המחשפות לייב באוזן בר 28.3 -
של הופעה

KFir R

New member
המחשפות לייב באוזן בר 28.3 -
של הופעה

המחשפות (ה-"כ" הפך ל-"ח" אני מניח מהסיבה שהן בכל זאת רצו
להבדיל את עצמן מההרכב המקורי משנות התשעים שכלל את ענבל פרלומטר
ז"ל) נתנו שלשום הופעה באוזן לרגל 20 שנה לאלבום הבכורה שלהן "עד
העונג הבא". עכשיו, לראות גרזנאיות (גיטריסטיות ממין נקבה) רציניות
שיודעות להפציץ חופשי זה עניין די נדיר במחוזותיזו, אז כשהדתי האזוי
פה בפורום המליץ לי על ההופעה הזו, הנטייה הייתה ישר ללכת אבל בכל זאת הקשבת
גם לאלבום הזה, והחלטתי שמכיוון שיש לו גוון אפל בשירים שלו עם טקסטים שגם הם הזויים,
אז יש לו גם צ'אנס להישמע טוב מאוד בהופעה חיה, כדאי ללכת. אז הנה שלשום אני והדתי
האזוי מתייצבים להופעה. כבר ששמענו את הבאלאנס של ההופעה, זה היה ברור שהולכת
להיות פה הפצצה כבדה של רוק משובח. ואכן, שתיים מההרכב המקורי של המכשפות (יפעת
נץ ויעל כהן) כשהן מחוזקות בגרזנאית קרן ברנר והזמרת מלי שלום פתחו את ההופעה עם
"מכשפות", המשיכו ל-"נסיעה מהירה", "פחד אמיתי" וביצעו כמעט את כל האלבום במלואו.
זה רוק עם גוון אפל בטקסטים ובנגינה. קורין אלאל הצטרפה בכמה שירים ולהדרן שכלל את
"הטבעת נפלה". מה שכן, הדתי האזוי העיר באוזני, במידה רבה של צדק, שמי שרצוי שהייתה
לוקחת על עצמה את כל תפקיד השירה בהופעה הזו היא קורין אלאל (שגם הפיקה את האלבום
בהקלטות שנמשכו שנה באולפן) כי הזמרת החדשה הזו פשוט לא יכולה להיכנס לנעליים
הגדולות של ענבל פרלומטר, הגישה של שתיהן לשירה היא שונה בתכלית ודווקא קורין, שגוון
הקול שלה די דומה לזה של ענבל פרלומטר הייתה צריכה לעמוד שם במקומה כל ההופעה. מי שראה
את הפרק מתוך הסידרה "האלבומים" שמדבר על האלבום הזה של המכשפות יבין בדיוק על מה
אני מדבר פה.

בתמונה משמאל: הגרזנאית המצטיינת של ההופעה, קרן ברנר, הביאה סולואים לא מן העולם הזה.

ozitex

New member
תשמע, אני חייב לומר לך

לא כל הופעה באוזן בר היא הופעה שצריך ללכת אליה.

למה לי ללכת להופעה של המכשפות או המחשפות או וואטאבר, ה י ו ם כשלא הלכתי לראות את ההופעה שלהן א ז? רק בגלל קורין אלאל? שממילא אני לא סובל את הקול שלה..

המוסיקה שלהם בסיסית, היא בינונית עד חלשה עם מקוריות שואפת לאפס.

עם כל הכבוד ללג'נד והמיתיות של רוקיסט שהלך לעולמו טרם זמנו, אני לא חושב שזו ההופעה ללכת אליה, אלא אם כן אתה חושב שזה דיפולט ושמנת הרוק היומית שאתה מכור אליה בלייב לא באה על סיפוקה ואיך אמר אחד ממפקדי בצבא?

באין ציפור שיר, גם התחת זמיר.

חד שמח.

KFir R

New member
נחמד שאתה יודע להעביר ביקורת רעה על הופעה שלא

היית בה. אם המוסיקה שלהן לא מדברת אליך, ניחא, אין לי
שום עניין לשכנע את מי שמראש מחליט שהוא לא משוכנע. אני, מה לעשות, לא הכרתי את ההרכב המקורי לכן גם לא באתי עם ציפיות להופעה ועדיין נהנתי. זה ההרכב הנוכחי שלהן לטוב ולרע (ואמרתי מה שצריך לשפר). בכל מקרה, אני אמשיך לקבל בכיף את מנת הלייב שלי מהופעות שוות, ומי שמעדיף להפליץ מתחת לשמיכה (מה שאתה קורא "התחת זמיר") יוכל להמשיך לעשות כן...

ozitex

New member
היהפוך כושי עורו?

