המחלה הנוראה הזאת-------- ואני פוחד

bilitis

New member
המחלה הנוראה הזאת-------- ואני פוחד

אמא נגאלה מייסוריה ראשונה. חמש שנים ארוכות כססה המחלה הנוראית הזאת בגופה הרצוץ,ובשלווה נינוחה כמי שיודעת את מלאכתה האיומה כרסמה תא אחר תא,פרמה עצב אחר עצב,והפיצה נמק ומארה בכל אבר ואבר. הייתי שם,במחלקות ההן,שם מדברים בלחש,לא מביטים הישר בעיניים........ בשנה השישית הביטה בי אמא בעינייה התכולות הזכות:כל כך הרבה יגון,כל כך הרבה סבל, ועצמה אותן לנצח. ואז אבא חלה.האיש הגדול והחזק הזה קרס באחת,לפתע הפך שדוף וכמוש וגוון עורו צהבהב.שלושה חודשים גסס מולי כשאותה מחלה נוראה מקפדת את נר חייו,שוב אותן מחלקות שמדברים שם בלחש........... מאותו הזמן חיי אינם חיים. אני אזוק לפחד מפני המחלה הנוראה הזאת בכבלי קסם אפל!!!!!!!! אני ממתין לה בדריכות איומה,בפחד שאין מושלו. בשבתי בבית,בלכתי בדרך.בשוכבי ובקומי אני פוחד. לא התקף חרדה אקוטי, אלא פחד קבוע מתמיד עקשן היצוק במוחי והפך בו לחלק בלתי נתיק. אני עסוק כל העת בקריאת חומר העוסק במחלה,אני גוזר קטעי עיתונות ומאגדם לתוך קלסרים,אני משוטט כמוטרף דעת ברשת ומבקש אתרים העוסקים בה..... כל כתם קטן בעורי מעביר בי רטט של זוועה,כל מחוש זערורי משלח אותי בריצה אל רופאי,וכבר חוויתי אין ספור בדיקות שההמתנה לתוצאותיהן גזלו נשמה מאפי.אני פוחד בלכתי לשירותים,אני פוחד כשפלוני אומר לי"אוי כמה רזית", אני פוחד כשאלמוני אומר לי"אתה נראה לי קצת חיוור". אני חייב לקרוא כל יום את מודעות האבל בעיתון:וכשאני מבחין בתוספת: נפטר ממחלה קשה או נגאל מיסוריו אני יודע! הנה הסטטיסטיקה מתקרבת,המחלה הנוראה הזאת בדרך אליך. אני אף עושה הדמיה של השיחה המאוד גורלית עם הרופא המודיע לי בקול חף מכל רגש:"ובכן אדון יש לך........"והפחד כל הזמן שם, חופר ונובר מתמקם עמוק יותר חודר לכל ההוויה האנושית שלי מרחיק אותי מהחיים עוד לפני בואה של המחלה.לפעמים......אני פשוט רוצה לחלות בה כבר...אולי ימוג הפחד הזה. אינני לבד,תמיד אשתי שם בשבילי,ללא תנאי וללא סייג.ילדי מבינים ותומכים מרעיפים חום ואהבה.יש לי חברים מכרים ידידים ועמיתים וכולם תומכים,אני מטופל בידי אנשי מקצוע,ויש לי את הפורום בו זכיתי להכיר רעים מופלאים שנפשי נקשרה בנפשם. אבל את הפחד הזה לא אוכל לגרש. כל יום אני מת מחדש.

אתה מתכוון ל...

סרטן? כי זה לא חובה שגם אתה תחלה לר כל דבר עובר בתורשה. אני נורא מצטערת על אבא שלך ועל אמא שלך,ואני מאד שמחה שיש לך משפחה כל-כך תומכת, זה אחד הדברים הכי חשובים בעולם לדעתי. אני לא בקיעה כל-כך בנושא ואין לי את הידע מה בדיוק להגיד לך אבל מה שכן זה שאני מקווה שתפסיק להרגיש את הפחד הזה כי זה דבר נורא ולחיות ככה כל הזמן זה בטח מאד קשה. תומכת בך מכל הלב

פייה 31

New member
../images/Emo7.gifגרמת לי לבכות

אני קוראת את מה שכתבת ואני כל כך מבינה אותך כי שני הורי נפטרו מהמחלה הנוראית הזו, אני מרגישה שזה כאילו מישהו כתב את מה שאני עברתי, היו רגעים כשהורי היו מאושפזים באותה מחלקה שמדברים שם בשקט רציתי לצעוק כל חזק שהאדמה תרעד לצעוק לאלוהים נו תיקח אותם כבר הרי החלטת שאתה רוצה אותם אז למה לתת להם לסבול?? גם אני חוששת שמא אני אחלה מחקרים הוכיחו שאכן המחלה היא תורשתית, אבל אם כל חיי אחיה בתחושה של פחד מאותה מחלה חיי יהפכו לסיוט ולצערי כיום לא חסרים דברים אחרים שיפכו אותם לסיוט. כולי תקווה שתרגיש הרבה יותר טוב בעזרת הטיפול. פייה

