המזבח - תחילת תכנון

udical

New member
המזבח - תחילת תכנון

הלו אנשים. אז כפי שפעם סיפרתי פה (נראה לי), אני רוצה לבנות parrilla בחצר. שמה יהיה המזבח. זה תכנון ראשוני של המבנה. התיכנון של הרשת הוא רשת V במידות של 70X50 מנירוסטה. הרשת תשב על מנגנון הרמה. טווח תנועה בגובה - כ-40 ס"מ - ככה אפשר יהיה להשתמש בה גם ל-asado של זמן ארוך מאוד. אשמח אם יש למישהו ידע קודם ויוכל לתת חוות דעת או הצעות. השרטוט נעשה בעזרת google sketchup. מאוד פשוט ואינטואיטיבי ברגע שמתרגלים. תודה. אודי.
 
זה נראה בסדר

היתי מוסיף לזה עוד תא להבערת פחם או עץ לפחם דבר איתי בקשר למנגנון 0525554946
 

udical

New member
בתיכנון לבנות כלי להבערת פחם מחבית

על 3 רגלים. או מדוד שמש ישן, גם אופציה. העברת הגחלים באמצעות את חפירה.
 

udical

New member
לא הבנתי אותך כ"כ

הרי סירים ומחבטות עושים מנירוסטה. גם שיפודים. גם רשתות של מנגלים. גם סעפות פליטה של מנועים (הרבה יותר חם מאשר מנגל) תוכל להסביר ? תודה
 
אודי עלי להודות שאיני מבין גדול במתכות

אלא מאי ?כשביקשתי מידידי המסגר לעשות לי מנגל מנרוסטה נתן לי הסבר ארוך ומפולפל..(שלא הבנתי) למה עדיף הברזל. ולכן כתבתי מה שכתבתי. צ'י נ.ב. מודה ועוזב ירוחם
 

udical

New member
גם אני לא ממש מבין, לכן באמת אשמח להסבר

אם מתברר שרשת נירוסטה זה לא טוב, אכין ממשהו אחר. רשת עוד לא הזמנתי, זה בדיוק הזמן ללמוד כדי שלא אעשה טעות
יתרונות של נירוסטה כולנו מכירים: * קלה לניקוי. * עמידה יותר לאורך זמן. * קשה יותר ולכן אי אפשר "לגרד" אותה חסרונות: * יקרה יותר (מאוד) * קשה יותר לעיבוד אישית כבר יצא לי לראות כמה מסעדות שיש להן רשת V מנירוסטה (אם אני לא טועה, גם "רק בשר" בת"א/יפו, אבל שם זה רשת V כפולה דו כיוונית), וחבר מסגר שדיברתי איתו על הנושא אמר שאין לו בעיה להכין רשת כזו, וגם הראה לי דוגמאות אצל לקוחות. אשמח אם אפשר יהיה להרחיב עוד בנושא
 

TOMESH5

New member
אנסה לתת תשובות

ראשית גילוי נאות, ברשותי מסגרייה לגרילים ומתקני אסאדו. לגבי נירוסטה: בצליית בשר חשוב לנו שהברזל יאגור חום וידע לשמר אותו לאורך הצלייה ובלי להתקרר, ובזה יתרונו של הברזל השחור על הנירוסטה (מלבד המחיר), אין לך מה לחשוש מחלודה כי אם תעבוד נכון אין סיבה שתהיה לך חלודה על הרשת. לגבי המזבח: תכנון יפה ומידות נכונות, שים לב שכל המרכיבים עשויים חומר עמיד בחום גבוהה, בארץ רוב לבני הבנייה ל יעמדו בחום הגריל. כמו כן אם המנגנון הוא של מנואלה, יש לחזק את איזור הציר/מיסב בצורה שלא יגרום למזבח לקרוס. רשת V: מסגרים רבים אוהבים לעבוד עם ברזל זוית 90מעלות וזה לא מתאים, יש לעבוד עם זוית גדולה יותר לא הייתי פוסל רשת מברזל עגול (O) ועבה מאד (10מ"מ), שנותן נוחות לצלות את כל סוגי הבשר והירקות (מצ"ב תמונה לדוגמא). בכל מקרה שיהיה בהצלחה תומר ברזל-לוהט
 

udical

New member
תודה על התשובה המפורטת. שאלה

איזה זוית היא המומלצת ל-V? מדוע 90 מעלות לא מתאים? תודה
 

milch

New member
ברזל מול נירוסטה

מבלי לפתוח דיון מעמיק בתכונות של מתכות שונות, עובדה פיזיקלית היא, כי מוליכות החום של פלדת אל-חלד (נירוסטה) היא כ-1/3 מזו של פלדת פחמן בעלת תכולה של כ-1% פחמן. ככל שתכולת הפחמן יורדת והחומר הופך יותר לברזל, מוליכות החום עולה. יש מגוון רחב של פלדות אל-חלד בהתיחס להרכבם. לכן עדיף לעשות רשת ברזל. היתרון של תעלות V (כמובן עם הפתח כלפי מעלה) הוא בכך שהם אוגרים את טיפטוף השומן, ולכן יש לבנות את משטח הצליה כך שיונח בשיפוע קטן לאחד הצדדים ולהוסיף תעלה נוספת (מעין מרזב) בניצב שתחבר את כל התעלות ותנקז את השומן המומס.
 

DCS

New member
אם יש לך מקום

הייתי מגדיל את משטח העזר בצד ימין, ואפילו הייתי בונה אותו בצורת "ר" ע"מ שיהיה נוח לעבודה. האם יש תכנון לארובה ?
 

udical

New member
יש תכנון לארובה, אבל אין יותר מקום.

אגב, בלינק בחתימה שלך אתה צריך להסיר את ה-WWW
 

DCS

New member
אם אתה עושה ארובה

תשתדל לא לעשות פתח גדול מעל הנדרש. ע"מ שהעשן לא יחזור אליך בחזרה במקום לצאת מהארובה. תודה על החתימה.
 

DCS

New member
כנראה משהו השתבש עם החתימה. אז אם משהו יכול ל

לעזור לי - איך להוסיף את הכתובת כקישור. אודה לו. תודה.
 

uriler

New member
כמו שמוסיפים כתובת בהודעה -

| הלינק | כתובת | סלינק | - רק תוריד את הרווחים.
 

sjarjar

New member
לא הבנתי היכן אתה מתכנן את תא הגחלים

והיכן תוצב הרשת. עוד דבר שכדאי מאד לקחת בחשבון הוא זרימת אוויר דרך הגחלים.
 

udical

New member
הגחלים יהיו על המשטח שסגור מ-3 כיוונים

אם מחלקים את השרטוט ל 4 תאים, אז זה העליון שמאלי. בשורה התחתונה של הלבנים יהיו כמה לבנים על הצד, ככה שתהיה כניסת אויר (הלבנים מחוררות) הרשמת + מנגנון ההעלאה יהיו מעל לגחלים. מעל כל זה, יהיה גג + ארובה. תא להדלקת הגחלים יהיה בנפרד והגחלים הבוערים יועברו למנגל באמצעות את חפירה.
 
למעלה