המטבח הארגנטיני (למי שרוצה לעלות במשקל)

MiAdi

New member
קראתי, מאוד מעניין וכמובן טעים אבל.....

במאמר הזה מדברים על ההשפעה באוכל מצד המהגרים שהגיעו לארגנטינה בעיקר מספרד, איטליה וצרפת. האמת היא שלא זכור לי וגם כמעט ולא שמעתי מצד הוריי על כ"כ הרבה צרפתים שהיגרו לארגנטינה (אולי אני טועה). הם שכחו להזכיר כמה וכמה ארצות מהן הגיעו הרבה מהגרים גם מסוף המאה ה- 19, לדוגמא....... סוריה, תורכיה, לוב, מרוקו. לדעתי המהגרים ממזרח אירופה שהגיעו לארגנטינה החל מסוף המאה ה- 19 השפיעו ועדיין משפיעים המון על המטבח הארגנטינאי ובעיקר על המטבח היהודי/ארגנטינאי......... עליהם לא קראתי שום דבר במאמר בויקיפדיה, לדוגמת..............קנישעס, קרפלך, כרוב חמוץ מתוק, חלדץ (רגל קרושה), אסק-פלייש (מן בקר בטעם חמוץ מתוק) ועוד........
 

גרי רשף

New member
זה חלק מהמטבח הארגנטיני?

היהודים האשכנזים המשיכו לאכול בביתם אותם מאכלים שהם אכלו במזרח אירופה, אבל אינני יודע אם זה הפך לחלק מהמטבח הארגנטיני כפי שקרה עם האוכל היהודי בארה"ב.
 

MiAdi

New member
אולי אני טועה שההשפעה היתה גם על המטבח.......

הארגנטינאי (הלא יהודי) אבל נראה לי שבמטבח היהודי כן ישנה השפעה, וזה בעצם כמו שאתה אומר הסבים הביאו את ההשפעה שלהם בבמזרח אירופה, ההורים שלנו המשיכו והדור שלי גם (לא כולם כמובן).
 
למעלה