../images/Emo101.gif ../images/Emo24.gif

זה באמת מפחיד וקשה לאבד זוג הורים, בסמיכות, לאותה מחלה וללוות אותם בסיבלם, יום אחר יום. אני רק יכולה לתאר לעצמי את ההרגשה לעמוד חסר אונים מול סבלו של אדם אהוב. חבל לי שאתה מת כל יום מחדש. כאילו אתה כבר חי בתוך המציאות שאתה כל כך פוחד ממנה. אולי כך, אתה מאמין שבאופן מגי, תמנע את בואה של המחלה באמת? ואולי המחלה וזכרון ההורים כרוכים כל כך זה בזה שנוכחותה של המחלה בחייך היא כמו נוכחותם של הוריך, כאילו ההתמקדות במחלה כרוכה באבל על ההורים. אני בטוחה שיש לך זכרונות של ההורים לפני המחלה ושיש בחייך דברים שאפשר לשמוח בהם, כמו המשפחה והחברים התומכים, האוהבים. אני מקווה שתמצא את הכח להתנחם בדברים הטובים ולאט לאט לתת לעצמך לחיות כל יום מחדש, במקום למות כל יום מחדש... תודה ששתפת אותנו ברגשות כה עמוקים.

yaeltal

New member
בילי יקר..

כשישבתי עכשיו לכתוב לך תגובה, אחד הדברים שעלו בראשי הוא אותה כותרת שנתת.. ותהייה האם גם אתה שמת לב שהיא יכולה להתייחס לשתי המחלות שתיארת בהודעתך.. אני משערת שאתה התכוונת למחלה האיומה, שאף את שמה קשה לך לבטא, שלקחה ממך את הוריך.. אך החרדה הזו שאתה סובל ממנה, שמשתלטת על כל חלקה בחייך, מתאימה גם היא לאותו תיאור.. בילי יקר.. קשה לי למצוא את המילים מול ההודעה הזו שלך.. חושבת רק על הפחד הבלתי נסבל הזה.. שכולא אותך ולא משחרר לרגע.. שמכאיב כלכך גם בעצם מהותו וגם בחוסר האונים שהוא מותיר אותך בו.. קוראת אותך ועולה כזה דחף להרגיע.. להשתמש בכל האמצעים בבת אחת- במגע חם ובמילות הגיון.. עולה בי צורך לנחם, על האובדן ועל הפחד.. וצורך להסביר.. הסברים שאתה ווודאי כבר מכיר.. ושאין בהגיון שבהם כדי לגבור על הפחד.. לרוב אינני נותרת כ.. ללא מילים.. לרוב הן עולות כלכך חזק ומבקשותל צאת החוצה, להגיע אלהמן, למלא את תפקידן.. והפעם הן כלכך מהוססות.. חוששות.. ואולי עדיף אם בכלל לא היו נכתבות.. אולי עדיף רק לשתוק.. אני לא יודעת למה זה כך.. אולי עוצמת התיאורים שלך.. נדמה שחזרתי לרגע אל פחדים משלי וקשה לי פתאום להינתק.. וחבל לי שזה כך, דווקא עכשיו, כשכלכך הייתי רוצה למצוא מילים לנחם.. ובמקום לנחם אני מוצאת את עצמי מתנחמת.. במלים האחרונות של הודעתך.. בכך שאתה לא לבד.. ומקבל תמיכה מבורכת כלכך שאני מודה על קיומה בשבילך.. ולמרות ההרגשה המוזרה הזו בשעה שאני כותבת.. והמילים המהוססות והנימה המעט מגמגמת.. עדיין אני יכולה ורוצה לומר בקול חזק וכפסיקה חד משמעית- שהטיפול והריפוי ממצבך הוא אפשרי. ואולי מתוך ייאוש אתה רואה את סופה של מחלתה שלך רק במחלה ההיא.. שלהם.. אבל יכול להיות לה גם סוף אחר.. סוף בריא.. ובינתיים.. כל מה שאני יכולה לקוות זה רק שנקודות האור שבחייך יצליחו להוות נחמה.. ושהחום ימשיך להגיע גם דרך כל הפחדים.. ושגם כאן, נוכל להוות איזו נחמה בתוך הקושי והכאב ובעיקר הפחד.. ולחכות יחד איתך שיגיעו ימים טובים יותר.. אני מצטערת שההודעה הזו יצאה מבולבלת ודלה.. ממילא מה שחשוב לי שיגיע הוא רק מה שבין השורות.. שלך, יעל..

למעלה