המטבח האוסטרלי ובכלל

BanichyE

New member
המטבח האוסטרלי ובכלל

אהלן מתכוון לנסוע לאוסטרליה בהקדם האפשרי למטרת עבודה בתחום המטבח ולשלב גם עבודה בחווה חקלאית אורגנית. ביררתי קצת לגבי התחלת תהליך של הגירה, המקצוע שלי (שף/טבח) מופיע ברשימות המקצועות הדרושים. שאלותי הן כאלה: האם ניתן לקבל ויזת עבודה זמנית? (בהנחה ואיני מעוניין להגר אלא רק לפתח יכולות מקצועיות ולהרוויח כסף כמובן) האם לצורך קבלת ויזה זמנית כזו, עלי להמציא את האישורים המקצועיים המבוקשים לצורך בקשה להגירה או שההליך הוא פורמלי יותר(אני צריך לקבל בתקופה הקרובה תעודה סוג 3 מטעם משרד התמ"ת אבל רוצה לקדם את הענייינים ולברוח מפה) האם כניסה לאוסטרליה ועבודה לא חוקית עלולים לפגוע בסיכויים עתידיים לבקשת הגירה/עבודה חוקית? זה נשמע טיפשי אבל אם מישהו יוכל להגיב מתוך ניסיון אישי או משהו האם מישהו מכיר חוות אורגניות שמקבלות "סטאז'רים" תמורת לינה ומחייה וכו' האם יש בפורום ישראלים שעובדים בתחום המטבח שם שיכולים להמליץ או לשפר ולשתף וכו' ב. נ.נ. מחפש פרטנר/ית להצטרפות מעדיף מהתחום אך לא חובה, יציאה בהקדם האפשרי..

EmGee

New member
הגירה על בסיס מקצוע נדרש

אתה צריך להציג תעודה על לימודים אקדמיים או מקצועיים (לשף אני מאמין שהלימודים הם לא אקדמיים) ממוסד מוכר, או להביא הוכחות שיש לך נסיון של למעלה מ5 שנים במקצוע. כמובן שתצטרך לתרגם את המסמכים לאנגלית. אני לא יודע בדיוק מה נותן לך תעודה סוג 3 של משרד התמ"ת וכמה זה מוכר באוסטרליה, אבל אני מאמין שזה יספיק. במידה ותתפס עובד בצורה לא חוקית באוסטרליה אתה תזכה לחותמת שחורה וגירוש מאוסטרליה, וכל דיון עתידי כלפיך בעניין ויזה כלשהי לאוסטרליה ישלל כמעט אוטומטית. באוסטרליה המצב הוא לא כמו בארה"ב שאפשר לעבוד לא חוקי ועם הזמן יתנו לך אישור רקרואקטיבי, אם אתה עובר על החוק אז הלך עליך. חוות אורניות שמקבלות מתנדבים ישנן בשפע, לרוב הם מקבלים כל אחד בכיף וזה נקרא working for accomodation. בכל אופן אתה מוזמן לחפש כאן בתפוז את פורום ישראלים באוסטרליה וניו זילנד, הם בוואדי יוכלו לתת לך מידע יותר נקודתי ומהימן. שיהיה לך בהצלחה בדרכך החדשה.

BanichyE

New member
תודה על התגובה

בדקתי באתר של ה TRA ואני עומד בדרישות של ההכרה המקצועית כמו וותק וכו' והמקצוע מבוקש אז יש לי גם נקודות בונוס הבנתי שאת תהליך ההכרה המקצועית היה ניתן לעבור בעבר בארץ אבל כעת זה לא ניתן מה שמייקר את התהליך מאוד, האם הבנתי נכון?

EmGee

New member
לצערי מעולם לא היגרתי לאוסטרליה

נכנסתי עם ויזה אחרת (working holiday vissa) שלא הצריכו ממני ביוקרטיות כאלה ואחרות. כמו שציינתי, יש פורום מצוין בתפוז עם מלא אנשים שעברו את אותו תהליך כמוך והם לרוב עוזרים בכיף, גם מעבר מלענות על תשובות בפורום. http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=697

MyTaoWay

New member
אממ...

רציתי ישר להפנות אותך לפורום ישראלים באוסטרליה... אבל ראיתי שכתבת שם כבר... ועדיין נשארת עם כמה שאלות .. באתר הגירה הממשלתי היית? http://www.immi.gov.au/ לדעתי שם יש תשובות לשאלות שלך... נ.ב האם המטרה שלך היא הגירה אך ורק לאוסטרליה?

