המחיר של לא להתנדב?

המחיר של לא להתנדב?

אני לא חדש פה, אבל הניק הישן מזוהה עם השם שלי בחיים האמתיים, ואני לא רוצה לחשוף אותו כרגע

אז ככה, אני בן 21 מסיים בעוד סמסטר תואר ראשון. ולא גויסתי עקב סכרת
בואו נשים בצד את הנקודות הערכיות שבלהתגייס (כי אני מקבל אותן, אבל זו לא מטרת הדיון)
יש לי שתי "אפשרויות עבודה" כרגע, האחת היא הצעה מחברה גדולה (ולא כל-כך מוכרת דווקא) לעבודה שתכניס שכר יפה . השנייה היא לסיים את תהליך ההתנדבות שלי ולהתגייס
עכשיו ההתלבטות היא כזו. למעט החוויה הצבאית -ערכית, מה "העלות" של לא להתנדב?
אני שואל את זה כי מנסים "להפחיד" אותי עם דברים כמו "לא תהיה זכאי למשכנתא" או "עם כל החוקים החדשים אתה תדפק מאוד מאוד"
מצד שני, לעבוד עכשיו בעבודה "של גדולים" תיתן לי יותר כסף בכיס מכל משכורת צבאית (ובהתחשב בזה שאין לי המווון הוצאות כרגע רוב הכסף ילך לחיסכון) ככה שאולי אני אצטרך פחות משכנתא, בעבודה יהיה לי יותר אתגר מקצועי מאשר הצבא (ברוב התפקידים)

אני באמת מתלבט, מה לדעתכם (המשרתים ושאינם משרתים) הייתרונות של להתנדב, למול להשאר אחד שלא עשה צבא בישראל של היום?

תודה רבה :)

נ ו ע ה 12

New member
אני לא בקיאה ממש בנושא

אבל חושבת שכל עניין החוקים החדשים, משכנתא וכו', לא יהיה רלוונטי עבורך, אתה הרי קיבלת פטור מסיבה רפואית ולא השתמטת.

TheGad17

New member
דעתי

הרבה אנשים בישראל שופטים מהר מאוד את אחד השני בהיבטים רבים - שירות צבאי אחד מהם, לא משנה מה הסיבה לכך שלא שירתת.
אתמול יצא לי לראות ערוץ 10 לילה כלכלי (אם אני לא טועה) והיה שם ראיון עם מייקל לואיס, שחקן שהיה בשיאו לפני מס' שנים. הוא לא שירת בצבא עקב רשרוש בלב ושלח בקשות להתנדבות ללא מענה (לטענתו). בעקבות כך, בשיא פריחתו בארץ, הוא קיבל המון תגובות זועמות על כך שלא שירת ולא השתתף בהתנדבות מינימלית למען הארץ. זה היה כל כך חמור, שזה גרם לו לעזוב לניו יורק. יש המון סיפורים כמוהו, חפש באינטרנט.

כמובן שזו בחירתך לא להתנדב לאחר שקיבלת פטור רפואי. אבל קח בחשבון שתצטרך להתמודד עם תוצאות מסויימות...

נ ו ע ה 12

New member
"אנשים" בערוץ 2, גם אני ראיתי

אני מסכימה עם מה שכתבת (פחות עם הגישה של מייקל לואיס, אבל אני יכולה להבין אותה), אבל ע"פ הבנתי הוא לא שאל על ההשלכות מבחינה חברתית או ערכית, אלא מבחינת חוקים ואילו הטבות הוא עלול להפסיד בעצם.

oron114

New member
צבא מעקב את החיים

אני חושב שאם תיקח את העבודה אתה תצליח יותר בחיים .

Run for a Fall

New member
דעתי בעניין

אם פטרו אותך מסיבות רפואיות מוצדקות, באמת שלא רואה סיבה לשלילת חלק מהזכויות שלך בעתיד... מן הסתם את המענקים והפקדון לא תקבל אבל מבחינת זכויות אחרות לא אמורה להיות בעיה.

אם הייתה בעיה זה היה עצוב מאוד בעיניי... אנשים מסוימים נוטים לשכוח שהתנדבות היא, כשמה, התנדבות. כלומר, זה לא מסלול חלופי של "אוקיי, קיבלת פטור, אז יאללה לך תתנדב" - ממש לא לפי דעתי. זה נתון לשיקול דעתו של מקבל הפטור. בסופו של דבר צה"ל אומר לך "אני מעדיף לא לגייס אותך ואני פוטר אותך משירות" והעובדה שחלק מהאנשים בוחרים להתנדב ולהילחם על זה לא אומרת שזו הברירת מחדל שכולם חייבים ללכת לפיה. לי אישית היה חשוב לסיים שירות בצה"ל (כי התחלתי אותו כרגיל) אבל אני ממש לא פוסל גם אופציה של לוותר על שירות צבאי במידה וקיבלת פטור מוצדק.

