המטבח הראשון שלי

המטבח הראשון שלי קראתי לו ראשון ,כי מאז הספקתי למכור את הדירה בה הוא היה. ובבית שאני גר בו עכשו בניתי אחר. המטבח עשוי כולו מMDF ,חלק מהארון של התנור כמו שרואים מצופה פורניר.שאר המטבח מצופה פורמיקה עם קנטים של עץ אלון. כל דלת נחתכה בנפרד במשור דיסק ידני,צופתה בפורמיקה משתי הצדדים,והקנטים מעץ האלון הודבקו לאורך הדלתות ,בקנט העליון והתחתון הודבק קנט פורניר . מסקנה אחת היתה לי , לא בונים דלתות ע"י חיתוך עצמי.לעולם לא מצליחים להגיע לדיוק של משור שולחן שיש לנגר (ולי אין). בעבודות כאלו רצוי מאוד לחתוך את החומר אצל נגר.ואת השאר להשלים באמצעים ביתיים.

עצה מניסיון לבנות את שלד הארון מעץ סנדביץ לאחר מכן להזמין דלתות אצל נגר יוצא זול וטוב

Wainshtein Lev

New member
מסכים לגבי הסנדויץ' מטבח (עיין ערך "רטוב") הוא לא מקום טוב לסיבית ולMDF. ועם מזמינים דלתות אצל נגר צריך לתכנן את הארון לגדלים סטנדרטיים, או שהמחיר יהיה לא רק לא זול, אלא אסטרונומי.

ד ו ד 9 9

New member
תגובה לסנדוויץ-לא מומלץ לבנות בסביבה רטובה לכן איזור הכיור יהיה מסנדוויץ. שאר הארון לא מן הנמנע שיהיה מסיבית היות והסיבית של היום עשויה ברמה הרבה יותר טובה משל פעם.

Wainshtein Lev

New member
אזור הכיור אזור המדיח, אזור איחסון הבקבוקים, סתם אזורים שעלולים להשפך שם מים. חדרי המטבח והאמבטיה הם לא מקום לסיבית וMDF, אולי רק ארונות עליונים תלויים. אם אתה עושה לבד, ההפרש במחיר לא גדול כ"כ וההפרש באורך חיי הריהוט הוא עצום. אבל זו דעתי האישית וזכותך לא להסכים.

Wainshtein Lev

New member
ואם לא אצל נגר, אז... חותכים במשור דיסק ידני כס"מ (או חצי ס"מ, תלוי במיומנות שלך) יותר מכל צד, מסמנים עם סרגל שרטטים ארוך את המידות הנכונות האמיתיות ומקציעים עם מקצוע. עובד נהדר, מנסיון. רק צריך להקפיד להוליך את המקצוע לאט וישר, לא ללחוץ עליו (שהמשקל העצמי שלו יעשה את רוב העבודה) ולהזהר שבקצה שקטע הוא לא ישקע.

fortune

New member
תלוי באמת בנסיון עם הכלי. הנסיון שלי מסתכם ב"יישור" הדלתות הישנות בעזרת המקצוע ואני מודה שכמו בכל דבר שם המשחק הוא לאט ובסבלנות אבל אני ממהרת...../images/Emo24.gif

ד ו ד 9 9

New member
לעולם לא תגיע לרמת דיוק של משור שולחן של נגר.חבל על הזמן והכסף של החומר שעלול להתקלקל.אגב דלתות יש לוחות פוסטפורמינג המגיעים במידות רוחב שונות שכל שנדרש הוא לחתוך לפי אורך הדלת הרצוי.

Wainshtein Lev

New member
דוד, להזכירך, זה לא פורום "הזמן אצל נגר" אלא פורום "עשה זאת במו ידיך". נכון, סביר שלעולם לא תגיע לרמת הדיוק של משור שולחני מקצועי. שיט, לא סביר, בטוח לא תגיע. אבל אתה יודע כמה דלתות יש לי להורי ולאחי שהוזמנו אצל נגר? 0 (זה אפס) וכמה עשויות בשיטה שהצגתי? תן לספור רגע, 30 שנה, לא, לא יכול. יותר מדי ביותר מדי דירות. והן לא נראות פחות טוב משל נגר, הן בדיוק בגודל שרצינו (כשאני אומר בדיוק, אני מתכוון שיש לנו דלתות של 37.3ס"מ רוחב ו82.4ס"מ גובה) מה שנותן לנו את האפשרות, לא, קבל תיקון, את החופש לתכנן ארון בדיוקברוחב ובגובה הרצויים לנו. לגבי חבל על הזמן, מי שחבל לו על הזמן אינו "עושה במו ידיו" אלא מזמין אצל בעל מקצוע. לגבי חומר שעלול להתקלקל, זה קורה, אבל עם הנסיון קורה פחות ופחות. ושוב אם אתה פוחד מזה, תזמין. אבל גם כדאי לך לעשות חישוב קודם כמה כסף מתבזבז בהזמנה לעומת קנית חומר. ושלא תבין אותי לא נכון, זכותך להביע את דעתך. אני פשוט לא מסכים איתך.

kobi88

New member
רק בשביל פרופורציה אתם מתווכחים על משהו שבהרבה ארצות אחרות בכלל לא עולה לדיון. יצא לי לדבר עם כמה אנשים : בארה"ב להרבה (מאוד !)אנשים יש בגראז' בית מלאכה עם כל האבזור האפשרי (והמקצועי) בעלויות שלא מתקרבות למה שיש כאן. אמריקה ורסאנו.

° זואי °

New member
קודם כל הלואי והיה לי גראז' אחר כך הייתי ממלאה אותו ../images/Emo13.gif

למעלה