המחלה הארורה-סרטן

ברטה12

New member
המחלה הארורה-סרטן

שלום למי שקורא,זהו ניסיון אחרון שלי לדלות אינפורמציה ממי שמבין או עבר משהו דומה,פשוט הייאוש כבר חלחל,אבי אובחן לפני 4.5 שנים כחולה לבלב עבר ניתוח ולפני כעשרה חודשים אובחן בחזרת המחלה עלי כלי דם בסמוך ללבלב או ממה שנשאר ממנו אינו נתיח ,החל בהקרנות אך טיפולים כימו לא צלח אפילו יום אחד,המצב מתדרדר מיום ליום ,אינו אוכל וסובל מכאבים,בימים האחרונים הוזה ,מדמיין ואף חולם על המוות,האם משיהו יכול לשתף אולי הוא מכיר את השלב הנורא הזה,מה עושים ,כמה זמן,כולנו בחששות כבדים ,כל יום שעובר הוא מתנה אבל ברור שמתנות לא מחלקים בחינם והן אינן נצחיות,לדעתנו האונקולוג והצוות הרפואי יודע שהוא סופני אך אף אחד לא אומר לנו מה לעשות,יש זילות ביחס לזמן כלומר לא נלחמים עליו ,נראה כי הם יודעים שזהו זה ,אבל הם לא משתפים אותנו ולכן אנו בחרדות.נכנסתי לאתר כי קראתי את הגולשת הילה שעברה מסכת דומה עם אביה,
אבקש סליחה על החשיפה,פשוט לא יודעים מה לאן ומתי ובכלל....

healerit

New member
אני מצטערת לשמוע

האם אתם כעת בבית חולים? באיזו קופת חולים אתם מטופלים? מה אומר רופא המשפחה והאונקולוג? כדאי להתייעץ עם שניהם!

יש כמה גופים שיכולים לעזור במצב הזה:
1. יעוץ אונקולוגי - האם ישנן תרופות נוספות.
2. עובדת סוציאלית - יש עובדת סוציאלית במחלקות אונקולוגיות. ישנה גם עובדת סוציאלית בקופת החולים. הן יכולות לתת לכן מידע וסיוע באשר לטיפול באבא. למשל: סיוע של מטפל זר וכן תמיכה נפשית באמצעות שיחות עם העו"ס.
3. טיפול בכאב - באונקולוגיות יש בד"כ מומחים לכאב. זו יכולה להיות אפילו אחות שמבינה בזה ומייעצת. במצבים של כאבים חזקים בחולה סופני מקבלים מדבקות שמשחררות חומר נרקוטי לדם. יש מדבקות במינונים שונים ומחליפים אותן כל כמה ימים. גראס רפואי עוזר אבל אינני יודעת אם אביך יכול לעשן או לאכול את זה. יש מוצרים שונים של גראס, למשל שמן ששמים מתחת ללשון. זה מרגיע, נותן תיאבון וגם עוזר לישון. גראס דורש רשיון ואת צריכה לשאול במחלקה מי אחראי על הרשיונות. לנו לקח משהו כמו שבוע וחצי לקבל רשיון.
4. רופא משפחה, היחידה לטיפולי בית והוספיס בית - במכבי יש אפשרות לקבל טיפול תומך דרך היחידה לטיפולי בית. מצמידים רופא משפחה שמגיע כל שבוע הביתה ועושה הכל להקל על החולה. מייעץ, נותן תרופות נגד כאב ועוד. הם גם באים לקחת דם ושתן מהבית. ליחידה לטיפולי בית מגיעים דרך רופא המשפחה שנותן הפניה. במצב סופני, ישנה אפשרות לקבל תמיכה מכל הסוגים דרך ההוספיס בתל השומר. אפשרות אחת היא הוספיס בית - מקבלים תמיכה פיזית ונפשית (גם למשפחה) ועושים הכל כדי שלחולה לא יכאב. הליווי הוא עד המוות והטיפול נעשה בבית. אפשר להתקשר לאחיות ההוספיס 24 שעות ביממה והם מגיעים הביתה כשצריך משהו. זה לא מתאים לכל אחד כיוון שזה דורש מהמשפחה מעורבות בטיפול כשהחולה הופך לסיעודי.
האפשרות השניה: אשפוז בהוספיס עצמו. לפעמים יש רשימת המתנה.
5. ליווי רוחני - תמיכה והכנה לקראת המוות של האדם הגוסס ובני משפחתו. ישנה עמותת אחווה שמכשירה מלווים רוחניים. אני מכירה מישהו מצויין שהוא גם הילר וגר באיזור ירושלים. כתבי לי הודעה פרטית ואתן לך את הטלפון שלו.

בית חולים אינו מומחה לטיפול בחולים סופניים ולכן ישנן מסגרות מתאימות יותר כמו ההוספיס.

את מוזמנת לפנות אליי לשאלות נוספות. עברתי את זה לפני שנה...

תהיי חזקה!!!!

למעלה