לגבי מה אנשים חושבים - זה ברור שיש את האנשים שחושבים שאם לא עשית שירות אתה מחוק מבחינתם (גם אם זה מסיבה מוצדקת) אבל לפי דעתי זו דרך מחשבה פסולה. שוב, הכל עניין של דעות ואם כן מציק לך מה אנשים אומרים וחושבים (ובתכלס לכולנו מפריע באיזשהו מקום מה אנשים אומרים עלינו...) אז זה צריך להיות חלק מהשיקול שלך אם להתנדב או לא - כי תמיד יהיו את האנשים שלא יראו בעין יפה את זה שלא שירתת בצה"ל למרות שקיבלת פטור מוצדק.

אני חושב שהשיקול העיקרי שלך להתנדבות צריך להיות מה אתה מרגיש בפנים ואם אתה רואה בזה שלא עשית צבא חיסרון מסוים או הרגשת החמצה. אם כן ואתה שלם עם זה - לך על זה.
אם לא - גם בסדר. זו זכותך המלאה להחליט.

שיהיה בהצלחה בכל מקרה! ואם כן תחליט להתנדב מקווה שהפורום ישמש אותך.

TheSecretWithin

New member
מה ההבדל בינו לביני?

יש לו סכרת. זה לא מחלה סופנית לא עלינו.
הרי ברור שבהמשך חייו הוא יעבוד ויחיה ככל האדם.
למה הוא לא יכול לעשות צבא?
אין שום הבדל בין צבא לעבודה רגילה מבחינת דרישות רפואיות, התפקידים בצבא הם מגוונים ביותר, והצבא מגלה הרבה יותר התחשבות במצב רפואי מאשר כל מקום עבודה אזרחי.
למשל, לאחת החיילות שלי הייתה אסטמה.
כשצבעו את המשרדים היא קיבלה אישור להישאר במגורים ולא לבוא למשרד.
איפה תמצאי מקודם עבודה באזרחות שיתן לך פטור מהעבודה בלי הרמת גבות ופרצופים?

נ ו ע ה 12

New member
מאוד מסכימה

אני לא מתייחסת למי שקיבל פטור מוצדק ובחר לא להתנדב (או התייאש בדרך) כאל משתמט, אבל עדיין... אני מאוד קרובה לגישה של "אוקיי, קיבלת פטור, אז יאללה לך תתנדב".
כמובן אם המצב הרפואי כולל כלל ההקלות שהצבא ייתן מאפשר זאת, כמו במקרה שתואר בתגובה מעל.

מסכימה חלקית

מסכימה עם זה שאם הצבא החליט לכסתח את עצמו זה לא אומר שלא לעשות כלום. ויאלה לך להתנדב.
אבל חשוב לפני דעתי ההתנדבות ותרומה למדינה והיא יכולה להיות בצבא או במסגרת של שירות אזרחי. כמתנדבים אנו יודעים כמה התהליך מיאש ומכירה גם כמה שהתיאשו או שלא אושרו. הדגש הוא על תרומה למדינה ולא על הצבא

Run for a Fall

New member
אין הבדל

שניכם בני אדם, ולשניכם יש זכות לבחור.

לשאלה למה הוא לא יכול לעשות צבא - צריך לפנות לצה"ל כי הוא פטר אותו מהשירות

אני מודע לזה שהרבה אנשים מחזיקים בדעה שגם אם קיבלת פטור חובה להתנדב. אני חושב שזה דבר מבורך וחשוב (ולכן חזרתי לשירות) - אבל לפי דעתי זה נתון לשיקולו של הבן אדם, וזו זכותו המלאה לבחור גם לא לעשות זאת.

התנדבות לצבא היא בחירה אישית, צריך להוקיר אותה ולא להפוך אותה לברירת מחדל - זה סתם מוביל לזילות של ההתנדבות לפי דעתי.

לגבי התחשבות הצבא במצב בריאותי - אני ממש לא מתכוון להתייחס לזה, כי אם הצבא היה מתחשב מלכתחילה במצבי הבריאותי כשצריך לא הייתי צריך בכלל לחשוב על התנדבות. אני רק אגיד שזה מאוד תלוי באיזה מפקדים ורופאים אתה נתקל בדרך.