כאילו.. יש מצב שלהקה שמעולם לא אהבתי, שמנגנת חומר שמעולם לא חיבבתי שתתגבר את עצמה בקורין אלאל שמעולם לא סבלתי ועדיין אצליח ליהנות מהופעה שכזו?

הממ..מה דעתך?

ולכן, לעובדה שלא הייתי בהופעה אין ולא כלום עם דעתי ואגב, אם תקרא את הודעתי תבין שהיא לא ביקורת על הופעה, היא דעתי על התופעה.

KFir R

New member
אתה מניח שההופעה הייתה לא שווה בהתבסס על

דעתך הכללית על ההרכב. על זה שאתה לא אוהב את המכשפות אין לי מה להתווכח איתך, דעתך לגיטימית כמו זו של כל אחד פה, למרות שגם על זה אפשר לנהל וויכוח שיהיה עקר בסופו של דבר (הטקסטים לא היו מקוריים ? זה שהם חרשו את הארץ בשנות התשעים בכל מועדוני השוליים הנחשבים של אז כמו רוקסן, לא אומר משהו ? וזה שקוטנר עשה עליהם פרק בסידרת האלבומים גם לא אומר משהו ?). אבל זה שאתה לוקח את הדעה שלך ועל בסיסה מחליט שההופעה הזו היא משהו שלא כדאי בכלל ללכת אליו, פה אני לא מסכים איתך, כי כדי לקטול הופעה (שזה בסופו של דבר עיקר המסר שאתה מנסה להעביר, אתה הרי כתבת את זה בתגובה לביקורת על הופעה) צריך להיות בה. ואם אתה לא נמצא בהופעה אז אתה לא נמצא בעמדה שמתוכה אתה רשאי לבקר אותה (אני שם שניה בצד את זה שאת רוב ההופעות אפשר לראות דרך יוטיוב, יוטיוב זה לא כמו להיות בהופעה עצמה). נכון, אז כנראה שאתה אם היית הולך לא היית נהנה כי המכשפות הן לא ה-cup of tee שלך, סבבה, עדיין לא בטוח בכלל שחבר'ה אחרים מהפורום הזה לא היו נהנים. תשאל את השפיון שהיה שם איתי.

למה הדבר דומה ? היו פה אנשים שהלכו להופעה של פול מקרטני. עכשיו, אני לא "תופס" יותר מדי מקריירת הסולו שלו, אז לא הלכתי להופעה הזאת. אז אני יכול למחרת ההופעה להגיד למי שהלך (כמו הליידי) שלא היה שווה ללכת אליה כי *אני* חושב שקריירת הסולו שלו בינונית, זה טיעון רציני זה ? הממ, נראה לי שלא.

ozitex

New member
אתה לא קורא!! אדוני הפרקליט המלומד!

" אתה מניח שההופעה הייתה לא שווה בהתבסס על..."

אני מניח? אתה קראת באיזה מקום שבו כתבתי שאני מניח משהו? או קראת באיזו הודעה מטעמי שאני מתייחס למשהו שקרה בהופעה עצמה???

אם ככה יש לך בעיה בהבנת הנקרא או שאתה נסחף באיזה גל של הנחות לגבי מה שאני כותב מתוך נסיון להגן על העובדה שהלכת להופעה זו (כאילו שאתה בכלל צריך להגן על משהו מעמדותיך או מצעדיך..).

אני לא קלטתי את ההופעה ולא התייחסתי לפסיק ממה שקרה בהופעה מהטעם הפשוט ש..לא הייתי בה! (ראה זה פלא)

אני התייחסתי לעובדה שאני לא רואה טעם מבחינתי ללכת להופעה של הרכב שלדעתי אינו ראוי שאלך לראות ולשמוע אותו.

מאוד פשוט. מה לא ברור במה שכתבתי? אתה רוצה את זה בלטינית אולי?

חג שמח!

KFir R

New member
להיפך, פרקליט טוב קורא גם בין השורות

מה שאתה כותב זה היתממות עוז, כי אתה מצד אחד אומר "לא אמרתי מילה על ההופעה העצמה", שטכנית זה נכון כי לא היית שם, אבל בפוסט המקורי אתה אומר שזאת הופעה שבכלל לא ראוי ללכת אליה, אז אם זו הופעה שלא ראוי ללכת אליה, של הרכב שלטענתך הוא "בינוני" וכו'...אז איזה איזה מן הופעה היא זו ואיזה מן אמירה זו על ההופעה ? אמירה נטרלית ? והמשפט האחרון שלך שמשווה את הרמה של המכשפות לתחת זמיר (להגיד שהמכשפות לא לטעמך זה דבר אחד אבל להגיד שזו הופעה שלא ראוי בכלל ללכת אליה ואת זו עוד להגיד בתור מי שלא היה שם בתגובה לפוסט שמפרט מה היה שם זה דבר אחר שהוא פשוט לא לעניין)...מה שמביא אותי לנקודה השניה:

