המחיר של האתאיזם .

pozetiv

New member
המחיר של האתאיזם .

82% מההון שנוצר ב-2017 הלך לכיסם של 1% מעשירי העולם

הסיבה שיש עניים היא בגלל שיש עשירים .
מהסיבה הזו על העשירים מוטלת האחריות לדאוג לפרנסתם ורווחתם של העניים.

ערך הצדקה ומתן בסתר לעניים ביהדות חל על כל אחד. עד כדי כך שעני אמור לדאוג לעני אחר, כאילו הסיבה למצבו של חבירו היא בגלל שהוא לא נותן צדקה, אבל הוא לא הסיבה לעוני. העשיר הוא הגורם לכך ולכן העשיר צריך לתת צדקה.
אבל, הוא לא נותן צדקה. הוא אומר: תעבוד בשבילי ותקבל כסף לפי מה שאני צריך אותך, תביא לי תועלת, אתן לך יותר, תביא לי פחות תועלת, אתן לך פחות .

התוצאה הבלתי נמנעת אבסודית אף יותר, בין העניים לבין עצמם מתחילים להתפתח הבדלי מעמדות. כל אחד שמרגיש שהוא מרוויח קצת יותר מהשני כבר מחשיב את עצמו עשיר ויכול לבזבז כסף על כל מני דברים לא חיוניים ואפילו לא חושב לרגע שגם הוא יכול להיות בעל נכסים כמו אותו עשיר שהוא עובד בשבילו.

ואז, מגיעים החגים ולא משנה מה יהיה, רשימת הקניות תהיה פי עשר מקניה רגילה, רק רגע, מה קרה פה? הרי הוא לא דתי. אז לפי איזה דת צריך ללכת ולקנות ולבזבז כסף שיכול להפוך אותך לבעל נכסים ?

מסקנה
המחיר של האתאיזם הוא העיוורון,
הרבה שכל, אבל לא רואים מה נמצא ממש מול העיניים שלהם.
כמו בלון שמנפחים ומנפחים ובסוף לא רואים מי נמצא ממול כי הבלון מסתיר.

BravoMan

Active member
הפוך גוטה, הפוך:

הסיבה שיש עניים היא שאין מספיק משאבים לכולם, והחברה שלנו בנויה כך שאת המשאבים שיש, גורף מי שיש לו את היכולת, ומשאיר את השאר בלי.
&nbsp
אם היה אלוהים מהסוג שאתה מאמין בו, היה וודאי דואג שיהיה מספיק לכולם, כפי שדאג למן במדבר 40 שנה.
&nbsp
אבל מה לעשות - אין.
&nbsp
חלק גדול מהעשירים המשוחתים ביותר הם דווקא דתיים, ולא סתם דתיים - אנשי דת!
דת היא דרך להוציא כסף מעניים, לא לחזק אותם עם צדקה.
&nbsp
https://judaism.walla.co.il/item/2740249
&nbsp
יש לך מושג כמה אנשים אפשר היה להזמין בסעודת חג אם האדמו"רים האלה היו מסתפקים במכונית רגילה, ועוד יותר - כמה אפשר היה להאכיל אם הם היו נוסעים בתחבורה ציבורית?
&nbsp
וזו רק דוגמה קטנה שיש לי בשלוף.
&nbsp
תפסיק להאשים את האתאיזם בצרות שהדת שלך גורמת, זה לא ילך לך!

pozetiv

New member
עובדתית זה לא נכון

אני לא יודע למה הכוונה שלך במילה 'משאבים' אבל זה לא נכון *שאין משאבים לכולם* ברגע ששטח מסויים הופך לעירוני יש צורך לארגן את המשאבים בצורות אחרות וזהו תפקיד בעלי הנכסים ולא של אלוהים וזה קורה כל יום ממש מול העיניים שלך.

הגדרת העושר הפיזי מחייבת בעלות על נכסים, אף עשיר לא רוצה להיות מפורסם.
מצד שני הדת נותנת אפשרות להוביל קבוצות גדולות של אנשים,
במקור זה למטרה חינוכית וקהילתית, אז אם אתה מתפלא לגלות שגם להם יש מאפייני עושר, זה לא מחייב את העובדה שהם מושחתים.
כמו שאמרת, כך בנויה החברה שלנו, כל חברה.

