המטבח של רמה- מטבח מקומי ופראי

המטבח של רמה- מטבח מקומי ופראי

הביקורת המלאה כולל תמונות מפורסמת גם אצלי בבלוג


מטבח עונתי ומקומי זאת המילה הנוכחית, כל המסעדות מנסות להיות מקומיות פתאום, לא להתבסס על חומרי גלם אקזוטיים שהגיעו מהצד השני של העולם אלא על מה שגדל פה ועכשיו, לתת כבוד לחומרי גלם, להתחבר לזנים שכמעט ונעלמו ופינו מקום לגידולים תעשייתיים.
ויש מקומות שכבר שנים עושות את זה בלי להשמיע קולות, בלי יחסי ציבור , פשוט להתמקם באמצע משתלה בהרי ירושלים, לטפח טאבון לפני שהוא הפך לבסיס של כל מסעדה שנפתחה בארץ, להגיש אוכל מקומי מקורי ומלא טעמים שלא מתנצל.
יום שבת מעט אביך ואנחנו דוהרים על הכביש הצר שמחבר בין אבו גוש לנטף, הכביש מתפצל בין עצי האורן ועם נוף מרהיב לכל מישור החוף, מגיעים לנטף ונכנסים דרך המשתלה מלאת עשבי התבלין למטבח של רמה, סוכה גדולה עם שולחנות עץ ורצפת חצץ שמכניסה אותך לאווירה כפרית אמיתית, מתיישבים במהרה לשולחן ומקבלים תפריטים מלאי הצעות מפתות ומנות מקוריות.
המלצר מייעץ, מכיר את המנות, מדגיש את העובדה שהתוצרת מקומית ויודע להתאים מנות, המנות לא זולות אבל אתה רוצה להזמין הכול ולזלול מכל טוב, בוחרים לאט ובזהירות ומתחילים במסע.
התחלנו עם קוקטייל קוריאנדר פיקנטי (46 ₪), גי'ן בחליטת מקומית של כוסברה, עם ליקר צ'ילי ירוק ובפנים עגבנית שרי ועלי כוסברה, משקה שמשחק יפה על כל הטעמים- מעט חריף מעט מתוק, חמצמץ ומריר ומאוד מרענן שגורם לך להיכנס לאווירה ובסוף ביס בעגבניה ששתתה את האלכוהול יפה יפה. בשבילי כוס של טריו של פלטר (38 ₪) שהתאים לארוחה מעט כבדה.
התחלנו עם כוס של מרק ארטישוק ירושלמי עם יוגורט (16 ₪), המרק היה סמיך, חמצמץ, מלא טעמים של אדמה והרגיש כמו כוס של נחמה מרהיבה שנוגב עם תום.
המשכנו עם מאפה גבינת עיזים מעושנת (46 ₪) שהוגשה עם פרוסות של אגסים ביין, על בסיס פסטו כוסברה ועשבים מההר ועם פרוסות שקדים שנקלו בטאבון ועלי ריג'לה ומרווה יבשים, המאפה היה שטוח ועם טעם של גבינה בשלה שהאגסים איזנו היטב בחמיצות והמתיקות העדינה, השקדים והמרווה הוסיפו פציחות נהדרת והראו שהטאבון מוציא מנות מעולות.
המתנה מעט ארוכה למנות העיקריות, התחלנו עם מנה שהוסבר לנו שהיא מבוססת באופן חריג על חומר גלם לא מקומי, אורז שחור שבושל בשמנת עיזים (96 ₪) שהוגש על מצע קרם חצילים מעודן ומסביב ירקות שורש אורגניים עושיים באופן מופלא שהבליט את הטעמים של כל אחד- צנוניות זעירות, לפת מתוקה, כרישה נהדרת, פטרייה בשרנית, מלבן של ניוקי שטוגן וביצה עלומה שטוגנה בשמן עמוק והונחה מעל, הייתה זאת מנה שעוד הפעם התחברה לאדמה, לבוץ שחור שמעניק תנובה נהדרת, טעמים עמוקים ומעט כבדים של אורז שחור שבושל כמו ריזוטו עם קרם חצילים קליל ומבחר עשיר של ירקות שהראו שאין שום צורך בבשר בשביל היות מאושר.
אני בחרתי ללכת על מנה של נתחי סינטה (89 ₪) שהוגשו חיים בתחמיץ של רימונים ביחד עם אבן לוהטת מהטאבון, הבשר היה משובח ונקי והונח לשיזוף מהיר על האבן הלוהטת לצריבה מהירה בכל צד, הבשר היה מלא טעמים ומשובח, הרימונים תרמו לתיבול ושימשו גם כרוטב, מתחת לאבן הונחו מעט ענפי מרווה ורוזמרין שגרמו לעישון עדין ונחמד, עם המנה הוגשו עיגולי תפוחי אדמה וגזר שהיו מוצלחים ונתנו את מנת הפחמימה ההכרחית.
עוד המתנה, נותנים לאוכל הכבד להתעכל ומוכנים לקינוח קליל, בחרנו בקינוח לימון (44 ₪) של מוס לימון שהוגש עם קרם לימון, פרוסות הדרים וגויאבה, הגיעה יצירה נהדרת של פרוסות גויאבה פריכות, מגדלים של מוס לימון עשיר וטוב, והמון פלחים של פרות הדר משגעים- קלמנטינה ואשכולית אדומה על קרם לימון, הן היו מתוקות ומלאות עסיס והשתלבו נהדר עם מנה לא כבדה ששלחה אותנו מרוצים בחזרה למרכז.
זאת הייתה ארוחה נהדרת של אוכל מקומי, עם כבוד לחומרי הגלם, בישול יצירתי מלא תשוקה ומעט מיושן, אבל במובן הכפרי שכל כך נחוץ, מקום שמצד אחד קופא על שמריו אבל חוקר את עצמו ומגלה את עצמו פעם אחר פעם, נוף נהדר, שירות מוצלח וחוויה כל פעם מחדש.
החשבון הסופי יצא 370 ₪, לא זול אבל לא נורא, ציון הדוקטור 9, מומלץ בחום.
 