בצד השני, אני מתפלא עליך עוז, כי ב- 2 המשפטים האחרונים שלך לפוסט המקורי ירדת די נמוך ("מנת הרוק הדפולט שלי" ? אני שואל
אותך לכמה הופעות ולאיזה הופעות ללכת ?) מה שלא מאפיין בדר"כ את הפורום הזה אלא אפיין בעבר פורום מסויים בנענע שזכרונו לא ממש לברכה...

ozitex

New member
עורך הדין עזרתי

ככה פעם כינתה אותי שופטת באיזה דיון משפטי מעברי הרחוק 0זאת יש לדעת, אני אוהב את המקצוע אם כי לעולם לא הייתי עוסק בו..)

אבל מאחר ואתה בקטע של התפלפלות משפטית, אני אזרום איתך בסבבה של שנינו..

ראשית כל, בתור עורך דין מלומד הינך בקיא יותר ממני בהלכי ההיתממות, שכן זו דרך חיים של עורכי דין.. בלי ההיתממות איך היינו בונים מדינה?

זה אל"ף.

בי"ת, לעניין טיעוניך, הריני לטעון מנגד כדלקמן:

נכון הוא שבפוסט המקורי אני אומר שזו הופעה שבכלל לא ראוי ללכת אליה. זה נכון. ומאחר ואנו מסכימים כי לא הייתי שם, על עובדה זו אין עוררין, יש לבחון את המשפט הזה באופן מדוקדק.

כשאדם אומר משפט כגון זה "זאת הופעה שבכלל לא ראוי ללכת אליה" מה ניתן להבין מדבריו?

ניתן להבין מדבריו שהוא בוודאי לא היה בהופעה זו. ניתן כמו כן להבין שאין בכוונתו ללכת להופעה זו בעתיד, ומן ההגיון ניתן אף להבין שבטווח של הזמן הארוך לפניו, הוא כנראה בסיכויים גוברים והולכים, גם לא יילך להופעה זו, אלא אם כן תשתבש עליו דעתו.

ואם אנו מסכימים על האמור לעיל באשר לדעתו ופעולותיו של מצהיר ההצהרה הנ"ל, ברור לחלוטין שאמירה זו אינה יכולה ואין בה שום צורה של הצהרה לגבי ת ו כ נ ה של ההופעה. ברור לחלוטין שמה שנאמר מתייחס לכוונתו של אומרה לגבי האפשרות שהוא יילך להופעה זו ולא משתמע מהצהרה זו בשום פנים ואופן דבר לגבי דעתו על ההופעה עצמה.

ברור לחלוטין כי אומרה של ההצהרה מעיד על עצמו ולא על ההופעה עצמה, שכן אין בהצהרה זו שום התייחסות עניינית להופעה עצמה אלא אך ורק לאומרה ולפעולותיו העתידיות כפי שהוא מביא אותן כאן לכל בר שמעא.

הלאה.

המשפט האחרון לגבי ההשוואה של המכשפות לתחת של זמיר. ובכן, אין באמירה זו שלך שום שמץ של אמת לגבי השוואה זו שכן, אין ולא נעשתה כאן שום השוואה!

שים לב, אדוני הפרקליט!

אמירה זו נאמרה על דרך המ ש ל ובאה להדגים עניין פשוט מאוד.

כשאין בנמצא מה שברצונך, אתה מסתפק במה שיש. באין לך הופעה של האבנים המגלגלות בערב זה, אתה פותח את עיתון הערב ובוחר לך הופעה אחרת, כ ל הופעה אחרת ובלבד שתוכל לספק את מאווייך הנסתרים ותשוקותיך האפלות למופע רוק כהלכתו. בנקיטתך עמדה זו הינך בעצם מעלים את אישיותך, מטביע אותה בכוס היגון ופוסע ברגל כבדה ויגעה אל האוזן בר על מנת לסתום את אוזניך באשר לאיכותה של ההופעה בה בחרת, בלית ברירה והינך מן הסתם מפליג בדמיונותיך אל מחוזות איצטדיונים מאויישים בקהל בן 6 ספרות כשקית' ומיק מפזזים לך מול עיניך ולא אחת קורין אלאל.

לגבי הירידות הנמוכות אני מודה שאני מדי פעם מרשה לעצמי לרדת לבורות הביבים, אבל נדמה לי שאני נמצא בחברה טובה..

מיטב חברי הפורום ניצפו בהופעות ביבים נמוכות שלא לדבר על התלהבות שנרשמה מתופעות מוסיקליות נמוכות לכשעצמן, כך שלרדת למקומות נמוכים זה עניין של מה בכך, ביני לבינך..

