המטומה מאיימת

mush11

New member
המטומה מאיימת

לפני כשבועיים, כשעה לאחר שקיפות עורפית בעלת תוצאות טובות, דיממתי פעמיים דימומים שמילאו את התחתונית באחת ולאחר מכן ספיחים עד הפסקת דימום. אושפזתי לשבוע ובבדיקות US נצפתה המטומה בגודל 2.4 שלאחר מכן גדלה ל-50 מ"מ וקטנה ל-4.2 ס"מ. אתמול במדידה במעקב אצל הרופא האישי הגודל עמד על 4.7 (רוחבה בערך 1.5-1.3 ס"מ). אציין כי אני בשבוע 13 (הדימום החל בסוף שבוע 11), וכי העובר מתפתח יפה. אני במנוחה שלמה מאז. ההמטומה ממוקמת בין הקרומים, מתחת לעובר וכמעט לכל אורכו (אם כי הוא גדל ביחס אליה). זה נראה כמו שק של נוזלים שמאיים לפרוץ את הקרומים ולהתערבב במי השפיר של עוברי, אותו השגתי לאחר הזרעות וטיפולי IVF רבים. אין הפרדות שליה לפי הבנתי, אך יש הפרדות קרומים. שום רופא לא מבטיח לי משהו, נמנעים מבשורות חד משמעיות. ההריון יקר לי מאוד. אשמח לתגובות.

קודם כל קבלי ../images/Emo24.gif

הפחדים שלך כל כך מובנים ומוכרים. את לא צריכה להסביר כמה ההריון יקר לך וכמה את אחוזת אימה מעצם המחשבה שמשהו עלול לקרות לו חלילה. אני רק לא מצליחה להבין איך זה שמבין הרופאים הרבים בקרבתך, אף אחד לא יושב איתך לשיחה מסודרת ומסביר את הסיכונים המדוייקים, גם אם הם לא יכולים להבטיח שום דבר חד-משמעי. איפה או אצל מי את מטופלת? תראי, אני ממש לא מתיימרת להיות אוטוריטה בנושא הזה, אבל אני יכולה לומר שהתופעה של המטומות תוך-רחמיות בזמן ההריון היא הרבה פחות נדירה ממה שמקובל לחשוב, ויש לא מעט הריונות שמצליחים לגבור עליהן ולהסתיים בשלום ובידיים מלאות. הרבה תלוי במיקום המדויק של ההמטומה ובשלב ההריון, מה שאומר שעם התקדמות ההריון יכול להיות שניתן לצפות לשיפור, כי המטומות מסוימות נוטות לקטון לקראת שבוע 20. אין לי שום ידע שמאפשר לי לתת פרוגנוזה, או אפילו להסתכן בניחוש, על סמך הנתונים שתיארת. אני רק יכולה להגיד שמנוחה מוחלטת היא אכן הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות. אני מקווה שההמטומה תלך ותקטן ותפסיק להוות איום. מצטערת שלא ממש עזרתי... עתליה

MAMALY

New member
מוכר עברתי את זה

הרופאים לא מבטיחים כלום במצב הזה זה מאוד מפחיד .... היתה לי המטומה קצת יותר גדולה משלך היא דיממה לאורך 23 שבועות של הריון בהפסקות כל דימום כזה היה עושהלי התקפלת לב רבתי , הייתי מאושפזת לפרקים חשוב לשתות המון מיים כל הזמן לפחות 3 ליטר ביום אם יש דימום לגשת למיון נשים ולבקש אפילו אינפוזיה של נוזלים שכיבה בבית שמירת הריון מלאה! אם לא נתנו לך אז מיד לדרוש ההריו ן שלי גם היה הריון IVF. בשבוע 24 של ההריון ההמטומה התחילה להעלם בשבוע 30 לא היה לזה זכר הסבירו לי שככל שמיקום ההמטוצה רחוקה ממקום ההשתרשות של העובר זה מעולה היות שההמטומה היא בין הקרומים, המצב טוב שמרי על עצמך תהיי חזקה גשי בכל פעם שיש דימום אדום למיון (דמם חום לא מפחיד זה דם ישן) הימנעי מפעילות כלשהי שבי בבית על כורסא ותראי טלויזיה את בשמירת הריון!!! מחזיקה לך אצבעות.

למעלה