מצטרף להמלצות

הייתי בתחילת האביב השנה עם מספר אנשים. מקום לא זול, אבל אוכל מעניין מאוד. הטעמים הבולטים בכל המנות היו טעמי אדמה עונתיים. המנה הטובה ביותר היתה תבשיל צוואר טלה עם ירקות שורש שונים. יש להם כנראה ספק יוצא מן הכלל של בשר טלה. אהבנו מאוד את עלי החוביזה בטיגון עמוק שהופיעו בשתיים מן המנות.
וכל זה מבלי להזכיר את הנוף.
 
אחלה מקום

הכל טעים ועשוי נהדר, ממליץ גם לנצל את הצימר הצמוד עם הנוף של כל השפלה וג'קוזי חמים בחוץ בלילה גשום..... גררררררררררר
נחזור לשם שוב, זה בטוח.
 
חשבנו גם על הצימר

אנחנו מחפשים מקום לאירוע והרעיון של צימר צמוד בשבילנו אחר כך נשמע קוסם במיוחד
 
תנו להם צילצול ותזמינו.

אם אני זוכר נכון, יש להם יותר מאחד אבל בהחלט לא הרבה, ותזמינו ארוחת בוקר לצימר. חוויה קולינרית טעימה.
 

londi81

New member
אפרופו המטבח של רמה

לא מזמן חיפשת מקום לאירוע, לא? אנחנו עשינו שם אירוע והיה משובח..
 
זה היה חלק מפרוייקט המחקר

אנחנו בודקים את האופציה ואנחנו הלכנו להתרשם מאווירה וגם מהאוכל.
מבחינת האוכל באמת יש להם הצעות מענינות לתפריט מיוחד אבל אנחנו לא בטוחים לגבי האווירה, האם זה מה שאנו מעונינים בו
 

החתולית

New member
על הדיווח

קינוחים חמצמצים ורעננים אחרי ארוחות גדולות - רעיון מצויין.
 

