המטבח של אמא

המטבח של אמא

לצערי אני שם לב שהסבתות והאמהות הולכות לעולמם ויחד אתם הולך גם האוכל הטוב. לאחרונה אני מוצא את עצמי חושב היכן ניתן למצוא מסעדות שמכינות אוכל פשוט, ביתי, אמיתי כזה אם צ´ולנט טוב, קציצות ברסק אדום סמיך טוב, ממולאים ועוד מאכלים בתיים טובים במחיר של בית כך שזוג הולך לאכול אוכל טוב ולא משלם יותר ממאה שקל. אני מאוד אודה לכם חברי אם תעלו לפניי רעיונות, כתובות וטלפונים של מקומות כאלו (ושיהיה נקי ונחמד לאכול שם).

liti

New member
אולי שדרות ירושלים ביפו?

יש שם המון מסעדות פועלים שמגישות אוכל ביתי, בעיקר אוכל בולגרי. קראתי המון ביקורות טובות על מסעדות שונות שם. אני עצמי אכלתי באחת שהאוכל בה היה ממש טעים אבל זה היה לפני מספר שנים לכן אמנע מלהמליץ. אשמח לקבל תגובות, ביקורות והמלצות ממי שאכל שם.

meravbr

New member
אפשר לנסות בד"ר שקשוקה

ביפו או בשינקין. יש לו לא רק שקשוקה...

25אירית

New member
בבל´ה

מטבח של אמא יהודייה. יש שם את החמין הכי טוב שאכלתי אי פעם (סתם, אמא, סתם... שלך הכי טוב
) המחירים סבירים לגמרי , באיזור ה- 100+ לזוג.

הי לחבריי הפורום

לא רק החמין שם טוב. כל האוכל שלהם טוב ! ! ! החל מהמנות הראשונות שהם טעימות בפניי עצמן, גם המנות העיקריות, והקינוחים. השירות מהיר ייחסית. המחיר לא יקר במיוחד. ואפשר גם לקבל אוכל הביתה. למי שאוהב אוכל יהודי, מתגעגע למטבח של אמא, זהו מקום אידיאלי. ורצויי להזמין מקום מראש, במיוחד, בסופיי שבוע ובחגים. וגם ילדים יימצאו דברים טובים לחך.

הנה הכתובת המדוייקת

מסעדת בבלה, רחוב מונטיפיורי 42, טל´ ; 03-5602228 גיליתי את המסעדה בעזרת תוכנית טלויזיה "זוויות" אם אני לא טועה. אני לא יודעת, אם התוכנית קיימת גם היום (הפסקתי לעקוב) אבל, בימיי שני היתה פינה של ביקורת מסעדות. המסעדה קיבלה ניקוד גבוהה.

אוקיי תקשיב טוב זה הולך ככה:

במדרחוב שמקשר את התחנה המרכזית הישנה עם החדשה אתה הולך מכיוון הישנה אל החדשה יש שם מסעדה משהו פרסי מצד ימין מאכלים בייתיים האמא של הבייתיים! וגם אוכל פרסי מיוחד מצטער שלא הסברתי יותר פשוט הייתי שם פעם אחת אבל גם את זאתי לא אשכח!

פאצינו

New member
מסעדת המרכז בנסציונה-מסעדה של פעם!!

יש מסעדת קטנה ומקסימה בנס ציונה.מול התחנה המרכזית ברחוב הרצל קוראים לה מסעדת המרכז.היא מסעדה מלפני המון שנים , מגישה מאכלים ביתיים מצוינים!!! כדאי ומומלץ מאוד, ספר לי איך היה !

שמוליק כהן, שד´ הרצל, ת"א

ללא ספק - אוכל מצוין מבית אמא. איני בטוח שהמחיר היום הוא כמו במסעדות עממיות מבית אמא, אך האוירה מתאימה לתיאורך. הפתרון המועדף עליי בעניינים אלו, כדי לשמר את המורשת המשפחתית: לשמור את המתכונים כל עוד אפשר, ואז להכין אותם לבד... ארנון

מעיין הבירה בחיפה

מתחילים לחזור לעצמם - הייתה תקופה שפזלו לכוון "יאפיות פלצנית" אך כמובן שזהו מוסד מהסוג שאליו אתה מתגעגע

גוז

New member
קצת על אוכל ביתי ../images/Emo118.gif

אוכל "ביתי" תלוי מאוד בבית שממנו באת... הדברים שעולים לי לראש כ"אכלים ביתיים" - מכל מיני תפוצות: אלימלך - לאוכל מזרח אירופאי (פעם אהבתי גם את בבלה - אבל לדעתי איכות האוכל שם ירדה מאוד - מאז המעבר לרח´ מונטיפיורי); הסביח - לאוכל עירקי בת"א (כבר המלצתי עליה בשרשור קודם - ואני שבה וממליצה); מורדוך - לעירקים בירושלים (רח´ אגריפס אם אינני טועה) - מומלץ מאוד מרק הקובה האדום וגם החמוסתה (מרק קובה חמוץ); המטפלת של הבן של ארנון מהמשרד שלי - גם היא מכינה אוכל ביתי מצוין - ועל כך כולנו מקנאים בו - אבל היא לא מוכרת (בינתיים... אנחנו עובדים על זה). בירושלים - אפשר למצוא גם את "אקליפטוס" - שהיא לא רעה - ושאני לא בטוחה לאיזו תפוצה לשייך אותה - משהו מזרחי - שמביני דבר יכולים אולי לעזור לי בזיהוי יותר מדויק. לדעתי - מורדוך מנצח אותה. זהו בינתיים. אם אחשוב על עוד - אוסיף.

oferk1

New member
תדלק האוטו וסע לאור יהודה ידידי...

באור יהודה ישנן 4 מסעדות ביתיות עיראקיות מומלצות בחום : "פונדק משה העיראקי " - 20 סירים עמוסי תבשילים לבחירתך. "אצל נדרה " - כנ"ל - מומלץ בספר מפה. "בית השקשוקה " - כנ"ל כולם ממוקמים באותו מרכז מסחרי - אין כתובת מדויקת אבל כל אדם שצשאל ברחוב יכוון אותך. מחירים מגוחכים וטעים מאוד.

למעלה