שתי מדינות ערביות: מצרים וחמאסטן.

שאלתי שאלה אחרת, ולא קיבלתי תשובה

עברתי על תשובתך Y ael ולא הבנתי איך היא מתחברת לשאלתי. זאת ללא התייחסות כרגע לתוכן התשובה שלך (ויתכן שאסכים עם חלק גדול מהדברים שכתבת). סיפרתי על כך שביום-השחרור של בני-מחזור הגיוס של גלעד שליט, על המדרכה שבדרך מנחם בגין (דרך פ"ת) מחוץ לשטח של מתחם משרד-הבטחון ומחנה מטכ"ל וברשות-הרבים האזרחית - סרן שטען שהוא מפקד האבטחה של המחנה שמאחוריו, ושהוא פעל מחוץ לו (וסירב להזדהות בשמו !), גירש כל חיילת או חייל שהתעכבו לכמה רגעים לצד האזרחים המעטים מאד (!) שעמדו שם לשם תזכורת שגלעד שליט עדיין בשבי, כבר יותר משנתיים, ושצריך להחזירו הביתה מייד. הסרן אסר על לובשי-מדים לעצור שם, ופקד עליהם בתקיפות - או להסתלק מייד מהמקום או להכנס בחזרה לתוך המתחם. חיילת מחיל-האויר שלא הבינה מדוע, שאלה (ללא קבלת-תשובה עניינית מהסרן), וניסתה להתעכב עוד כמה רגעים, אוימה בהגשת-תלונה (על מה ?). חשבתי לנכון להעביר את התאור (עם יכולת להוכיחו) לכרמלה מנשה, אולי היא תמצא אותו ראוי לפרסום ולדרישה לקבל הסבר מדוברי משרד הבטחון וצה"ל, להתנהגות של הסרן ההוא, שלדעתי היתה בלשון-המעטה תמוהה ואטומה. לכן שאלתי: מישהו כאן יודע איך מעבירים הודעה לכרמלה מנשה ? בטלפון ,ב-e-mail, בפקס. או בכל דרך אחרת ? זה מה ששאלתי ! דב"ת.

אני חייבת לומר לך..

אני מצדיעה לאנשים כמוך שמנסים ועושים כל כך הרבה למען שיחרורו של גלעד.. אני מסכימה עם דברייך...גם אני מתחילה להתייאש.כמה אפשר לצעוק ולומר שהתאספויות שקטות לא יביאו לכלום וכמה אפשר לצעוק שאנחנו כן מחכים לאור ירוק לפעולה. אני מקווה שסירובו של נועם שליט נובע מדברים שהוא יודע ואנחנו לא.(כלומר בנוגע לגלעד). אם יהיה חדש בנוגע עניין או אירוע למען שחרור של גלעד או אור ירוק ממשפחתו אשמח אם תצרי איתי קשר באמצעות הפורום.

dariayaari

New member
תודה,

אני לא עושה הרבה...רציתי, אבל ידיי קשורות. ואני לא מתרשמת שנועם יודע משהו שאנחנו לא יודעים. מכירה את ההרגשה הזאת שאנחנו מניחים שוודאי הוא יודע משהו, כי אחרת קשה לנו להבין מה מניע {או לא מניע} אותו לפעול כפי שפועל. אני חושבת שהוא פשוט חושש לעשות משהו שעלול להזיק לגלעד. אפשר להבין אותו כמובן. על כן היה צריך לקחת את האחריות מידיו. אבל.....גם אני חוששת לעשות משהו בניגוד לדעתו של נועם......פן אזיק.....ואולי לא נמצא גיבור שיעז? ואולי נמצאו גיבורים {ואני יודעת שהיו}, ונועם דוחה אותם על הסף.... מסובך.....מסובך......

קמנצינד

New member
לא הבנתי משהו

למה את צריכה אישור של נועם שליט כדי לא להפריח בלונים ?

dariayaari

New member
אהה...לא צריך אישור...?

וחוצמזה, שתפסיק לצחוק עלי.........סתםםם......צחק, צחק, צחק..... אבל אולי בין הצחוקים תתייחס למה שכתבתי....? כאילו....הצעה.....

קמנצינד

New member
מה הפאראנויה ?

באמת לא הבנתי. זאת אומרת, אני מבין שלא תשרפי צמיגים אם נועם שליט מתנגד לכך, אך למה בכלל לשאול אותו אם זה בסדר לא להפריח בלונים ?

dariayaari

New member
אז עכשיו אני זאת שלא מבינה....

מי דיבר בכלל על לשאול את נועם על הפרחת בלונים???????????? לא מתאים לך.......קמנצ'נד.....

קמנצינד

New member
הכינוי שלי הוא לא כזה מסובך...

השם הוא לא קמנצ'נד, אלא קמנצינד, עם יוד אחרי הצדיק, ולא צ'ופצ'יק. אף אחד לא אמר שצריך לשאול את נועם על הפרחת בלונים. אבל את אמרת שצריך אישור שלו כדי להפסיק עם הבלונים !

dariayaari

New member
מאיפה לקחת את זה, קמנצינד {הצלחתי !}

לא אמרתי דבר כזה !!!!! יש פה בעיה של הבנת הנקרא.....אמרתי שהפרחת בלונים לא תחזיר את גלעד, ונדרשת פעילות אגרסיבית יותר. לצורך כך, לפעילות אגרסיבית יותר, נדרש אישור מנועם. באמת לא הבנת את זה????????????? אבל אתה הרי סופר אינטלגנט....כך לפחות התרשמתי.....

קמנצינד

New member
מאיפה לקחתי את השם 'קמנצינד'.

על שם 'פטר קמנצינד', הגיבור של הספר 'פטר קמנצינד', מאת הרמן הסה. אחד הספרים האהובים עלי. מומלץ מאוד.

dariayaari

New member
לא שאלתי מאיפה לקחת את השם,

אבל גם זה מעניין. כן, עכשיו שאמרת נזכרתי שיש להרמן הסה ספר כזה, לא קראתי. התכוונתי מאיפה לקחת את זה ......יואאוו......זה כבר מתחיל להיות דו שיח של חירשים, משהו מוזר קורה פה..........אתה באמת לא מבין אותי? או שכמו בסרטי היצ'קוק אתה רוצה שאחשוב שאני משוגעת....?

חלמתי על גלעד לפני כמה ימים...

חלמתי שאני חברות שלי וחברים שלו מסתובבים במקום עם הרים והרבה ירוק בטוחה שבאיזה מקום בצפון.. היינו כולנו בדרך לאירוע...ושסובבתי את הראש ראיתי מאחורי את גלעד עם החיוך המבוייש שלו ואומר בשקט ובתמים "כן...אני עוד מעט משתחרר.." "אני יודע." "רק שישחררו אותי כבר אבל..." ואז אמרתי לו "תתכון.." וצחקתי... ואז הוא צחק ואמר "כן אני יודע יש לי הרבה להתגלח זה יקח לי מלא זמן עכשיו להתגלח..." אמן אמן אמן אמן שכבר יחזור חי בריא ושלם!!!!!! אמן אמן אמן!!!!! רוצה שכבר יחזור!!!! שהוא יחזור אני יסע עד מצפה הילה כדי לראות אותו ולחבק אותו. הילד של כולנו. "ליבך פועם בלב של כולנו...אתה תשוב אתה תשוב את הרי הילד של כולנו.." !

למעלה