המחשב לא מזהה את הכונן אלא לאחר פריקת חשמל

rocinante

New member
המחשב לא מזהה את הכונן אלא לאחר פריקת חשמל

שלום, כשאני מדליק את המחשב הוא לא מזהה את הכונן (ישנו רק אחד) וכתוצאה מכך מערכת ההפעלה גם לא עולה כמובן (היא לא מושחתת). לעומת זאת, כשאני מנתק את המחשב מהחשמל, לוחץ קצת על כפתור הדלקה/כיבוי ומחבר חזרה לחשמל - הכל חוזר לפעול כרגיל. הכונן מזוהה והכל עובד רגיל. מכבה את המחשב - מדליק שוב - לא עולה - ואז חוזר על נוהל פריקת חשמל. אשמח לעצה כיצד אוכל לפתור את הבעיה תודה רבה

HelpSupport

Active member
שלב ראשון בדוק עם ספק כוח אחר תקין ....

ובעדיפות ספק כוח חדש. הפעולות שאתה מבצע מרוקנות קיבוליות חשמלית במעגל החשמלי של ספק הכוח והן בלוח-האם.

dudi4321

Active member
ההבדל הוא

שלוח האם נשאר עם מתח גיבוי 5V גם ב"כיבוי" המחשב. זה מתח סטנדביי למשל להעיר מחשב דרך הרשת או כשהוא במצב שינה. כשמוציאים מהחשמל, המתח הסטנדביי גם נופל וההדלקה הבאה מעט שונה ממצב שהספק בחשמל והמחשב כבוי. אצלי יש אינדיקציה עם לד דולק בלוח האם.

rocinante

New member
המשך

וזו כנראה האינדיקציה לפעולת החסר של ספק הכוח, לא? ז"א בשל מעט הכוח שנגזל ממנו כשהמחשב כבוי, אין לו די "כוח" (זרם?) כדי לבצע את ההדלקה. אני גם מניח שברגע שאעמיס על המחשב קצת (נגיד כרטיס מסך) - הוא לא יעבוד כלל (?). כרגע הדרישות הן מינימום. כונן SSD אחד וזהו (כ' מסך אונבורד, קירור מקורי למעבד וכולי).

rocinante

New member
אז ככה

קודם כל כשדפדפתי קצת באינטרנט נתקלתי באשכול שפתחתי פה עם אותה בעיה לפני כ-5 שנים. נזכרתי שאחרי שניקיתי את המחשב וחיברתי הכל מחדש וכולי הבעיה הסתדרה. הפעם זה לא עבד. הבאתי ספק כוח ממחשב אחר והבעיה נפתרה. אני מבין שהבעיה עם הספק כוח שלי וזה די מתסכל, ספק כוח מבית טוב, לא מבוגר במיוחד שכל השנים היה לפני מגן ברקים? אגב, שמתי לב שכשאני מחבר HDD נוספים אז זה מאט את המחשב - ייתכן שבשל העניין החשמלי או נטו בשל כוח עיבוד מוגבל? בכל אופן אני כבר מבין שאצטרך להחליף ספק כוח, אבל בינתיים המחשב הזה הוא לאמא שלי והיא ממילא לא מכבה אותו לעולם וגם יש לפניו אל-פסק - אז אני מניח שאפשר להמתין עם רכישת ספק כוח חדש או שעדיף לרכוש בכל זאת חדש? חשבתי על Seasonic CORE GX 80+ Gold Modular 550W. תודה

dudi4321

Active member
בלחיצה בהדלקה, לחץ מעט יותר זמן

עד שנורת הHDD נדלקת בפנל של המארז. גם אצלי במחשב הדי ישן, לוח האם מאז שקניתי עייף ודורש הדלקה "מסודרת" כזו. אם אני לוחץ קצר להדלקה, אז בפעמים מסויימות הסמן במסך מהבהב והכל נשאר תקוע. והמסך שחור. גם כשמוציא מהחשמל מחכה ומדליק זה גם תקין. עזר? &nbsp

למעלה