TheSecretWithin

New member
לא נכון לי לא הייתה זכות לבחור

ולהשתמט מבחינתי היא לא אופציה.
אם אף אחד לא היה מתגייס לא הייתה מדינה.
ואל תביא לי ביבי שמביבי, הפחדות שאין בטחון וכ'ו.
העובדה היא שלא חסרות מדינות שרוצות להשמיד אותנו.בלי צבא אין ישראל.
אם הצבא היה צבא מקצועי, עם משכורות אמיתיות, אז אתה צודק, לכולם הייתה בחירה.
מכיוון שאין צבא מקצועי, מכל מיני סיבות כלכליות ואחרות, העובדה בשטח היא שיש חוק גיוס ח-ו-ב-ה-.
הצבא משחרר אנשים שכלכלית לא מתאים לו להחזיק בכוח, ולדעתי זה טעות.
כל אחד שלא יחיה את חייו הבוגדרים במוסד, ויהיו לו חיים נורמטיבים, ויש לו יכולת לעבוד(בכל סוג של מקצוע בעולם) יכול וצריך להיות בצבא.
אם אתה שוקל לא להתנדב כי אתה יכול לעשות משהו אחר במקום אז כנראה שאתה יכול וצריך להתגייס.
וצר לי אם זה חורה לכל המשתמטים אבל הלוואי ושוק העבודה היה קפדני מאוד ולא היה מקבל אליו משתמטים.

Run for a Fall

New member
משתמט...?

הבחור קיבל פטור רפואי מצה"ל.

את קולטת שלא הבחור בחר את זה וזה צה"ל בעצמו אמר לו "לא רוצה, לך הביתה"?

קראתי גם את ההודעה השניה שלך על זה שאת עושה "אבט"ש" וכו' וכו', וזה אפילו יותר ברור לי - את הרי לא באמת מודאגת לביטחון המדינה, פשוט חורה לך שאת עושה משהו שמישהו לא עושה. אז בואי אני אגלה לך עוד משהו - כל בן אדם עם מחלה כרונית עובר דברים הרבה הרבה יותר קשים מ"אבט"ש", למרות שקשה לך לראות את זה... אולי בהמשך החיים תביני.

הבן אדם קיבל פטור חוקי מצה"ל בגלל בעיה רפואית כרונית. אם בעינייך זה משתמט... עצוב מאוד, וממליץ לך לעשות חושבים עם עצמך לפני שאת זורקת הערות כאלה לחלל האוויר.

TheSecretWithin

New member
כן משתמט... הוא יכול להתגייס בהתנדבות

הסיבה היחידה שהוא מקבל פטור רפואי זה בגלל שהצבא לא רוצה לקחת עליו אחריות, לא בגלל שהוא באמת לא יכול לתרום כלום.
זה שאת ראית את המילה אבטש וסיימת לקרוא זה בעיה שלך. מצידי שיתגייס ולא יעשה אבטשים... אבל אין שטם סיבה שמישהו יתחיל לעשות מליון דברים אחרים בגיל 18 במקום להתגייס לצבא, בזמן שכל אזרח אחר עושה צבא, הוא לא שווה יותא מאף אחד.
שיוויון בנטל צריך להיות גורף מגזרים וגם אלה עם בעיות רפואיות עדיין צריכים לתרום משהו למדינה שהם חיים בה.

shahartheone

New member
תתנדב

ואל תשאל שאלות יותר מדי. אני חושב שהמדינה שלנו מלאה אנשים ששואלים "מה יצא לי מזה". תעשה גם אתה משהו. לא נראה לי מוצדק שאנשים יעבדו 3 שנים ויעשו כסף בזמן שאחרים משרתים.

נ ו ע ה 12

New member
מוצדק או לא, הפטור שלו חוקי.

אני לא מסתייגת מההודעה הקודמת שלי, אבל חשוב לזכור שזו בסופו של דבר בחירה שלו ולא משנה הוא יחליט זה יהיה לגיטימי ע"פ חוק.