BanichyE

New member
הגירה

טוב, קודם כל מודה על התגובה לא סגור על אוסטרליה, אבל, אני נמצא כרגע במצב מקצועי בעייתי. כדי להתקדם בתחום(המטבח) בארץ יש 2/3 מקומות שבהם זה אפשרי, אולם תנאי השכר מחפירים (פחות משכר מינימום בחישוב הכולל). ביררתי על עבודה בתחום במקומות אחרים, אבל יש את בעיית השפה. אני פחות סגור על הגירה כמשהו קבוע אלא יותר מחפש תקופת התנסות ארוכה יחסית בעבודה בחול ושמעתי שבסידני יש מקומות מצויינים לעבוד בהם. קראתי המון באתר ההגירה האוסטרלי וגם במאמרים בפורום שהפנית אותי אליו, אך ככל שאני קורא יותר אני מתעצב. אני מחפש פתרון מיידי, ולהבנתי כל נושא אישור הויזה אורך לפחות שנה ועולה כ 15000 שקל. אני נוטה יותר לשקול נסיעה על ויזת תייר ולהשיג ספונסורשיפ משם כי חבל לי על הזמן. בכל מקרה אחדד את שאלותיי בנוגע להליך של ויזה עבודה זמנית ולא קבועה ולגבי העבודה בתחום באוסטרליה ובסידני בפרט בריאות

MyTaoWay

New member
ומה עם...

קנדה? ניסית לברר ? או שאתה לא מתחבר לקטע הזה של הקור הקנדי ...
נ.ב איך האנגלית שלך?

BanichyE

New member
קנדה

האנגלית שלי טובה למדי, נגיד רמה עד 2 מעל הישראלי הממוצע, למרות שלא תירגלתי אותה בצורה אקדמית וכו' מאז האוניברסיטה שזה בערך 5 שנים. בנוגע לקנדה, לפי הבירורים שעשיתי, תהליך מהיר לקבלת ויזה הוא אפשרי לפי הסיווג המקצועי שלי אבל זה אומר בהכרח שאני לא אגיע לערים הגדולות אלא לאיזורים שבהם יש מצוקת כח אדם. לא שאני פריק של ערים גדולות, כיום אני גר "בחור" או במושב מקסים ופסטורלי ליתר דיוק אבל מבחינה מקצועית, אני מחפש עבודה במסעדות עילית ולא במטבחים של בתי מלון אז מבהחינה הזאת זה לא ממש אפשרי.. כל מה שנוגע להגירה על בסיס קבוע, הבנתי שהמקצוע מאוד מבוקש ונדרש ושההליך יכול ללכת מהר מאוד וגם זול יחסית להליך האוסטרלי. אשמח לשמוע תיקונים/הסברים אחרים למה שפירטתי או עצות וכד' ובקשר לקור המושב הוא באזור ירושלים, אז נגיד שיחסית לישראלי מצוי אני רגיל לקור, או יותר נכון זה לא משהו שמפריע לי בצורה קיצונית

MyTaoWay

New member
../images/Emo26.gif

היית בפורום מהגרים לקנדה? אם יש לך שאלות תוכל לשאול שם ! אם אתה מחפש מסעדות עלית , אני לא חושבת שתהייה בעיה למצוא... בתנאי שאתה עומד בדרישות... שאלה היא - מה המטרה שלך ? להגר? או לעבוד בחו''ל ? או אולי לפתוח מסעדה בחו''ל ?

BanichyE

New member
דרישות

את מהתחום? על איזה דרישות מדובר? בדרישות המקצועיות של מסעדות עילית אני עומד, לבדיקתי גם בדרישות של הממשלה הקנדית. למיטב ידיעתי מסעדות עילית נמצאות בערים הגדולות שזה טורונטו וונקובר, אשמח לשמוע גם על מסעדות עילית אחרות בספר.. בקשר למטרות שלי כמו שציינתי קודם כרגע הן בגדר התמקצעות וחוויה קולינרית שונה מהארץ, אבל אני לא יכול לשלול אופציות אחרות, אני מניח ששתי האופציות האחרות עולות על הפרק

MyTaoWay

New member
אני לא יודעת

אם לקרוא לעצמי ''מהתחום'' , זה נכון... אחרי הכל אני לא יועצת הגירה ... ככל שראיתי בפורום שנתתי לך, היו אנשים שפשוט נסעו לטורונטו, חיפשו עבודה במקצוע שלהם, ומצאו ! (היה לאנשים האלו ניסיון הדרוש בעבודה והשכלה , שבה בקנדה יש ביקוש) כנס לפורום שנתתי לך ותתיעץ עם החבר'ה שם, אל תשכח לציין איזה תואר/תעודה יש לך + ניסיון מקצועי. וגם תציין שאתה רוצה בנתיים לעבוד שם, ולא להגר.

למעלה