JewelStone88

New member
דווקא החוויה שלנו הייתה די רחוקה ממה שתארת

אוכל שמתומחר בפראות יחסית לתמורה.
אוכל טעים אך לא מלהיב או משהו להיזכר בו בערגה (לעומת נניח הסטייקים בהדסון).
אנחנו לקחנו 3 ראשונות ו2 מנות מתפריט המדורה - כתף טלה שנאמר לנו שהיא במשקל 3.5 קילו (כולל העצם) שיחד עם קילו של צלעות טלה לא הספיקו כדי להשביע 7 אנשים (כשבטלפון נאמר לנו שנתח של 3 קילו של הכתף מספיקה ל5-6 אנשים).
הבשרים הגיעו מפורקים לשולחן לבקשתנו אך קצת קרים אולי בגלל תהליך הפירוק והתלוו אליהם מגוון של תוספות - אנטיפסטי של ירקות שונים שהיה טעים ופירה בטטה מלווה בשברי ערמונים (אם אני לא טועה זה היה ערמונים) שהיה מדהים וכל מיני מג'דרות עם או בלי בשר טלה וסלט עגבניות (שנמצא גם כחלק מתפריט האדמה).
&nbsp
לראשונות לקחנו פעמיים לחם שהגיע בליווי זיתים שחורים מקומטים שהיו די אנמיים, מין ממרח/קציפת חצילים שהיה לא רע ועוד מטבל חריף שהיה ממשששששש חריף.
דגמנו גם את המאפה לבש שמגיע מין פיתה דרוזית שממולאת בבשר כבש - טעים, מתובל היטב, אך נראה לי שזאת מנה שקשה לפספס בה וגם מאפה ממולא בקרעי ברווז שהייתה סתמית כל כך שאני אפילו לא זוכרת מה היה טעמה.
&nbsp
הצמחונית מבינינו לקחה את סלט העגבניות, שהיה לה טעים - אני טעמתי רק מים הטחינה הירוקה שנשארה בצלחת - בבית אני מכינה טחינה טעימה יותר :/
&nbsp
גולת הכותרת היחידה הייתה הקינוח - שוקולד שוקולד שהגיע פאדג' שוקולד מכוסה בגנאש שקדים עם כדור קטן של מרציפן. כמה שהקינוח הזה היה קטן ככה הוא היה טעים.
&nbsp
בשורה התחתונה יצאנו עם חשבון ע"ס 1600~ ל8 אנשים (אחת צמחונית שאכלה רק מנה אחת) כולל בקבוק יין, קוקטייל, סן פלגרינו, מים מינרליים (בקבוק של 750מ"ל) ושתי בירות. על פניו אולי לא מאוד יקר אך כן יקר לכמות האוכל שאכלנו ולעובדה שרובנו לא יצאנו שבעים (היו הרבה תוספות כחלק ממנות המדורה אך הכמות של כל תוספת הייתה בינונית ומטה ביחס לכמות האנשים).
&nbsp
בנוסף היו לא מעט זבובים ולא מעט פעמים מצאנו את עצמנו מנופפים מעל צלחות תוך כדי אכילה. בתמונות היה נדמה כי המסעדה יחסית פתוחה לנוף - יש מין מרפסת מאוד ספציפית שממש פתוחה לנוף ואף על פי שהדגשתי כמה פעמים שאנחנו מעוניינים בשולחן עם נוף - לא קיבלנו אחד כזה.
&nbsp
מסוג המקומות שצריך לחוות פעם אחת כדי להבין על מה הבאזז ולסמן וי - אבל לא מקום שאני חושבת שהייתי חוזרת אליו, בטח ובטח לא כשולחן גדול.
 
למעלה