אבל אם אתה מתכוון לירידה לבורות נמוכים בפורומים אלו ואחרים,ובכן

אם אצטט את המשפט האחרון שלך "מה שלא מאפיין בדר"כ את הפורום הזה אלא אפיין בעבר פורום מסויים בנענע שזכרונו לא ממש לברכה..." אתה בוודאי לא תופתע לשמוע ממני שמקום זה אליו הגעת משמש הדגמה לאותם מקומות נמוכים עליהם ניתן להגיע ושעליהם אתה מדבר ועל זה נאמר, בלשון הפרקליטים המלומדים "הפוסל במומו פוסל".

ובנימה אופטימית זאת...
חג שמח!

שלך בידידות אין קץ.

עוז יעוז הרואה ואינו נראה.

KFir R

New member
וחוץ מזה, תשמע, כרגע אין לי אפשרות להעלות

את הוידאו של ההופעה לנט, אם זה יתאפשר לי בעתיד (מה שיצריך גם את הסכמת המכשפות) אז אתה תראה שהשד אינו כ"כ נורא....

modulo1000

New member
עוזי תראה מה יכול להיות באוזן בר

http://www.youtube.com/watch?v=QCEBVS8pf44
http://www.youtube.com/watch?v=0Asze-mrV_Y
http://www.youtube.com/watch?v=K4A1VWKYiAk
אבל מה לעשות
רובכם מעדיפים לאכול אפיקומנים
הצרה עם נודות האפיקומנים היא שיש להם אפקט טטרנות
כך שלמרות שמתחת לאף שלכם יש סצנה נהדרת
http://theorions.bandcamp.com/
אתם בלופ חוזר של הפלצה וטטרנות
אך אל תדאג אתם תחריבו אט אט את המיטה עליה אתם שוכבים
ואז כשהתחת שלכם יפגוש את הריצפה הקרה רק אז תתעוררו מרבצכם

modulo1000

New member
הטיעון שלך בקשר למקרטני נכון...

אני התלבטתי עד השנייה האחרונה וגם ניסו לשכנע אותי השתגעת ?.... וכו'
ובסוף אמרתי פאקאוף דעות קדומות והלכתי הזעתי ונחנקתי בין ההמון וחיכיתי שעות להתחלת ההופעה ומה אומר
אחת ההופעות הטובות ביותר שראיתי בחיי
גם הקטעים של וינגס וקריירת הסולו נשמעו לי טוב ונהניתי מכל רגע
והיו רגעים שפשוט המראתי לחלל החיצון
דעות קדומות ונחרצות באשר לכל דבר ועניין לרוב לא מועיל נועל מחשבה מקבע
עדיף ללכת ל 10 הופעות גרועות בשביל לא לפספס את האחת הטובה שתיפןל עליה רנדומלית
ובכלל עדיף להוציא את התחת מהבית ולהפליץ בחוץ במיוחד בתקופת המצות

Jflyaway

New member
בדרך כלל אין קשר בין יכולות אולפניות ליכולות

בימתיות.
ראיתי פעם הופעה של בריאן אדמס באמפי ראשון לציון. אמן שבהקלטות שלו שיעמם אותי, הופה מחשמלת !!

Jflyaway

New member
לגבי מוסיקה בסיסית שהמקוריות שלה שואפת לאפס..

זו לא בהכרח בעייה... לא הייתי שופט (ובטח לא פוסל) אף אמן רק בגלל שהמוסיקה שלו בסיסית וחסרת מקוריות . שני המאפיינים האלו לבדם אינם חשובים עוז...ולראייה הקטע המצורף. לא מקורי, ובסיסי לאללה. לא אהבת את המכשפות, זה בסדר.

LadyG

New member
הזמן עשה

דברים רעים לקול של קורין אלאל. אני לא חושבת שהיא היתה יכולה לבצע היום את התפקיד של ענבל בהצלחה.

שמחה לשמוע שהיתה הופעה ראויה.

Jflyaway

New member
מסכים עם המנהלת

יש בעייה עם קורין אל על.
היה איזשהו צ'ארם בסגנון של השירה שלה, החובבני-אוטנתי משהו, וזה עבד בשבילה בנעוריה.
אבל במהלך השנים הפך הדבר הזה הפך לבעייה.......

ozitex

New member
מסכים עם המאסטר שמסכים עם המנהלת

בצעירותה היה לה קול נחמד עד נסבל..

מה שקרה לו עם ההתבגרות זה משהו נורא, הוא הפך בלתי נסבל, פשוט קול רע.

אבל מעבר לקול, אני בודק את רמת המוסיקה של אמן. עם כל הכבוד לאייקון הנקרא קורין אלאל, המוסיקה שלה לא משהו בלשום המעטה.

זו דעתי אגב. לא הייתי בשום הופעה שלה וגם אין צורך..

למעלה