המטומה בהריון תאומים..

noosh1

New member
המטומה בהריון תאומים..

שלום רב, אני נמצאת כיום בשבוע 14+1 , הריון תאומים(לא זהים) אחרי IVF. בשבוע 11 - עברתי שקיפות - תקינה לחלוטין. בשבוע 12+1, עברתי תפר צווארי(בהריון קודם עברתי בשבוע 22 עקב דינאמיקה של הצוואר, והפעם החליטו לא לקחת סיכון ולתפור מההתחלה...) אחרי מס' ימים - בשבוע 12+5, שטפ דם חזק - באולטרסאונד - 2 העוברים בסדר גמור, אך נצפתה המטומה(הפרדות קרומים)בעובר 1(בדופן הרחוקה מהעובר והשיליה, ללא הפרדות שילייה). הדימום פסק כמעט לחלוטין(למעט הפרשות חומות מעטות. אתמול באולטרסאונד - שבוע 14, עדיין נצפתה ההמטומה, והעוברים בסדר - מתפתחים כראוי. רציתי לשאול: מה הסיכון בהריון בעקבות ההמטומה? האם היא אמורה להספג? יכול להיות שהיא נוצרה עקב התפר?. באולטרסאונד אמרו לי שבשלב זה של ההריון - ההמטומה פחות מסוכנת מאשר אם הופיע בשבוע מוקדם יותר - האם נכון? יש מה לעשות כדי לעזור לה להספג? תודה מראש..

המטומה

שלום. יש ביכון מעט יותר גבוה להפלה במקרים שנצפתה המטומה. היא אמורה להספג בהמשך. אני לא חושב שיש קשר לתפר. קשה לי להגיד אם היא פחות מסוכנת מאשר המטומה בשלב מוקדם יותר של הריון, אבל מה זה משנה, את בין כה וכה לא יכולה לבחור.... יש סיכוי טוב שההמטומה תספג ולא יהיו בעיות בהמשך ההריון. בהצלחה.

למעלה