RonspotNL

New member
אלה השטויות הכי מטומטמות שיש

הסיבה שיש עניים היא מורכבת חלק לא מוצאים עבודה אחרי פיטורים חלק יכולים להיות עשירים שאיבדו הכל כתוצאה מאיבוד העסק חלק מכורים לסמים או עבריינים ולא יכולים לחיות כמו כל אדם אחר חלק כמו הדתיים והחרדים המעוניינים לעשות כמה שיותר ילדים גם אם אין להם את הכסף לממן אותם ובכל זאת לקבל כסף חינם בגלל אמונה כזו או אחרת ולחיות על חשבון אחרים אין קשר לחגים כי בכל מצב צריך לקנות אוכל לא צריך בגלל החגים לקנות יותר גם כן אם אתה לא חי בחשבון ולפי התקציב שלך אתה בבעיה

אם אתה בעל אמונה בחבר דמיוני ללא כל הוכחה וראיה לקיומו אתה הוא העיוור כי אתה זה המאמין בחבר הזה ללא כל בסיס ...

pozetiv

New member
שמעת פעם על דבר שנקרא סימני פיסוק ?

אם מצד אחד יש לך סיבה פשוטה למה שקורה
ומצד שני סיבה מורכבת למה שקורה .

למה שתבחר בסיבה המורכבת ?

את התשובה נתת בסוף. אתה מניח עלי כל מני דברים, בעוד שאתה בכלל לא מכיר אותי.
אתה לא חושב במקרה שאולי זו תוצאה של שטיפת מוח ?

RonspotNL

New member
שטיפת מח בעיקר נמצאת אצל מי שלא מודה בעובדות

ומאמין בחבר דמיוני ללא כל הוכחה וראיה לקיומו

הסיבות שנתתי לא כל כך פשוטות כי
1)אם אדם עשיר מאבד עסק יש לו חובות לספקים עבור הזמנות כאלה ואחרות אולי וכמובן לבנקים ועוד זה עניין מאוד מורכב זה לא כל כך פשוט לסגור עסק במצב כזה
2)אם אדם שעבד כל חייו ונמצא תחת אבטלה כי מקום העבודה פשט את הרגל גם לא נמצא במעמד הזה מרצונו וזה מאוד מורכב למצוא עבודה מחדש כי לרוב מעסיקים הם לא אנשים חכמים במיוחד כי הם לא מתרכזים במה שחשוב במבחינת התפקיד והדרישות אלא בדברים שוליים יותר כמו רשיון צבא אולי (אם אתה בישראל) ועוד דברים שלא קשורים ליכולת שלך לבצע את התפקיד וזו בעיה גדולה שוב לא רק בישראל

אם חרדי דתי אוכל חינם על חשבון אחרים ואחרות לא עושה צבא כנדרש ולא חי לפי התקציב שלו רק בגלל אמונה כזו או אחרת הוא זה שנמצא בבעיה הוא יכול שלא לעשות 10 ילדים כי פשוט אין לו כסף בשביל זה הוא יכול לצאת לעבודה במקום לשבת על התחת ולצפות שאת זה יעשו בשבילו או לפחות לחפש עבודה מתאימה גם אם יש בעיה עם מעסיקים כמו שציינתי מקודם

hnc

New member
זה אתם הדתיים שמנפחים ומנפחים בלון עד שאתם לא רואים

מי ומה נמצא ממול כי הבלון מסתיר.
מול האתאיסטים לעומת זאת אין שום בלון, ולכן אצלם עוד יש סיכוי הרבה יותר טוב שפעם יבינו מהי המציאות באמת, ואני מדבר מניסיון אישי מהתקופה שבה הייתי אתאיסט.
&nbsp

shirai ryu

New member
אין שום קשר לאתאיזם או אמונה.

זה מסתכם באנשים שרוצים להצליח,
ואנשים עצלנים שלא מצליחים.

עשיר, דואג לעצמו ואחר כך למשפחתו.
עניים, מקטרים ומאשימים אנשים אחרים.

כך היה תמיד, כך יהיה תמיד.

למעלה