המטבח אצלנו

ברק 188

New member
המטבח אצלנו

אז ידוע כבר שאני בן של אוכלי המטבח ההונגרי, הורי אישתי מתוניס,האוכל גם מזה וגם מזה השילוב=משהו קטלני,מזה חריף!ילדי בילדותם הלכו לביה"ס אם כריך בסחוג ולקינח פלצינטה(הינו בלינצס)רק הקטן מפונק לחם עם גבינה (מאיפה זה בא לו, אבל מאוד דומה לי כך שאני לא חושד), האמת גם לי יש באג' בתוכנה לדאבונה של אישתי אני לא אוכל בשר מילדות פשוט לא יכול,היש עוד הונגרים שלא אוכלים בשר או אני הדפוק היחיד פה,אה... כן עוד משהו האהבה לבצל ושום היא רק שלי או לכל ההונגרים?
 

orlu

New member
הי ברק,על בשר אין סיכוי שאוותר,

קניבלית אמיתית אם כי מסכימה איתך לגבי השילוב בין העדות השונות ישנם מאכלים שטובים לי רק במתכונת ההונגרית אבל אין מה לומר שהשתלטה על כולנו התערובת ובהרבה מקרים זה משביח את הטעמים אלוהים שוב אוכל..........
 

ברק 188

New member
orlu מי אני שאבקש...

מהונגרים לוותר על בשר,כתבתי מה אצלנו/אצלי ורצתי לדעת היש עוד,אגב תגבות על שום ובצל אין???
 
שום ובצל על הבשר....../images/Emo21.gif

אז אני עם השום ועם הבצל ואיך לא ? "קניבל אמיתי" ומועמד כמעט בטוח להתקף לב, הונגרי מובהק. טומי - את המבחני כניסה עברתי ? חיים
 

דרדרית

New member
איך אפשר- בלי בשר../images/Emo35.gif

כן, עם שום ובצל ורצוי שהבשר יהיה מתובל הרבה שומן- לא מחוסר ברירה למרות שזה מזיק לגיזרה.. כן, האוכל ההונגרי מיוחד ומתאים כמעט לכל אחד יש בו תבלינים ובעיקר פפריקה ויש שילוב של דברי מתיקה.. לא בדיוק יצא בחרוזים אבל כשאוכלים - בודקים את המילים...
 

ברק 188

New member
ועוד איך אפשר ../images/Emo70.gif

הנה אני רגע לפני 50 שנים, בלי בשר וראו איזה פלא גדלתי ושרדתי. במקום הבשר משקיע ביין טוב,ובימי הקייץ הלוהטים אין כמו בירה קרה (משהו מכיר בירה הונגרית טובה?)אז לסיכום בבשר אני UOT תבלנים שום ובצל וכל השאר IN. להשתמע בברכת שלום והמון...המון תאבון
 

liti

New member
רגע, לאן אתה הולך?

עדיין לא שמעת את התשובה שלי...
אני דווקא מעדיפה לאכול אוכל הונגרי בלי בשר. לדוגמא- מרטש או לצ'ו תמיד אעדיף בגירסה הצמחונית בלי בשר טחון (במרטש) או נקניק (בלצ'ו). אני מאוד אוהבת את המתיקות של המאכלים האלו, והבשר לטעמי מטשטש את הטעם הזה. גולש, לעומת זאת, אני מאוד אוהבת (וזה בערך תבשיל הבשר היחיד שאני אוכלת בסגנון הונגרי), אך זה לא מפתיע כי הטעם של הבשר בו מאוד דומיננטי ואינו מתוק, למרות הפפריקה. אני מאוד אוהבת שום וגם בצל. לצערי אין לי שותף לאהבתי לשום כך שבדרך כלל אני מוותרת עליו (בגלל הריח המתלווה אליו). מה שכן, בערבי בנות שאני עושה עם החברות שלי- כשהבעלים או החברים אינם בסביבה- אנו תמיד מכינות משהו עם שום, ולא מוותרות על זה!
 

ברק 188

New member
נו...טוב אני לא הולך.

שימחת אותי עם הגירסות הצמחניות,בתור שותף לשום בצל אני תמיד כאן,ובכלל אשמח להצתרף לערבי בנות עם שום נשמע לי מזה מדליק
 

lollypop21

New member
אני איתך-לא חובבת בשר

אבל מתה על בצל ושום,לבד או על קלי עם חמאה מלוחה...מממ... וגם דברי בצק שהמטבח המפואר של תרבות הונגריה מצטיין בהם
 
למעלה