אם יורשה לי להגיב לכולכם ביחד

אז ככה:
אם הייתם מדברים איתי לפני שנתיים הייתי אומר גם להתנדב בטוח, אבל אחרי שאני גורר את התהליך הזה כבר 3 שנים (רובן לא באשמתי), ואחרי שניצלתי את הזמן הזה כדי להתנדב (התנדבויות שאם הייתי חותם עליהם שירות לאומי לפני שלוש שנים הייתי מסיים את חובותי לציבור מזמן) והצלחתי לסיים תואר שלם בזמן הזה,ככה שעשיתי בשביל מדינה די והותר כדי לקבל את הזכות לשאול שאלות
וזכותי, לבחור את האופציה שנראית לי סבירה ביותר בהתחשב בנסיבות שלי.
אז צר לי באמת על היותי "לא פטריוט", אבל כן. אני רוצה משהו שיאתגר אותי בחיים, וכל שצהל יכול להציע לי זה גורנישט מיט גורנישט. (אני מסיים תואר ראשון, במקצוע מכובד, בהצטיינות, עם הצעות מעולות להמשך )
אני באמת שואל את עצמי? למה שאני אחזור אחורה? למה שאני אקבל שכר של בקושי 5% ממה שמוצע לי בשוק האזרחי למשך שנתיים (או יותר גרוע שלוש ברוב התפקידים שבינם לבין מה שלמדתי יש דימיון כלשהו)?
אבא שלי היה אומר, שאם ערכים וציונות לא הולכים למכולת בסוף היום, ועד כמה שזה כואב הוא צודק וכמו שזה נראה כרגע למעט הטיעון "תעשה משהו בשביל המדינה\הציונות\הערכים" אין לצבא שום טיעון חזק מספיק....

פתחתי את הדיון הזה בשאלה, האם יש משהו נוסף שאני צריך להכניס למערכת השיקולים שלי חוץ מטיעונים ערכיים, ומכיוון שכולם פה חוזרים על טיוענים ערכיים אני באמת חושש שהתשובה היא לא....

נ ו ע ה 12

New member
אני מצטטת את מתן ("Run for a Fall")

"השיקול העיקרי שלך להתנדבות צריך להיות מה אתה מרגיש בפנים". לא מה ההורים אומרים (סורי, אבל חיילים שהתנדבו רק כי ההורים שלהם הכריחו אותם זה פשוט נורא, לשני הצדדים - החייל והצבא) או האם כן תקבל או לא תקבל הטבות מהמדינה. זו דעתי.

רק לגבי המשפט "אין לצבא שום טיעון חזק מספיק" - הצבא לא צריך ולא מנסה גם לשכנע אותך להצטרף לשורותיו... הוא פטר אותך (אותנו) משירות ומבחינתו יכול להסתדר בלעדינו ואפילו לחסוך כאב ראש ואחריות על מצבנו הרפואי... אולי זה קצת אבסורד אבל במקרה של מתנדבים, הם אלו שצריכים לשכנע את הצבא (ש"ייקח" אותם), ולא ההפך. ><

בהצלחה בסיום הלימודים ובמציאת עבודה לאחר מכן

TheSecretWithin

New member
בלי אנשים שהולכים לצבא לא היה לך מכולת

בישראל.
למה כן? כי אתה לא מיוחד. אתה כמוני וכל שאר האנשים שמתגייסים כדי להחזיק את המדינה הזאת לעוד כמה שנים.
לא ביקשו ממך להתנדב כל חייך אלא לעשות את התרומה שכל אזרח ישאלי חייב.
לא זה לא פייר שאתה תעשה תואר ראשון במזן שאני אעשה אבט"ש, וחבר שלי יצא למבצע בעזה, ושיש חיילים ששומרים על הגבול החם עם סוריה.
אתה לא אזרח כמוני וכמו החברים שלי? אז בבקשה ותר על האזרחות של ולך לחיות בשוויץ.
אנשים כמוך מגעילים אותי, והפייסנות של הצבא מול אנשים שיש להם בעיות בריאותיות בינוניות ומול "למדני" התורה פשוט דבילית ומביכה.

נ ו ע ה 12

New member
אני מבקשת לעדכן את הטון ולדבר בשפה יפה יותר.

הוא קיבל פטור חוקי ומשתמט הוא ממש לא. גם אם הוא היה בוחר להתנדב, אבט"ש, למשל, הוא לא היה עושה. והכי חשוב - לאף אחד מאיתנו אין זכות לשפוט ובטח שלא לזלזל במצב הרפואי שלו (או של כל אחד אחר), וכמו שמתן כתב, אבט"ש זה כלום לעומת התמודדות יום יומית עם מחלה כרונית כזאת או אחרת.

לירן177

New member
אני לא יודע מה הייתי עושה במקומך

אני רק יודע שאחרי שהתנדבתי, ואחרי שסיימתי את הטירונות, אני מבין באמת מה המשמעות של להתנדב וכמה אני שמח שעשיתי זאת.

למעלה